Η κουζίνα όλης της Ελλάδας θα μοσχοβολήσει στο Ark με καλεσμένους σεφ

ark-glyfada
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Αγαπημένοι σεφ, ελληνικές γεύσεις και μαθήματα μαγειρικής τέχνης για μικρούς μάγειρες γεμίζουν το πρόγραμμα του Ark Μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το αγαπημένο σποτ για ελληνική δημιουργική κουζίνα δια χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη δεν βρίσκεται τυχαία ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας έχοντας αποσπάσει βραβείο ελληνικής κουζίνας για 6 συναπτά έτη. Για το επόμενο διάστημα, λοιπόν, συνεχίζει το ταξίδι του στην ελληνική κουζίνα με καλεσμένους σεφ και γευστικά μενού που έχουν κοινό παρονομαστή τα ελληνικά προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα. Το «Ημερολόγιο των Σεφ» που ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου, θα αποτελείται από μια σειρά δείπνων που θα μας συστήσει την ψυχή της ελληνικής κουζίνας, και θα συνυπογράφουν οι καλεσμένοι σεφ και ο chef του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης. 

Ο σεφ σεφ Γρηγόρης Χέλμης

Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε προϊόντα και συνταγές από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη, από όμορφες ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας με τις τόσες παραδόσεις και τα ιδιαίτερα προϊόντα. Με πρώτο καλεσμένο τον αγαπημένο Γρηγόρη Χέλμη από το Mezen του Βόλου, το μενού υπόσχεται θαλασσινές γεύσεις με τη νοστιμιά και την σπιρτάδα για την οποία είναι γνωστός. Μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του, τους σεφ Αντώνη Ζερίδη, Διονύση Ζαχαρόπουλο, Κωνσταντίνα Γκίνη και τον pastry chef Τάσο Ζησόπουλο, θα συνθέσουν ένα μενού έξι σταδίων που θα ακολουθούν την προσέγγιση του εστιατορίου Ark με την εμμονή στη ελληνικότητα και σκοπό την απόλαυση.

Μικροί μάγειρες εν δράσει
Οι καλεσμένοι σεφ μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη θα δημιουργήσουν ή θα ξαναθυμηθούν συνταγές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, όπως γίνεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στο Ark. Αυτό που θα κάνει όμως το «Ημερολόγιο των Σεφ» ξεχωριστό είναι η ευκαιρία που θα δοθεί σε παιδιά όλων των ηλικιών να επισκεφθούν την επόμενη μέρα του δείπνου το Ark, να γνωρίσουν τους σεφ από κοντά και να μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού.

Ο σεφ ΤΟΥ Ark Γιάννης Μπαξεβάνης

Κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να περάσουν στα παιδιά την έννοια του Slow Food, να τα εκπαιδεύσουν στην ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις και να τα εμπνεύσουν περνώντας τους μηνύματα για την αξία της μεσογειακής διατροφής, για την σημασία της διατήρησης των γευστικών μας παραδόσεων και το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς.

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

  • 31/10/2024 Γρηγόρης Χέλμης (Βόλος)
  • 7/11/2024 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)
  • 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)

Info
Ark Glyfada
Γρ. Λαμπράκη 2, Γλυφάδα
2108948882