Selene Vedema 2024: Έφτασε η ώρα να γιορτάσουμε τον σαντορινιό αμπελώνα

selene-vedema
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου η Σαντορίνη και το κρασί της γιορτάζουν.

Μετράμε αντίστροφα για τον πιο πολυαναμενόμενο οινικό θεσμό της χρονιάς, καθώς η Selene Vedema, μαζί με ακόμη περισσότερα events και δρώμενα, επιστρέφει στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Μέσα στο επιβλητικό σκηνικό του Selene Restaurant στα Φηρά της Σαντορίνης, αυτή τη χρονιά η Selene Vedema υπόσχεται να τραβήξει πάνω της όλα τα οινόφιλα βλέμματα, καθώς η διήμερη αυτή «γιορτή» είναι γεμάτη με σημαντικούς καλεσμένους και σπάνια κρασιά.

Πάντοτε σε συνεργασία με τον Master of Wine και Διευθυντή του οινικού προγράμματος στα Katikies Hotels, Γιάννη Καρακάση, η Selene Vedema 2024 επιφυλάσσει μοναδικά events και δρώμενα, αφού εκτός από τα άκρως ενδιαφέροντα masterclasses και τις γευσιγνωσίες, φιλοξενεί διάσημους επίτιμους καλεσμένους και προσφέρει υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες, συνοδευόμενες από μερικές από τις πιο εμβληματικές ετικέτες κρασιών στον κόσμο.

Μία σειρά από ιδιαίτερα κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, βιωματικά masterclasses από τους διεθνώς αναγνωρισμένους Masters of Wine Γιάννη Καρακάση και Wojciech Bonkowski, ένα απολύτως μοναδικό οινικό δείπνο, που θα ενώσει τις γεύσεις του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι με τα σπάνια κρασιά του κτήματος Gaja, παρουσία του ίδιου του Giovanni Gaja, αλλά και ένα συναρπαστικό Michelin-star, four-hands δείπνο με αριστοτεχνικές μαγειρικές δημιουργίες από τον Έκτορα Μποτρίνι και τον 2άστερο σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία, είναι μερικές μόνο από τις εμπειρίες που μας περιμένουν στη Selene Vedema 2024.

Δείτε αναλυτικά τι θα ζήσετε το διήμερο της Selene Vedema 2024
Εκτός από το Grand Walk Around Tasting των κρασιών της Σαντορίνης στις 21 Σεπτεμβρίου, το διήμερο θα περιλαμβάνει επίσης:

«Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir». Ένα masterclass που θα παρουσιάσει ο Γιάννης Καρακάσης MW και ο Wojciech Bonkowski MW. Τα τελευταία χρόνια, τα ηφαιστειακά κρασιά έχουν ανάψει παθιασμένες συζητήσεις στους οινικούς κύκλους, εντυπωσιάζοντας με την υψηλή τους ενέργεια, την ένταση και τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια αυτού του ιδιαίτερου masterclass, θα εμβαθύνετε στον συναρπαστικό κόσμο των ηφαιστειακών κρασιών, γνωστών για τις δυναμικές εκφράσεις του terroir τους και την έντονη ορυκτότητά τους. Από τις ηφαιστειακές πλαγιές της Αίτνας και της Τενερίφης μέχρι τους ηλιόλουστους αμπελώνες της Σαντορίνης και τα ιστορικά κελάρια του Τοκάι στην Ουγγαρία, αφεθείτε σε ένα απαράμιλλο ταξίδι για όλες τις αισθήσεις.

«Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji». Ένα ακόμη masterclass από τους Γιάννη Καρακάση MW και Wojciech Bonkowski MW, με μερικά από τα κορυφαία γλυκά κρασιά στον κόσμο - Vinsanto, Vin Santo και Tokaji. Αυτά τα κρασιά κρύβουν μία κληρονομιά αιώνων παράδοσης και ιστορίας.

Το Gaja Wine Dinner με την παρουσία του Giovanni Gaja, πέμπτης γενιάς εκπροσώπου του εμβληματικού οινοποιείου Gaja, τα κρασιά του οποίου βρίσκονται ανάμεσα στα πιο θρυλικά στον κόσμο. Μαζί με τον Γιάννη Καρακάση MW, Wine Director των Katikies Hotels, ο Giovanni Gaja θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο πολύτιμα κρασιά του κτήματος, όπως τα διάσημα Gaia y Rey, Barbaresco, Barolo Sperss και το θρυλικό Sori Tildin. Αυτά τα εξαιρετικά κρασιά θα συνοδεύονται από τις εκλεκτές δημιουργίες του Executive Chef του Selene, Έκτορα Μποτρίνι.

Ένα four-hands, Michelin-starred δείπνο: Αφεθείτε στη μαγεία της μαγειρικής τέχνης στο κορυφαίο four-hands δείπνο της σεζόν κατά τη διάρκεια της Selene Vedema 2024. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι θα μοιραστεί την εντυπωσιακή ανοικτή κουζίνα του Selene με τον 2άστερο σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία από το αθηναϊκό εστιατόριο Delta, προσφέροντας μία αξιομνημόνευτη βραδιά.

*«Vedema» είναι μία Ενετικής προέλευσης λέξη, που στη Σαντορίνη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον τρύγο, τη «γιορτή» του σαντορινιού αμπελώνα και των ανθρώπων του.

Η Selene Vedema τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου
WINE MASTERCLASSES

- Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir (13:30-15:00) από τους Γιάννη Καρακάση MW & Wojciech Bonkowski MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.
- Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji (17:00-18:30) από τους Γιάννη Καρακάση MW & Wojciech Bonkowski MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.

GAJA WINE DINNER
Παρουσία του Giovanni Gaja, πέμπτης γενιάς εκπροσώπου του εμβληματικού οινοποιείου Gaja. 

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Grand Walk Around tasting των κρασιών των παραγωγών της Σαντορίνης στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ. (12.00-18.00)

FOUR-HANDS MICHELIN STAR ΔΕΙΠΝΟ
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι ενώνει τις δυνάμεις του με τον μοναδικό σεφ στην Ελλάδα με δύο αστέρια Michelin, τον Γιώργο Παπαζαχαρία από το αθηναϊκό εστιατόριο Delta, στο υποβλητικό σκηνικό του εστιατορίου Selene.

Info
Selene Vedema
20-21/9