H Κρήτη ανεβαίνει στο Ark

ark-glyfada
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Αυτή την εβδομάδα, τo Αrk υποδέχεται τον πολυβραβευμένο σεφ Μιχάλη Χάσικο, στο πλαίσιο του «Ημερολογίου των Σεφ».

Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο «Ημερολόγιο των Σεφ» που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Ark υποδέχεται σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου τον πολυβραβευμένο σεφ και θεματοφύλακα της κρητικής γαστρονομίας Μιχάλη Χάσικο, από το εστιατόριο “Hasika – Η Ελλάδα σε μπουκιές” στο Ρέθυμνο. Μετά από το επιτυχημένο πέρασμα του Βολιώτη Γρηγόρη Χέλμη, τη σκυτάλη παίρνει ο Ρεθύμνιος σεφ κι έτσι το Ark τηρεί στο ακέραιο την υπόσχεση ότι ο θεσμός του «Ημερολογίου» θα είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με τη φήμη του “Hasika” να προηγείται, ο Μιχάλης Χάσικος μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις. Το εστιατόριο του κρητικού σεφ στο Ρέθυμνο έχει ξεπεράσει προ πολλού τον τίτλο του «καλού εστιατορίου» και έχει αναδειχθεί σε εστιατόριο-προορισμό, προσφέροντας μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. Ο ίδιος έχει 25ετή εμπειρία στις κουζίνες, Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και αντιλαμβάνεται την κρητική γαστρονομική παράδοση ως μία κιβωτό πολιτισμού. Η μαγειρική του είναι γνήσια κρητική, άλλωστε βασίζεται αποκλειστικά στην αγνή πρώτη ύλη από μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Από τις ψησταριές μέχρι τις κατσαρόλες του φροντίζει να βάζει όλες τις νόστιμες πτυχές του νησιού και αυτό σημαίνει ότι η ορεινή Κρήτη συνυπάρχει αρμονικά με την αστική κουζίνα των πόλεων του νησιού.

Τη βραδιά στο Ark, οι δύο σεφ, μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη – τον Αντώνη Ζερίδη, τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, την Κωνσταντίνα Γκίνη και τον Τάσο Ζησόπουλο – θα δημιουργήσουν ένα μενού που θα αποτελείται από μεζέδες, με έμφαση φυσικά στην ντόπια κρητική κουζίνα. Όλα τα πιάτα θα βασίζονται αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα, κυρίως μικρών παραγωγών, φιλοσοφία που και οι δύο σεφ και τα εστιατόρια υποστηρίζουν σταθερά όλα τα χρόνια της γαστρονομικής πορείας τους.

Το «Ημερολόγιο των Σεφ» δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark. Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο «Ημερολόγιο των Σεφ» είναι:    

  • 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Κάλυμνος)

Info
Ημερολόγιο των Σεφ@Ark 

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα
210 8948882