Μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας με το επιδραστικό Κτήμα Κυρ-Γιάννη ετοιμάζει ο Βασίλαινας αυτή την Πέμπτη.
Ένα ιδιαίτερο οινικό ταξίδι, όπου η γαστρονομία θα αναδείξει τα αρώματα και τη δομή των εξαιρετικών κρασιών του Κτήματος Κυρ-Γιάννη ετοιμάζει το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας «Βασίλαινας», σε μια πραγματικά μοναδική βραδιά με το κορυφαίο οινοποιείο.
«Τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι», σημειώνει ο Στέλλιος Μπουτάρης και το αποτέλεσμα αυτής της τεράστιας προσπάθειας θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε την
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου στο ξακουστό εστιατόριο. Και αν πράγματι τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι, ο ιδανικός τους συνδυασμός με τις γευστικές προτάσεις θα αναδείξει πλήρως αυτή τους τη διάσταση.
Το μενού θα περιλαμβάνει Λαδένια Κιμώλου, Χειροποίητο πελτέ από πομοντόρια και την ξακουστή Ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας» με τραγανές αραβικές πίτες με
Scaperdas Frères Hommage Brut, Blanc De Noirs, (Ξινόμαυρο, Αμύνταιο), Ταρτάρ φαγκρί με αβοκάντο, φύκια, ξινόμηλο που θα συνοδέψει το
Ασύρτικο Single Block Ταρσανάς, (Ασύρτικο, Π.Γ.Ε. Φλώρινα), Τόνο χουνκιάρ μπεγιεντί με μελιτζάνα, κρεμμύδι, σάλτσα μπαχαρικών, κουκουνάρι που θα ταιριάξει απόλυτα με το
Αγκαθωτό Single Block, (Ξινόμαυρο, Π.Γ.Ε. Μακεδονία), Αρνάκι με γλυκοπατάτα, πλιγούρι, harissa με
Ράμνιστα Single Vineyard, (Ξινόμαυρο, Π.Ο.Π. Νάουσα), Μοσχάρι Νάξου, μανέστρα με αρσενικό Νάξου με
Καλή Ρίζα Vieilles Vignes, (Ξινόμαυρο, Π.Ο.Π. Αμύνταιον) και τέλος Μηλόπιτα με ψητό μήλο, κρέμα αρωματισμένη με κανέλα, κέικ μήλου, αφρός ξινόμηλου, σάλτσα αλμυρής καραμέλας, παγωτό βανίλια με
Χρυσογέρακα, (Μαλαγουζιά & Gewürztraminer, Π.Γ.Ε. Φλώρινα).
Υπάρχει
περιορισμένος αριθμός θέσεων γι’ αυτό μην παραλείψετε να κάνετε την κράτησή σας.
Info
Βασίλαινας
Βρασίδα 13
210 7210501
στις 28/11, 70€/άτομο