Στο ανακαινισμένο GB Roof Garden Restaurant θα ζήσετε τις πιο γοητευτικές βραδιές του φθινοπώρου

gb-roof-garden GEORGE FAKAROS-VISION REQUIRED
ΤΡΙΤΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Ανεβήκαμε στην κορυφή του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και είδαμε από κοντά το ανακαινισμένο GB Roof Garden, το οποίο έκανε το επίσημό του opening, πάντα με φόντο την πόλη στα πιο λαμπερά της.

Έπειτα από αρκετούς μήνες σχεδιασμού και εργασιών, το GB Roof Garden Restaurant στον τελευταίο όροφο του ιστορικού Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, που έκλεισε φέτος αισίως τα 150 χρόνια, πραγματοποίησε το επίσημο opening με μια ξεχωριστή εκδήλωση στο ειδυλλιακό Bar8 του εστιατορίου.

GEORGE FAKAROS-VISION REQUIRED

H μεγαλόπρεπη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου φυσικά παραμένει, ωστόσο το βραβευμένο βρετανικό γραφείο Goddard Littlefair που ανέλαβε τον σχεδιασμό, δημιούργησε μια ακόμη πιο επιβλητική σάλα όπου κυριαρχούν φυσικά υλικά, όπως το λευκό μάρμαρο και το ξύλο, τα οποία σχεδιαστικά προσδίδουν βάθος στο χώρο διατηρώντας την αυθεντικότητά του και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του εστιατορίου, την καρτποσταλική του θέα στην Ακρόπολη.  

m.archontidis/studio panoulis
Η ανανέωση δεν έμεινε μόνο στον χώρο, αλλά προχώρησε και στις νέες στολές του προσωπικού του εστιατορίου, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον διάσημο ελληνικό οίκο μόδας Zeus n Dione. Οι στολές του προσωπικού υποδοχής, των σερβιτόρων και των bartender, σχεδιασμένες και ραμμένες με δεξιοτεχνία από τη Zeus n Dione σε αποχρώσεις του απαλού μπεζ, του κομψού λαδί και του κλασικού μαύρου, αποπνέουν φινέτσα και συνδυάζουν μοντέρνο στυλ με στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, ενώ είναι απόλυτα εναρμονισμένες με την ατμόσφαιρα του χώρου.

m.archontidis/studio panoulis

Στο live food station, ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις fusion γεύσεις του Bar Bites menu –οι λάτρεις του σούσι περάστε οπωσδήποτε μια βόλτα-, ενώ θα βρείτε και μια νέα λίστα με signature κοκτέιλ, μαζί με κάποια all-time classic, για να συνοδέψετε τις γευστικές σας επιλογές.

Νομίζουμε ότι το GB Roof Garden περνά στην καλύτερή του φάση, σε μια νέα εποχή, παραμένοντας σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Μπορείτε να το επισκεφτείτε από το μεσημέρι για lunch μέχρι το βράδυ για δείπνο, αλλά μην παραλείψετε να δώσετε έστω ένα ραντεβού την ώρα που σουρουπώνει, για να απολαύσετε τη θέα του στο απόγειο της και να αφεθείτε στο εξαιρετικό fine comfort μενού του, ζώντας μια ολιστική γαστρονομική εμπειρία πάνω από τα φώτα της πόλης.

Info
GB Roof Garden Restaurant & Bar
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Αθήνα
+302103330766

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]