3 εστιατόρια στην Αθήνα που πρέπει να τσεκάρετε
Από άρωμα θάλασσας μέχρι καλό κρέας, αλλά και περουβιανό αέρα, τρία σποτ του τελευταίου εξαμήνου στην Αθήνα μας καλούν για φαγητό.
Manari στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων για κρεατοφαγία
Ο Άρης Βεζενές ξαναχτυπά με μια πιο παραδοσιακή πρόταση αυτή τη φορά, μια ταβέρνα που δεν θέλει να «εκσυγχρονίσει» αυτά που ξέρουμε, αλλά να τα σερβίρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι πάνω στα λευκά του τραπεζομάντηλα θα απολαύσετε αυθεντικά κρεατοφαγικά πιάτα από 100% ελληνικό κρέας, με έμφαση στα υψηλής ποιότητας υλικά και τις περιποιημένες κοπές, όλα στην πιο φροντισμένη εκδοχή τους, από 20-25 ευρώ το άτομο. Από το μενού ξεχωρίζουν τα παϊδάκια πρόβεια και αρνίσια, τα νεφράκια σε τραγανό ψωμί, το μοσχαρίσιο συκώτι με ελαιόλαδο και ξίδι, ενώ δεν λείπουν τα τηγανητά κολοκυθάκια, οι αλάδωτες πατάτες, το τζατζίκι και η τυροκαυτερή. Όλα αυτά σε ρετρό ατμόσφαιρα με μωσαϊκό και ξύλινα έπιπλα, για να νιώσουμε τη φάση γι’ αυτό που είναι. Info: Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, 215 2153804.
Μόλις άνοιξε τα φτερά του στη Λουκιανού του Κολωνακίου και η ηχηρή υπογραφή της Michelin-άτης σεφ Γεωργιάννας Χειλιαδάκη σίγουρα το ανεβάζει αυτόματα ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Όπως φανερώνει και η ονομασία του, το ψάρι και οι θαλασσινοί συνδυασμοί κατακλύζουν το μενού του, μότο του οποίου είναι «η ψαριά της ημέρας», με έμφαση πάντα στην εποχικότητα του ψαριού και την ποιοτική πρώτη ύλη. Πρόκειται για έναν chic cozy χώρο, με στόχο άμεσα να αποτελέσει έναν all-day, άνετο, ζεστό προορισμό με ανάλαφρη και χαλαρή ατμόσφαιρα, στην κουζίνα του οποίου βρίσκουμε μαζί με την Χειλιαδάκη, τη Δανάη Βορίδου και την Ερασμία Μπαλάσκα, συνεργάτιδες από την εποχή του Funky Gourmet. Info: Λουκιανού 36, Κολωνάκι, 213026 3656.
Οι πιο ταξιδιάρες ψυχές εκεί έξω, που θέλετε να βγείτε γευστικά εκτός συνόρων, δώστε ραντεβού στο Manko Athens του One&Only Aesthesis, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, με επικεφαλής τον σεφ Juan David Ocampo. Περουβιανή κουζίνα από 50 ευρώ/άτομο, με αναφορές σε Ιαπωνία και Κίνα, με τα σεβίτσε και τα tiradito να χαρίζουν άρωμα φρεσκάδας στον ουρανίσκο, το lomo saltado να μας συστήνει ξεκάθαρα την περουβιανή comfort κουζίνα και την περουβιανή σοκολάτα να βάζει νέο μέτρο σύγκρισης στα σοκολατένια γλυκά. Info: One&Only Aesthisis
Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 21 6686 1900.
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]