Σήμερα μπαίνουμε στον αστερισμό του... οίνου

asteroskopeio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Στο πλαίσιο της βραδιάς ερευνητή, θα πραγματοποιηθεί αστροπαρατήρηση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, απ’ όπου δεν θα λείπει και το σαμιώτικο κρασί.

Κρασί και αστέρια έχει σήμερα το πρόγραμμα των ιδιαίτερων ανοιχτών για το κοινό δράσεων που διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στις εγκαταστάσεις του στο Θησείο, στην Πεντέλη και το Στεφάνι Κορινθίας. Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 27/9 από τις 17:00 το απόγευμα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο στο Θησείο έχουν προγραμματιστεί μια σειρά προγραμμάτων ειδικά για παιδιά, πειράματα, επιστημονικές ομιλίες καθώς και η πολύ αγαπητή στους ενήλικες, «αστροπαρατήρηση» από τις 21:00 έως και 23:00.

Το καλύτερο μέρος, όμως, έρχεται με την ολοκλήρωση της αστροπαρατήρησης, αφού θα μπείτε στον αστερισμό του... οίνου, όπου θα προσφέρεται εντελώς δωρεάν, το υπέροχο μοσχάτο σαμιώτικο κρασί από το Συνεταιρισμό του ακριτικού νησιού της Σάμου. Η Σάμος, άλλωστε, είναι η γενέτειρα του μεγάλου φιλοσόφου και μαθηματικού Πυθαγόρα και του αστρονόμου Αρίσταρχου του Σάμιου, ο οποίος πρότεινε το ηλιοκεντρικό μοντέλο, θέτοντας τον ήλιο και όχι τη γη, ως κέντρο του ηλιακού μας συστήματος.