Λίγο πριν τις γιορτές, ο Οδηγός Michelin μοίρασε τα αστέρια του και το Gallina κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας.
Το εστιατόριο Gallina άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2023 υπηρετώντας τη φιλοσοφία της αυθεντικής πρώτης ύλης και της απόλυτης μαεστρίας στο μαγείρεμα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ανοιχτές φωτιές, που χαρίζουν μοναδική γεύση και υφή στα πιάτα. Το μενού αντλεί έμπνευση από κλασικές ελληνικές συνταγές, τις οποίες ο σεφ Παύλος Κυριάκης επαναπροσδιορίζει, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και δημιουργικότητα που αντανακλά τη διεθνή του εμπειρία.
Βάση έχει δώσει και στην ατμόσφαιρά του με τα
έργα σύγχρονης τέχνης που το διακοσμούν να ενισχύουν την κομψή εικόνα του, ενώ για τους λάτρεις του κρασιού επιφυλάσσει μια παγκόσμιας κλάσης συλλογή ετικετών με εξαιρετικές επιλογές από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται στην λίστα του κατ΄ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα. Το μπαρ του, που βλέπει την
ανοικτή κουζίνα, είναι το άτυπο «chef’s table» και μπορεί να λειτουργήσει άνετα ως meeting point για ποτό, κρασί και ένα ωραίο γρήγορο δείπνο και η εξυπηρέτηση, άνετη και διακριτική, ξεφεύγει από το τυπικό στυλ του «καλού» εστιατορίου.
Στα πιάτα του χρησιμοποιε
ί υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από επιλεγμένους παραγωγούς ανά τον κόσμο, δίνοντας φίνο, πλούσιας γεύσης και τολμηρό κάποιες φορές αποτέλεσμα, όπως στην περίπτωση του ταρτάρ κόκκινης γαρίδας και του Wagyu με χαβιάρι Ossetra, αλλά και της διάσημης Gallina Lobster Pasta.
Όλα αυτά, λοιπόν, συντέλεσαν στο να φιγουράρει στην
λίστα των προτεινόμενων του οδηγού Michelin για την Αθήνα. Η διάκριση αυτή συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του και έρχεται να αναδείξει τo επίπεδο της συνολικής εμπειρίας που απολαμβάνει κανείς στο Gallina, με έμφαση φυσικά στην γεύση. Δημιουργικότητα, παρουσίαση και ποιότητα ήταν το τρίπτυχο που κέρδισε τους κριτές της Michelin και χάρισαν στο Gallina την σημαντική αυτή αναγνώριση.
Σε μια πόλη που εξελίσσει συνεχώς την γαστρονομία της, η ένταξη περισσότερων εστιατορίων αναγνωρισμένων από τον οδηγό Michelin αποτελεί βάση για προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν αξέχαστες εμπειρίες, τις οποίες η Αθήνα αποδεικνύει συνεχώς ότι μπορεί να προσφέρει.
Info
Gallina
Μάρκου Μπότσαρη 49, Αθήνα
2109237425
από 50 ευρώ/άτομο