Το Avra Bar μας καλεί για μοναδικά κοκτέιλ by the pool από κορυφαίους διεθνείς mixologists

avra-bar
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Το The Great Sunday Club στο Avra επιστρέφει, αυτή τη φορά με μια εντυπωσιακή καλοκαιρινή ανατροπή: ένα pool club.

Αυτή την Κυριακή 8/9 δίνουμε ραντεβού στο Avra bar στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, όπου το The Great Sunday Club επιστρέφει, με κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Mixologists από τρία κορυφαία hotspots του κόσμου – το Employees Only από τη Νέα Υόρκη, το Moebius από το Μιλάνο και το Nouvelle Vague από τα Τίρανα– θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους οραματιστές του Avra για να δημιουργήσουν μοναδικά κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα, μετατρέποντας το The Great Sunday Club σε The Great Sunday Pool Club. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πισίνα του Arion από τις 18:00 έως τις 22:30, με τις cabanas της πισίνας να μετατρέπονται σε τέσσερα διαφορετικά μπαρ που θα σερβίρουν 12 αποκλειστικά κοκτέιλ για μία και μοναδική βραδιά.

«Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσεις ένα καλοκαίρι στην Αθήνα από ένα pool club;», ρωτάει η Διευθύντρια του Avra Bar, Manon Kapfer. «Η εμβληματική τοποθεσία μας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα προσελκύει κόσμο εδώ και δεκαετίες, και θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία όπου η αίσθηση του να είσαι στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, συνδέεται με τις πεποιθήσεις του Avra που βασίζονται στην επαφή και τη διασκέδαση. Συνεργαζόμαστε, λοιπόν, με μερικά από τα κορυφαία μπαρ, δημιουργούμε εκλεπτυσμένα κοκτέιλ και ποτά και απολαμβάνουμε μια νύχτα δίπλα στην πισίνα –τι να μην αγαπήσεις σε αυτό;» καταλήγει.

Γνωρίστε τα μπαρ, τους δημιουργούς και τα brands πίσω από το The Great Sunday Pool Club:

Δημήτρης Βασιλάκης, Frank Maldonado και Jonathan Yutzy - Employees Only, Νέα Υόρκη
Ο Δημήτρης Βασιλάκης, με βάση τη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην πόλη του για αυτή τη συνεργασία. Ξεκινώντας την καριέρα του ως bartender στην Αθήνα, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο τελειοποιώντας την τέχνη του και κερδίζοντας διαγωνισμούς, μέχρι που βρήκε ένα μέρος που μοιράζεται τις αξίες του και τις  ιδέες του, το Employees Only. Ο Frank Maldonado, με ρίζες από τη Γουατεμάλα και εκπαίδευση στη Βόρεια Καρολίνα, βρήκε το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε στα καλύτερα cocktail bars της πόλης. Από το 2015, φέρνει την αμίμητη ενέργεια και το πάθος του στο Employees Only, αρχικά ως bartender και πλέον ως Διευθυντής Μπαρ. Ο Jonathan Yutzy, βετεράνος της βιομηχανίας με 20 χρόνια εμπειρίας, έχει εργαστεί σχεδόν σε κάθε ρόλο από το ξεκίνημά του ως βοηθός μπαρ το 2002. Σήμερα, ως Γενικός Διευθυντής του Employees Only, πιστεύει βαθιά στην τέχνη της αυθεντικής φιλοξενίας. Το Employees Only, το οποίο είναι πάντα γεμάτο από λάτρεις των κοκτέιλ που ξέρουν που να βρουν τα καλύτερα μέρη, εντυπωσιάζει τη Νέα Υόρκη για σχεδόν είκοσι χρόνια. Καταλαμβάνει την 47η θέση στη λίστα με τα 50 Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου και έχει διατηρηθεί σε αυτή τη λίστα για δέκα χρόνια, ενώ πλέον διαθέτει παραρτήματα και σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο. Το Fever Pitch είναι το πρώτο από τα τρία κοκτέιλ τους –ένα τροπικό μείγμα από Michter's Rye, Jamaican rum, λάιμ, passion fruit, βανίλια και καρύδα. Το Gaia συνδυάζει το Stray Dog Gin με Axia Spirit, λεμόνι, μέλι και ελληνικό γιαούρτι για δροσερές γουλιές εμπνευσμένες από την Αθήνα. Το Los Siete Misterios Mezcal, ο χυμός από ανανά με μέλι, το λάιμ και το habanero bitters συνδυάζονται έντονα για το Ready Fire Aim.

