To Napolitivo του Φλοίσβου ανανεώθηκε και μας δίνει ραντεβού στη Νότια Ιταλία
Με νέες γεύσεις και ανανεωμένη εμφάνιση, το ιταλικό στέκι στη μαρίνα Φλοίσβου φέρνει τη νότια Ιταλία στο πιάτο.
Με ανανεωμένη εικόνα μας υποδέχεται τη νέα σεζόν το γνωστό για την αυθεντική ναπολιτάνικη κουζίνα του και τη ζεστή ατμόσφαιρα, Napolitivo, το οποίο ανανέωσε ταυτόχρονα και το μενού του, μπαίνοντας δυναμικά στο φθινόπωρο. Με μοντέρνο σχεδιασμό και κλασική γοητεία, συνεχίζει να μας σερβίρει την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ιταλίας.
Στο ήδη δημοφιλές μενού του εισάγει πιάτα με υλικά από την Νότια Ιταλία αλλά και φρέσκιες εκδοχές των κλασικών ιταλικών γεύσεων. Ολοκαίνουρια προσθήκη, τα ζουμερά κεφτεδάκια Polpette alla Napolitana, με πλούσια κόκκινη σάλτσα, τριμμένη παρμεζάνα και λάδι βασιλικου, που αποτελούν ένα κλασικό ιταλικό antipasti. Οι λάτρεις της πίτσας θα απολαύσουν αυθεντική ναπολιτάνικη pizza του Napolitivo, αλλά και άλλες πίτσες κατευθείαν από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο με τούβλα από τον Βεζούβιο. Η ολοκαίνουρια bianca Pizza Stracciatella είναι ιδανική επιλογή για vegetarians και μη, συνδυάζοντας την απλότητα με την απόλαυση χάρη στο κρεμώδες τυρί stracciatella, τις πιπεριές, τα φρέσκα ντοματίνια, τη ρόκα και το αποξηραμένο σύκο που απλώνονται επάνω σε μια λεπτή, τραγανή ζύμη.
Στα Piatti Speciali το μεσογειακό ταπεραμέντο είναι καταφανές, όπως στο Pollo e Limone e Capperi, με ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο που μαρινάρεται απαλά σε λεμόνι και σερβίρεται με κάπαρη. Σε πιο ρουστικ διάθεση, το ψαρονέφρι σχάρας Maiale Grigliaro με θυμάρι και σάλτσα κόκκινου κρασιού και βαλσάμικου, σερβίρεται με λαχανικά και πουρέ πατάτας κονφί με ελιές. Τέλος, μια κλασική ιταλική επιλογή, η Tagliata, με λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο φιλέτο επικαλύπτεται με herb butter και σερβίρεται με ψητά λαχανικά σχάρας, εξισορροπώντας υφές και γεύσεις.