Ο «Βασίλαινας» υποδέχεται το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο σε κλίμα εορταστικό

basilainas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Ένα εορταστικό οινικό ταξίδι στις πλαγιές της Αχαΐας ετοιμάζει ο Βασίλαινας την Πέμοτη 19/12, με τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Μέγα Σπήλαιο και ένα ευφάνταστο wine pairing που επιμελούνται ο Μανώλης Γαρνέλης και ο Σάκης Χαλβαντζής.

Από τα πιο δυναμικά οινοποιεία του Ελληνικού αμπελώνα, το κτήμα Μέγα Σπήλαιο ιδρύθηκε το 1999 στην περιοχή της Αχαΐας. Οι αδερφοί Γάννης και Θόδωρος Αναστασίου, έχοντας ως όραμα την αναβίωση του ιστορικού αμπελώνα της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, προχώρησαν στην αναμπέλωσή του. Οι τέσσερεις εκπληκτικοί αμπελώνες του Κτήματος στέκουν ψηλά στις πλαγιές της ορεινής Αχαΐας, σε υψόμετρα από 550-880 μέτρα, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Δίπλα στους τοπικούς «star» του οινοποιείου που δεν είναι άλλοι από τη Μαυροδάφνη, το Μαύρο Καλαβρυτινό, το Σιδερίτη και το Λαγόρθι, καλλιεργούνται και άλλες και διεθνείς ποικιλίες, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Sauvignon blanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon κ.λπ, καθώς το μοναδικό αυτό terroir δίνει οίνους  εξαιρετικούς.  

Στο pairing μενού (70 ευρώ/άτομο) θα δοκιμάσετε την ξακουστή ταραμοσαλάτα Βασίλαινας με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και αραβική πίτα με ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ “Mystic” Brut, Sparkling Wine, Αχαΐα, πρασόσουπα βελουτέ με καπνιστό χέλι με ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ Cuvee III, Μαλαγουζιά/Ασύρτικο/Chardonnay, Π.Γ.Ε. Αχαΐα, ταρτάρ λαβράκι, πορτοκάλι, δυόσμο με ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΡΟΖΕ, Μαλαγουζιά & Cabernet Franc, Π.Γ.Ε. Αχαΐα, μάγουλο Iberico και ριζότο ραγού μανιταριών με ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ, Pinot Noir, Αχαΐα, κόντρα φιλέτο Black Angus με καρότο, πράσο, μπαχαρικά με ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ Estate, “Grand Cave”, Μαυροδάφνη & Μαύρο Καλαβρυτινό, Π.Γ.Ε. Αχαΐα και για το τέλος, bitter σοκολάτα με φουντούκι, σταφίδες, σορμπέ σοκολάτας με Μαυροδάφνη “Reserve”, Μαυροδάφνη & Μαύρη Κορινθιακή, Π.Ο.Π. Πάτρα.

Info
Βασίλαινας
Βρασίδα 13
210 7210501