Lorenzo Querci και Giovanni Allario - Moebius, Μιλάνο
Ο Διευθυντής Μπαρ Giovanni Allario τελειοποίησε τις δεξιότητές του σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ του Παρισιού και πρόσφατα κέρδισε το Βραβείο Δημιουργικότητας για το 2024 από τον Οδηγό Identità Golose. Ο Lorenzo Querci, εμπνευσμένος από τις αναμνήσεις του οικογενειακού του εστιατορίου στην Τοσκάνη και την εντυπωσιακή του καριέρα, άνοιξε το Moebius στο Μιλάνο το 2019. Από τότε που άνοιξε, το Moebius έχει συμπεριληφθεί στη λίστα 50 Best Discovery, κατατάχθηκε στη λίστα Top 500 Bars το 2022, βρέθηκε στη δεύτερη θέση στο Ιταλικό Βραβείο Cocktail Bar της Χρονιάς το 2021 και κατατάχθηκε ξανά στα Top 500 Bars το 2022. Συνδυάζοντας ζωντανή μουσική τζαζ με ποτά υψηλής ποιότητας, τέχνη και κουλτούρα, σε έναν μοναδικό χώρο που περιλαμβάνει κατάστημα βινυλίων και μπαρ με πάνω από 300 φιάλες, το Moebius δημιουργεί μια ζωντανή και φιλόξενη ατμόσφαιρα τόσο για τους Μιλανέζους όσο και για τους διεθνείς επισκέπτες του. Τα ποτά τους για το The Great Sunday Pool Club είναι: η Bitter Paloma με Herradura Plata, Campari, Ayuuk, γκρέιπφρουτ και Three Cents Dry Tonic, η Sicilian Lemonade με Brugal 1888, Gin Mare, περγαμόντο, αμύγδαλο, καρύδα, γάλα και ελαιόλαδο και το Scotch & Soda με πλούσιες γεύσεις από το The Macallan Double Cask 12 yo, Marsala Dry, ροδάκινο και φυσαλίδες.

Sofoklis Cali και Ines Beqiri – Nouvelle Vague, Τίρανα
Το funky μπαρ Nouvelle Vague ιδρύθηκε το 2012 από τα αδέρφια Evis και Sofoklis Cali. Πρωτοπόρος στον κλάδο της αλβανικής φιλοξενίας, κατατάχθηκε στην 86η θέση στην εκτεταμένη λίστα με τα 50 Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου για το 2023. Ζωντανό, ζεστό και φιλόξενο, το μπαρ απηχεί τη φιλικότητα του ιδιοκτήτη που εργάζεται στη φιλοξενία από τότε που ήταν φοιτητής. Πολύχρωμοι δημιουργικοί τοίχοι, ένας δροσερός υπαίθριος χώρος και εμπνευσμένα κοκτέιλ, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αναζωογονητικά vibes. Τα κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν για το The Great Sunday Pool Club περιλαμβάνουν το Poppy με τον παιχνιδιάρικο συνδυασμό Arette Blanco, Blackberry Raki, αρωματισμένο κρασί, κόκκινο μήλο, μπέικον και μπαχαρικά, το English Climber με τζιν Martin Miller, τσάι του βουνού, μέλι, λεμόνι, κριθάρι και Perrier, και το Nou Fashion, ένα μείγμα από Michter's Rye, Vermouth Blend, τζίντζερ, λάιμ και bitters.

Katerina Avgerinou
Manon Kapfer και ομάδα – Avra, Αθήνα
Το bar-προορισμός Avra ​​αποτελεί μια πρωτοποριακή συνεργασία από τότε που άνοιξε το 2023. Η οραματιστής Bar Manager Manon Kapfer δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από το να συγκεντρώνει δημιουργικούς ανθρώπους για να κάνουν όλοι μαζι μαγικά! Μαζί με την παθιασμένη ομάδα της, θα φτιάξει τρία κοκτέιλ για το The Great Sunday Pool Club: Το Frozen Strawberry Daiquiri με ρούμι, φράουλα και λάιμ El Dorado 3 ετών, την Frozen Pina Colada με ρούμι El Dorado 3 ετών, El Dorado ρούμι 8 ετών, ανανά, καρύδα και λάιμ και το αναζωογονητικά φρουτώδες Miami Vice που συνδυάζει Strawberry Daiquiri και Pina Colada για ένα τροπικό όνειρο δύο σε ένα.

Info
Avra Bar
Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
210 890 1197