Τι πίνουμε στην Ευρώπη;

militis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Ισπανική σαγκρία, νορβηγικό υδρόμελι ή μήπως λιθουανικό γάλα από παπαρουνόσπορο;

Υπάρχουν πολλά παραδοσιακά και γευστικά ευρωπαϊκά ποτά και ροφήματα για να δοκιμάσετε στα επόμενα ταξίδια σας στην Ευρώπη, με κάποια να είναι πολύ γνωστά, άλλα όχι και τόσο. Δείτε τα βασικά για να είστε έτοιμοι πριν την επόμενη απόδραση.

Becherovka, Τσεχία
Αν βρεθείτε στην Τσεχία και φάτε βαριά –που είναι και το πιο πιθανό- ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε το στομάχι σας να ηρεμήσει είναι να πιείτε becherovka. Πρόκειται για ένα ποτό από βότανα που πίνεται ως χωνευτικό, αλλά χρειάζεται προσοχή. Αυτό το δροσιστικό υγρό με κανέλα και γαρύφαλλο έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 40%, οπότε ενώ μπορεί να είναι νόστιμο, μερικές γουλιές είναι αρκετές για να… ξεφύγετε.

Τσάι, Αγγλία
Το τσάι στην Αγγλία είναι κάτι τόσο βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα της χώρας που θα ήταν σχεδόν... έγκλημα να ταξιδέψετε ως εκεί και να μην το απολαύσετε. Από το μαύρο τσάι (η πιο δημοφιλής ποικιλία) μέχρι το Earl Grey, η κατανάλωση τσαγιού είναι συχνά ένα πρωινό ή απογευματινό τελετουργικό που συνοδεύεται από αλμυρά σνακ και petit fours.

Apfelwein, Γερμανία
Αν η μπίρα ή το σναπς δεν σας ταιριάζουν και τόσο, το Apfelwein, η γερμανική εκδοχή του μηλίτη, μπορεί να είναι για εσάς. Φτιαγμένο με συνδυασμό ξινόμηλων, όπως το Bohnapfel ή το Speierling, αυτός ο αφρώδης μηλίτης αποτελεί ένα δροσιστικό συνοδευτικό γεύματος και θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικά ποτά της Γερμανίας.

Σαμπάνια, Γαλλία
Δεν υπάρχει πιο γαλλικό ποτό από τη σαμπάνια. Αυτό το αφρώδες κρασί προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή και πίνεται σε όλο τον κόσμο σε ειδικές περιστάσεις, οπότε είναι επιβεβλημένο να πιείτε τουλάχιστον ένα ποτήρι στη χώρα από την οποία προέρχεται.

Limoncello, Ιταλία
Αν κατευθύνεστε προς τις ιταλικές ακτές, δεν γίνεται να μην παραγγείλετε ένα limoncello (ή δύο) μετά το φαγητό. Χωνευτικό λικέρ που φτιάχνεται από λεμόνια Femminello St. Teresa από τη χερσόνησο του Σορέντο, είναι ελαφρύ και δροσιστικό κι έχει μια γλυκιά και πικάντικη γεύση. Έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από άλλα ποτά και καθαρίζει τον ουρανίσκο.

Μαύρο Βάλσαμο, Λετονία
Στη Λετονία, το εθνικό τους ποτό είναι το Black Balsam και είναι τόσο περίεργο όσο ακούγεται. Παραδοσιακά, η συνταγή για αυτό το διαβόητο λικέρ ήταν μυστικό που γνώριζαν μόνο λίγοι έμπιστοι κατά τη δημιουργία του το 1752. Σήμερα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι παρασκευής του, αλλά συνήθως περιλαμβάνει 24 συστατικά από φυτά, μούρα και μπαχαρικά. Ακούγεται νόστιμο, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά δυνατό και ένα από εκείνα τα ποτά που ή το αγαπάς ή το μισείς.

Σοκολάτα caliente, Ισπανία
Η σοκολάτα caliente είναι η ισπανική εκδοχή της ζεστής σοκολάτας. Συνήθως φτιάχνεται με μαύρη σοκολάτα, κανέλα, μοσχοκάρυδο και πολλή ζάχαρη. Πυκνή σε υφή και γεμάτη γεύση, συνοδεύει ιδανικά τα ισπανικά επιδόρπια.