Το Koumkan είναι το νέο κοσμοπολίτικο hotel bar της Κηφισιάς που θα συζητηθεί

koumkan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Με αίγλη, μυστήριο και γοητεία από τα social clubs των μητροπόλεων του κόσμου, το Koumkan έρχεται να αφήσει το δικό του λιθαράκι στα hotel bar της πόλης.

Κάτι από Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ φέρνει το νέο grand hotel bar της Κηφισιάς, που έρχεται να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στα βόρεια, στο ξενοδοχείο Semiramis. Με τη διαφορά ότι το Koumkan δεν απλώς ένα ακόμα μπαρ. Μελετημένα σχεδιασμένο με τρόπο που να ευνοεί τόσο την ιδιωτικότητα, όσο και την ανάγκη to see and to be seen, συμπυκνώνει μεν τις τάσεις και ανάγκες των καιρών, αλλά έχει τις ρίζες του στα πολύ ουσιαστικά στοιχεία των μπαρ μιας άλλης εποχής που με ενθουσιασμό αναβιώνει, θυμίζοντας λίγο τα grandiose θρυλικά πάρτι της εποχής του Σκοτ Φιτζέραλντ. Στο Koumkan θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε στον δικό σας χώρο, εκεί που ο μπάρμαν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές σας, και το πώς πίνετε το ποτό σας. Λογικό, αφού βασικότερο συστατικό του Koumkan είναι οι άνθρωποί του.

Όλα ξεκίνησαν από μια έμπνευση του Αρη Βεζενέ, Creative Director της εταιρείας Green Garlic, ενός νέου hospitality group που μεταμορφώνει χώρους, επανεφευρίσκει ιστορίες και δημιουργεί νέα brands στον σύμπαν που ορίζουμε ως fine living. Η Green Garlic ανέθεσε την αισθητική του Koumkan στους Andrea Kostopoulo και James Mcanally από την Manhattan Projects. Πρόκειται για ένα αναδυόμενο αρχιτεκτονικό γραφείο στη Νέα Υόρκη που πιστεύει στη συγχώνευση τεχνικών, στυλ και εποχών και δημιουργεί ατμόσφαιρες βασισμένες σε ένα μείγμα ιδεών και διαφορετικών στοιχείων με κοινό υπόβαθρο τον εκλεκτικισμό.

Το Koumkan, λοιπόν, δεν είναι ένα συνηθισμένο μπαρ ούτε από άποψη σχεδιασμού. Είναι κατά βάση μια σύνθεση από δύο χώρους με διαφορετική ατμόσφαιρα. Από τη μία, το μπαρ στο πράσινο δωμάτιο, πιο dark, πιο σαγηνευτικό, πιο αινιγματικό. Μάρμαρο, μεταλλικές λεπτομέρειες, μυστηριακός φωτισμός. Από την άλλη, το εστιατόριο, πιο λαμπερό, εντυπωσιακά ψηλοτάβανο, με πολυελαίους και καθρέφτες να πρωταγωνιστούν σε ένα καμπυλόγραμμο περιβάλλον, όπου προσεκτικά τοποθετημένα φυτά δημιουργούν επιμέρους ιδιωτικές γωνιές. Ένα κοσμοπολίτικο μικροσύμπαν με μια αίσθηση old world elegance.

Στο μενού του θα βρείτε κλασικά πιάτα που έχουν δημιουργηθεί με αριστοτεχνικό τρόπο, με μαεστρική διαχείριση πρώτων υλών και πινελιές που θυμίζουν συγκινήσεις σε all-time classic εστιατόρια του κόσμου. Για να πάρετε μια γεύση, ανάμεσα στα πιάτα του θα βρείτε Περουβιανά anticuchos, arancini, beef tartare, crispy rice με τόνο, rigatoni με τρούφα και χαβιάρι, Chateaubriand, αλλά και Tarte Tatin, Millefeuille, Sacher Torte και KnickerBocker Glory, ένα παγωτό τύπου sundae που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ου αιώνα.    

Όλα δείχνουν ότι το Koumkan θα μας κινήσει το ενδιαφέρον για μια πιο αστική και κοσμοπολίτικη έξοδο. Αναμένουμε λοιπόν.

Info
Koumkan
Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι
210 6284560
Instagram @koumkan_athens / Facebook @koumkan