CHES: Διάκριση για 2η συνεχόμενη χρονιά στους Χρυσούς Σκούφους

calilo-ches
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025

Χρυσός Σκούφος με θέα στο Αιγαίο.

Το CHES, το fine dining εστιατόριο του Ομίλου Calilo στην Ίο, διακρίθηκε για ακόμη μία χρονιά στα Γαστρονομικά Βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι», επιβεβαιώνοντας τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2025. Οι κλασικές κυκλαδίτικες συνταγές αποκτούν μια σύγχρονη διάσταση μέσα από τη δημιουργική προσέγγιση του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ενώ η εκτέλεση των πιάτων φέρει την υπογραφή του Σπύρου Τζιόλη. Το μενού των 11 πιάτων αποτυπώνει τη γαστρονομική ψυχή της Ελλάδας, προσφέροντας μια εμπειρία που υπερβαίνει τη γεύση και εξελίσσεται σε ένα πολυδιάστατο ταξίδι αισθήσεων.

Πέρα από τη γαστρονομική του ταυτότητα, το CHES ξεχωρίζει και για τη μοναδική του τοποθεσία στην παραλία του Παπά, όπου η θέα στο Αιγαίο και η ατμόσφαιρα απόλυτης ηρεμίας συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για μια ολοκληρωμένη fine dining εμπειρία.

Όπως δήλωσε η Έρικα Μιχαλοπούλου, Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων & Events του Ομίλου Calilo, «η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση όχι μόνο της γαστρονομικής ταυτότητας του CHES, αλλά και της μοναδικής ταυτότητας της Ίου, που κερδίζει επάξια τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα της Ίου και τη μοναδική φιλοσοφία φιλοξενίας που την χαρακτηρίζει. Το νησί προσελκύει το ενδιαφέρον διεθνών επισκεπτών και μέσων ενημέρωσης, όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός, αλλά ως ένας τόπος εμπειριών υψηλής αισθητικής, σε απόλυτη ισορροπία με το φυσικό τοπίο και την παράδοση. Παράλληλα, η αναγνώριση αυτή αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του Ομίλου Calilo, που μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες προτάσεις φιλοξενίας, γαστρονομίας και πολιτισμού, συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ταυτότητας που κάνει την Ίο να ξεχωρίζει.»

Οι Χρυσοί Σκούφοι, ο ελληνικός θεσμός γαστρονομίας που εδώ και 32 χρόνια αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αθηναίων. Στην τελετή των Βραβείων παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του πνεύματος αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης. 

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Calilo 

Ο Όμιλος Calilo είναι ένας ελληνικός όμιλος βιώσιμης ανάπτυξης ξενοδοχειακών καταλυμάτων και επιχειρήσεων εστίασης ο οποίος δραστηριοποιείται στο νησί της Ίου από το 2012. Υλοποιώντας τρεις Στρατηγικές Επενδύσεις Εθνικής Σημασίας, ύψους €200 εκ., ο Όμιλος ακολουθεί ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο συνδυάζει την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών με την ήπια τουριστική δραστηριότητα. Με βασική δέσμευσή του να μην οικοδομήσει περισσότερο από το 1% των εκτάσεων ιδιοκτησίας του, ο Όμιλος συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού και στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος του.  

Με όραμα την προώθηση του αειφόρου τουρισμού στη χώρα και την ανάδειξη της Ίου σε κορυφαίο, ποιοτικό και βιώσιμο ταξιδιωτικό προορισμό, η δραστηριοποίηση του Ομίλου στο νησί είναι συνυφασμένη με την αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο της φιλοξενίας που δημιουργούν υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και συμβάλλουν στη συνολική επιχειρηματική ανάπτυξη της Ίου.