Στο The Lemon Tree & Co. Athens το καλοκαίρι συνεχίζεται

lemon-tree-and-co-athens-riviera christos dimakeas/studio panouli
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Μεσόγειος με έθνικ στοιχεία στο πιάτο, παραλία στο φόντο, δροσερά κοκτέιλ και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο για να κρατήσετε ζωντανό το καλοκαίρι.

Το ταξίδι του The Lemon Tree & Co. Athens στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ξεκίνησε τον Μάιο με αφετηρία την Αίγυπτο, όπου λειτουργούν δύο εστιατόρια, φέροντας κάτι από την αιγυπτιακή μυσταγωγία και κουλτούρα στη Βούλα. Αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή άφιξη προτού επεκταθεί και σε άλλους προορισμούς και μπλέκει με έναν δικό του τρόπο το μεσογειακό με το εξωτικό, τόσο στη διακόσμηση, όσο και στο μενού του. Με την παραλία της Βούλας στα πόδια του, με γήινη αισθητική με το ξύλο, την πέτρα, την ψάθα, τα καλάμια και τα φυτά να κυριαρχούν και με την πλειονότητα των επίπλων και του εξοπλισμού του να προέρχεται από το in-house design studio της Lemon Tree & Co., το The Lemon Tree & Co. Athens έχει την υπογραφή των KKMK Architects και έχει δημιουργήσει έναν πραγματικά cozy χώρο στα πρότυπα των beach club, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε από το πρωί στις ξαπλώστρες, μέχρι το βράδυ για φαγητό.

christos dimakeas/studio panouli
Δεν θα σας γελάσουμε. Θα δυσκολευτείτε λίγο να το βρείτε, κάπου ανάμεσα στο Athines by the Sea και το The C beach Restaurant (στη λεωφόρο Αλκυονίδων 4 στη Βούλα όλα), αλλά με τη θάλασσα στον ορίζοντα, αργά ή γρήγορα θα οδηγηθείτε στους λευκούς καναπέδες και τις ψαθωτές καρέκλες του The Lemon Tree & Co. Athens.

Ο επικεφαλής σεφ Παναγιώτης Ζώκος

To concept είναι φαγητό μετά μουσικής, η οποία παίζει σχετικά δυνατά στα 4/4, που σημαίνει ότι το δείπνο σας θα έχει οπωσδήποτε ρυθμό. Στο μενού του, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τους ταλαντούχους σεφ Mirette Aly και Μιχάλη Νουρλόγλου (Brutus Tavern, Barolo, Ox), μαζί με τον επικεφαλής σεφ Παναγιώτη Ζώκο (Spitjack, Brasserie Lorraine, Ami gastrotheque), θα βρείτε ένα ωραίο «μπλέξιμο» Μεσογείου και Ασίας σε πιάτα αρκετά δροσερά, με μπόλικο umami και έμπνευση από τα signature πιάτα του εστιατορίου στην Αίγυπτο.

Κατά την επίσκεψή μας εκεί, πήραμε μια πολύ καθαρή γεύση από την κουζίνα του, ξεκινώντας με μια αιγυπτιακή σαλάτα Baladi με ελληνικό άρωμα, με ώριμες ντομάτες, καρπούζι, πίκλες και ζεστά φιστίκια να υποδέχονται το κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, πλούσια σε γλυκύτητα και υφές. Η Burrata με ψητά ροδάκινα και τον πουρέ τους, θυμάρι και μέλι, με αιγυπτιακό καρύκευμα dukkah με μαραθόσπορο και κόλιαντρο, είναι σίγουρα μια διαφορετική must try προσέγγιση, όσο έχουμε ακόμη στη διάθεσή μας ροδάκινα.

Η σαλάτα Baladi

Με τη θάλασσα στο βάθος και το καλοκαίρι στο μυαλό, τα θαλασσινά πάντα κλέβουν την παράσταση και η αλήθεια είναι ότι στο μενού θα βρείτε αρκετές προσεγμένες επιλογές. Το αρωματικό καρπάτσιο από χτένια με τσίλι, κόλιανδρο, σταφύλι και αγουρίδα είναι ένα πολύ ντελικάτο πιάτο με υπέροχη οξύτητα και το ταρτάρ τόνου πάνω σε μια κρέμα από καπνιστό κρόκο αυγού, λάδι με σχοινόπρασο και τσιπς σουσαμιού στο πλάι έχει μια πολύ ωραία φρεσκάδα στο στόμα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Gemini Shrimp που είναι δυο διαφορετικοί συνδυασμοί και εκτελέσεις γαρίδας, η μία καρπάτσιο με μους αβοκάντο και η άλλη ψητή με ψητό κουνουπίδι, καρύδα και κάρυ, σε έναν αρκετά εξωτικό συνδυασμό, που συνδυάζει υφές και αρώματα.

Και σε περίπτωση, όμως, που λιγουρεύεστε στεριά, να σας πούμε ότι το μοσχάρι Chateaubriand με πεντανόστιμο πουρέ πατάτας με άρωμα τρούφας και σάλτσα κρασιού είναι εξαιρετικό, όπως επίσης καλή επιλογή είναι τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με λαζάνια σε γλάσο τριαντάφυλλο - ρόδι και μπεσαμέλ φιστικιού. Πολύ ιδιαίτερη γεύση έδωσε και το φουά γκρα, σε μπριός, με φράουλες και τζίντζερ, ένας συνδυασμός που όλα έδεναν αρμονικά αφήνοντας μια ελαφρά γλυκύτητα ως επίγευση.

To Foie gras με τις φράουλες

Στον επίλογο, η Lucky Chocolate Tart, με δυο διαφορετικές σοκολάτες πικρή και γάλακτος (jivara k guanaja), αλατισμένη καραμέλα και παγωτό καφέ, είναι σίγουρα το όνειρο κάθε λάτρη της σοκολάτας. Ωστόσο εξίσου εντυπωσιακό γευστικά είναι και το μιλφέιγ Vacherin με βανίλια bourbon, πραλίνα πεκάν, τραγανό φύλλο και παγωτό κανέλα «καθισμένο» πάνω σε θρυμματισμένο φύλλο.

Με σχεδόν 300 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα

Για τους λάτρεις του κρασιού, να σημειώσουμε ότι εξαιρετικό wine pairing κάνει η sommelier Δέσποινα Τοκαλάκη (θα την έχετε συναντήσει και στο Botrini’s στο Χαλάνδρι), η οποία ανέδειξε με τους οινικούς συνδυασμούς τις γεύσεις που δοκιμάσαμε. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει σχεδόν 300 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και ξεχωρίζει για τις σπάνιες σοδειές από κορυφαίους παραγωγούς της Σαντορίνης. Διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή συλλογή από σαμπάνιες, με ετικέτες από τους πιο φημισμένους οίκους της Καμπανίας για όσους έχουν αδυναμία στις φυσαλίδες, ενώ υπάρχουν κορυφαίες επιλογές και από τα μεγάλα κρασιά του Μπορντώ. 

Κι αν τα κοκτέιλ είναι πιο πολύ στα γούστα σας, ρίξτε μια ματιά στις signature επιλογές από την ομάδα Bar in front of the Bar, για να πιείτε στην υγειά του καλοκαιριού που σίγουρα έχει και συνέχεια στο The Lemon Tree & Co. Athens.

Info
The Lemon Tree & Co. Athens Riviera
Λεωφόρος Αλκυονίδων 4, Βούλα

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]