3 στάσεις για τίμιο και οικονομικό φαγητό στο Γαλάτσι

epi-to-laikoteron
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Με 15-20 ευρώ στο πορτοφόλι (το άτομο), πιάνετε τραπέζι σε κάποιο από τα παρακάτω και απολαμβάνετε τις μικρές νοστιμιές της ζωής σε μερακλίδικα στέκια του Γαλατσίου.

Επί τω λαϊκώτερον
Στα σύνορα Γαλατσίου και Πατησίων, το Επί τω λαϊκώτερον συγκεντρώνει αρκετό κόσμο από όλη την Αθήνα, ενώ συχνά στα τραπέζια του θα βρείτε και τουρίστες που ψάχνουν λίγο παραπάνω τις παραδοσιακές γεύσεις της χώρας που επισκέπτονται. Πρόκειται για ένα προσεγμένο μεζεδοπωλείο, όπου μπορείτε να απολαύσετε και ζωντανή μουσική στον εξωτερικό του χώρο, καθώς θα δοκιμάζετε πλούσιες ελληνικές γεύσεις και «πιόματα». Μελιτζανοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, πανσέτες, παϊδάκια, αλλά και θάλασσα στο πιάτο, σε φιλόξενο περιβάλλον με αυλή που κρατάει όσο κρατάει και το καλοκαίρι στην πράξη. Info: Αγίας Λαύρας 12, 210 2111887.

Λέσβιον
Από την ονομασία του καταλαβαίνετε ότι εδώ σας περιμένει μπόλικο ούζο, με μεζέδες κυρίως από τη θάλασσα σε μια παρεΐστικη κατάσταση που θυμίζει διακοπές κι ας βρίσκεται στα ενδότερα του Γαλατσίου, σε μια γειτονιά μακριά από το κέντρο του. Εκεί ψηλά στη Βαρδουσίων, λοιπόν, θα απολαύσετε τηγανητό γαύρο και μαρίδα, γαριδάκι σαν λουκούμι, χταπόδι στα κάρβουνα, καλαμαράκια και θράψαλο, αλλά και κεφτεδάκια, μεταξύ άλλων, πάντα με το απαραίτητο ούζο από το νησί ή με τσίπουρο. Info: Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι, 210 2923689.

Κουζουλέων
Κρητική κουζίνα με χοχλιούς μπουμπουριστούς, αντικριστό, γαμοπίλαφο και άλλες νοστιμιές από τη λεβεντομάνα, μπόλικη ρακή με καλωσόρισμα παξιμάδια με τριμμένη φρέσκια ντομάτα, αλλά και κλασικές επιλογές με μπριζολάκια, κεφτέδες, πατάτες τηγανητές κ.ο.κ. για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Ο χώρος είναι μικρός, αλλά το κλίμα σπιτικό και οι μερίδες μεγάλες, γι’ αυτό ετοιμαστείτε για μεγάλη… μάχη. Info: Παπαφλέσσα 18, 21 02220244.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]