To «Ημερολόγιο των Σεφ» ολοκληρώνεται για φέτος με τον σεφ Μιχάλη Μάρθα
Το εστιατόριο Ark υποδέχεται τον γνωστό σεφ σήμερα, 12 Δεκεμβρίου, για μια αιγαιοπελαγίτικη βραδιά.
Νησιώτικο χαρακτήρα θα έχει το τελευταίο γαστρονομικό ταξίδι του Ark στο πλαίσιο του «Ημερολογίου των Σεφ», με καλεσμένο του executive chef Γιάννη Μπαξεβάνη αυτή τη φορά τον Μιχάλη Μάρθα. Σήμερα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ο πολυβραβευμένος σεφ με τις νησιωτικές αναφορές θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία ολοκληρώνοντας το ταξίδι γεύσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα για το 2024.
Από την Κάλυμνο μέχρι την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, για να επιστρέψει και πάλι στα ελληνικά νησιά, οι διακρίσεις του Μιχάλη Μάρθα δεν μετρώνται μόνο με τα αστέρια Michelin και τους Χρυσούς Σκούφους που έχει στο βιογραφικό του, αλλά κυρίως με το αποτύπωμά του στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία. Έχοντας τη zero waste φιλοσοφία βαθιά χαραγμένη στην ταυτότητά του, επανασυστήνει τη νησιωτικότητα ως έναν τρόπο ζωής ο οποίος ξεκινάει από την κουζίνα, αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Με βαθιά γνώση της νησιωτικής αντίληψης, η οποία δημιουργεί κάτι από ελάχιστα συστατικά, ανακαλύπτει την πρώτη ύλη ακόμα και εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει. Ωστόσο δεν μένει σε μία λαογραφική προσέγγιση της οικονομίας της κουζίνας, ούτε τη διαφημίζει σαν αυτοσκοπό. Ο σκοπός του είναι μία νόστιμη κουζίνα και ο Μιχάλης Μάρθας ξέρει πώς να δημιουργεί γευστικές αναμνήσεις και να μετατρέπει κάθε δείπνο σε μία πολιτιστική εμπειρία.
Όπως το Αιγαίο ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, έτσι και το μενού το οποίο έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Μάρθας είναι ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ της κλασικής ψαροφαγίας της ελληνικής ταβέρνας με την πιο fine dining μορφή της χωρίς να χάνει τις αναφορές και τις ρίζες της. Παράλληλα με τη zero waste φιλοσοφία, αλλά την ισορροπία μεταξύ εποχικότητας και παραδοσιακών μεθόδων διατήρησης της πρώτης ύλης, στο Ark θα έχετε τη δυνατότητα για μία και μόνο βραδιά, σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, να δειπνήσετε στο Αιγαίο σε μία άλλη διάσταση, εκτός καλοκαιρινής περιόδου, αλλά σίγουρα με πολλά σημαντικά συστατικά της – ωραίες γεύσεις, ωραίο περιβάλλον, και η θάλασσα ακριβώς μπροστά.
Ολοκληρώνοντας την σειρά δείπνων του «Ημερολόγιο των Σεφ» για το 2024, ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης με τον καλεσμένο του σεφ Μιχάλη Μάρθα θα κάνει και το τελευταίο μάθημα μαγειρικής με τα παιδιά. Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, στόχος της ενέργειας αυτής είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι επόμενες γενιές για την μεσογειακή διατροφή, την φιλοσοφία του Slow Food και την αξία της ελληνικής γαστρονομίας. Την επόμενη ημέρα από το προγραμματισμένο δείπνο, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τους καλεσμένους σεφ και θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, παίρνοντας έτσι πολύτιμα ερεθίσματα.
Info
Ark Glyfada
Γρ. Λαμπράκη 2, Γλυφάδα
210 8948882
στις 12/12