Περάσαμε μια από τις πιο spooky νύχτες του έτους στο Manko Athens, με παραδοσιακά πιάτα από το Περού, fusion επιλογές, μυρωδάτα κοκτέιλ και Dia de los Muertos πάρτι.
Μακριά από τη μαγειρική κουλτούρα της Ελλάδας και της Μεσογείου, οι γεύσεις του Περού και το αλισβερίσι με ιαπωνικές συνταγές, σε αυτό που ονομάζεται Nikkei κουζίνα, είναι στα πάνω τους και ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη της γης, συστήνοντάς μας μια μακρινή μαγειρική παράδοση από την άλλη άκρη του πλανήτη. Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί και το Manko Athens, μέρος του εντυπωσιακού One&Only Aesthesis, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, με επικεφαλής τον σεφ Juan David Ocampo κι έχει φέρει εξωτικό άρωμα εκεί στα νότια.
© clickatlife Η εξωτική αίσθηση ξεκινάει από το πρώτο κιόλας βήμα στο χώρο, περνώντας από μεγάλες ξύλινες πόρτες στολισμένες με χρωματιστά σκοινιά με ένα σύστημα κόμπων, τα οποία λέγονται quipu και εξυπηρετούσαν τους Περουβιανούς στην αρχαιότητα στην καταγραφή δεδομένων.
Διάχυτη boho και έθνικ αισθητική με την υπογραφή των MVP Architectes και το Bureau Lacroix, φυτά, φυσικά υλικά και υγρό στοιχείο είναι τα χαρακτηριστικά που θα τραβήξουν το μάτι στην πρώτη επαφή, καθώς θα διασχίζετε το μονοπάτι πάνω στο νερό μέχρι να βρείτε τη δική σας «γωνιά» στη σάλα, μπροστά στην πισίνα ή με θέα τη θάλασσα.
©clickatlife Ξεκινήστε με ένα
Manko signature κοκτέιλ –το
Mirage με blanco tequila, dry mastiha, ασύρτικο, μανταρίνι και γκρέιπφρουτ είναι εξαιρετικό αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις- ή επιλέξτε ένα ποτήρι κρασί από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, προτού εντρυφήσετε στο μενού του. Τα σεβίτσε και τα tiraditos φυσικά ξεχωρίζουν, με ψάρια της ημέρας και με επιλογές που φέρνουν σε ορισμένες περιπτώσεις και την Ελλάδα στο παιχνίδι, όπως με το taramosalata tiradito με γάλα τίγρης με ταραμά. Εμείς δοκιμάσαμε
σεβίτσε παλαμίδας με αγγούρι, chive, τζίντζερ, shiso που ανήκει στην οικογένεια του δυόσμου και
γάλα τίγρης Nikkei, σε ένα πολύ αρωματικό αποτέλεσμα. Το
tiradito λαβράκι –πιάτο που «παντρεύει» υπέροχα το περουβιανό σεβίτσε με το γιαπωνέζικο sashimi- με μαγιονέζα dashi (ζωμός που αποτελεί βάση πολλών πιάτων στην ιαπωνική κουζίνα), λαχανικά τουρσί, σουσάμι, τηγανητό wonton (είδος κινέζικου dumpling) και leche passion fruit έφερε Περού, Κίνα και Ιαπωνία σε μια μπουκιά φρεσκάδας.
©clickatlife Aπό τα
Peruvian Bites που περιλαμβάνουν μπέργκερ, bao, chicharrón (τραγανά κομμάτια τηγανητού χοιρινού) και μοσχαρίσια καρδιά, εμείς πήραμε μια γεύση από το
quinoa burger με μπιφτέκι κινόα σε brioche, μαρούλι, ντομάτα, chutney αχλαδιού και σάλτσα aioli με rocoto, μια πικάντικη κόκκινη ή πορτοκαλί πιπεριά που είναι δημοφιλής στην περουβιανή και λατινοαμερικάνικη κουζίνα, το οποίο είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να κινηθούν πιο συντηρητικά.
Τα
anticucho, που είναι σουβλάκια κρέατος στα κάρβουνα, αποτελούν
δημοφιλές street food στο Περού. Μια άλλη άποψη που δοκιμάσαμε εμείς ήταν με
λαβράκι, σάλτσα anticuchera (μια σάλτσα με βάση καπνιστές πιπεριές ají panca, σκόρδο, ξίδι, κύμινο και άλλα καρυκεύματα) που χαρίζει συνήθως έντονη, καπνιστή και πικάντικη γεύση στα anticuchos, περουβιανή πατάτα, περουβιανό καλαμπόκι και aioli rocoto σε έναν συνδυασμό με ζουμερό ψάρι με πικάντικη επίγευση.
Στα βάθη της παραδοσιακής περουβιανής κουζίνας μπήκαμε με το
lomo saltado, ένα stir-fry πιάτο που συνδυάζει κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος (lomo), φιλέτο black angus εν προκειμένω, τα οποία σοτάρονται γρήγορα σε δυνατή φωτιά μαζί με κρεμμύδια, ντομάτες και πιπεριές ají amarillo, προσθέτοντας σάλτσα σόγιας. Το πιάτο περιλαμβάνει και τηγανητή πατάτα σε extra large μέγεθος, είναι άκρως comfort και συνοδεύεται με ένα
εκπληκτικά νόστιμο ρύζι με βούτυρο και περουβιανό καλαμπόκι.
©clickatlife Το Aeropuerto είναι ένα πιάτο που συνδυάζει
κουζίνα του Περού με κινέζικες επιρροές, κάτι που μεταφράζεται στο αντίθετο του μίνιμαλ: πολλές και διαφορετικές γεύσεις και υφές, ένα γαστρονομικό «μπέρδεμα» που σερβίρεται σε ένα ζεστό πέτρινο πιάτο. Μετρήστε υλικά: Τηγανητό ρύζι ως βάση, με χοιρινό, λαχανικά, γαρίδες, νουντλς και τηγανητό αυγό που το ανακατεύουν μπροστά σας. Η τελική γεύση ήταν λιγότερο χαοτική απ΄ όσο ακούγεται, ωστόσο ο μαξιμαλισμός του πιάτου παρέμενε σε ένα βαθμό, «μπερδεύοντας» τον ουρανίσκο.
©clickatlife Από τα επιδόρπια, η
περουβιανή σοκολάτα με 70% αφρό σοκολάτας, ganache με περουβιανή πιπεριά aji Amarillo, κακάο και καραμελωμένο σουσάμι είναι ο παράδεισος κάθε σοκολατόπληκτου εκεί έξω και σίγουρα στις must try επιλογές. Για να καθαρίσει η παλέτα, το
Champus Limeno είναι κατάλληλο, με σπιτικό λεμόνι σορμπέ, καλαμπόκι εμποτισμένο με ανανά, αχλάδι και μαρέγκα με δυόσμο.
Η βραδιά συνεχίστημε με Dia de los Muertos πάρτι στον εσωτερικό χώρο, στο πλαίσιο του
Manko Muse concept, όπου
κάθε Πέμπτη θα υπάρχει και διαφορετικός DJ στα decks μαζί με live σαξόφωνο και κρουστά, δημιουργώντας αυτό το μοναδικό τελετουργικό που χαρακτηρίζει το Manko Athens. Τα party animals μπορείτε να συνδυάσετε φαγητό και χορό, οι υπόλοιποι αφεθείτε στο ταξιδιάρικο μενού του, που φέρνει Περού, Ιαπωνία και Κίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Info Manko Athens One&Only Aesthisis
Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα
+30 21 6686 1900
από 50 ευρώ/άτομο
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]