Η μακεδονική γαστρονομία κατεβαίνει στη Γλυφάδα

ark-glyfada
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024

To «Ημερολόγιο των Σεφ» στο Ark φέρνει τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική στα Αστέρια της Γλυφάδας.

Το «Ημερολόγιο των Σεφ» είναι μια σειρά δείπνων στο Ark της Γλυφάδας με γνωστούς σεφ από όλη την Ελλάδα, το οποίο έχει στόχο όχι μόνο ένα ξεχωριστό μενού, αλλά την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επόμενων γενιών για την μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Την επόμενη ημέρα του δείπνου, παιδιά από σχολεία της περιοχής έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τους καλεσμένους σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark και να μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, παίρνοντας έτσι πολύτιμα ερεθίσματα.

Το επόμενο δείπνο της σειράς, λοιπόν, φέρνει τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική στον αθηναϊκό νότο, με το εστιατόριο να ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους σεφ Βασίλη Μουρατίδη και Γιάννη Παναγιωτίδη στις 5 Δεκεμβρίου σε μία βραδιά γεμάτη από μακεδονική γαστρονομία.

Τι σας περιμένει αυτή την Πέμπτη
Αυτή τη φορά, λοιπόν, ο executive chef του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης παραχωρεί τις φωτιές, τα μαχαίρια και τα σκεύη του, όχι σε έναν, αλλά σε δύο ταλαντούχους συναδέλφους του με κοινές αναφορές, αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Επικεφαλής της μπριγάδας του Ark αναλαμβάνουν οι Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης με την υπόσχεση ενός μενού με έμπνευση από την πλούσια μακεδονική γη σε μία εκτέλεση fine dining εμπειρίας.

O Βασίλης Μουρατίδης, executive chef στο beach resort 5 αστέρων Danai της Χαλκιδικής και συνιδιοκτήτης του Moldee bar restaurant στη Θεσσαλονίκη ακολουθεί μία δική του φιλοσοφία στον σχεδιασμό των μενού που επιμελείται και στα πιάτα που ετοιμάζει. Βασικός του γνώμονας ο συγκερασμός στοιχείων, γεύσεων και τεχνικών που δεν γνωρίζει στεγανά και προκαταλήψεις. Το ίδιο ακριβώς σκοπεύει να κάνει και στο Ark την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου προ(σ)καλώντας τον ουρανίσκο και το μυαλό σε ένα παιχνίδι γεύσεων βασισμένο στην εκλεκτή πρώτη ύλη, αλλά στην πιο αναπάντεχη μεταφορά στο πιάτο.

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης από την άλλη, executive chef στο 5 αστέρων ξενοδοχείο Dion Palace Resort στην Ολυμπιακή Ριβιέρα, έχει χαράξει τη δική του πορεία στις κουζίνες, χωρίς να ξεχνάει ποτέ την αφετηρία του, τη Θεσσαλονίκη. Για πολλά χρόνια είχε αναλάβει την ευθύνη της μεταλαμπάδευσης της γνώσης και της πείρας που έχει συμπυκνώσει όλα αυτά τα χρόνια, εκπαιδεύοντας τους νέους μάγειρες και τις νέες μαγείρισσες, συνεχίζοντας κι εκείνος να εξελίσσεται στο πλάι τους. Με δική του δασκάλα την εξαιρετική πρώτη ύλη και τον σεβασμό προς αυτή, έρχεται στο Ark και μας καλεί να μάθουμε κι εμείς δοκιμάζοντας.

Για μία και μόνο βραδιά το Ark φιλοξενεί την τόσο ξακουστή και απολαυστική γαστρονομική σκηνή της Συμπρωτεύουσας σε ένα μενού έκπληξη το οποίο ανοίγει έναν γευστικό διάλογο ανάμεσα στα δύο διασημότερα αστικά παραλιακά μέτωπα της Ελλάδας, από τη μία ο Θερμαϊκός κόλπος και από την άλλη η Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Να σημειώσουμε ότι οι δράσεις αυτές αποτελούν προτεραιότητα για τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη ο οποίος προσπαθεί μαζί με τους καλεσμένους του να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Η τελευταία συνάντηση που έχει καταχωρηθεί στο «Ημερολόγιο των Σεφ» για το 2024 είναι στις 12/12/2024 με τον Μιχάλη Μάρθα (Κάλυμνος).

Info

Ark 
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, Αττική
210 8948882
Πέμπτη 5/12