Ίαμβος: Η νέα γαστρονομική όαση στην καρδιά του Πανεπιστημίου Αθηνών

iambos Zak_Viemon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025

Στο ιστορικό νεοκλασικό «Κωστής Παλαμάς» άνοιξε το «Ίαμβος», ένας χώρος όπου η παράδοση της ελληνικής κουζίνας συναντά τη δημιουργία και την αισθητική υπό την καθοδήγηση του «Δειπνοσοφιστηρίου».

Στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα, στο ιστορικό νεοκλασικό κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μια νέα πρόταση μπαίνει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, με το εστιατόριο Ίαμβος που ξεκίνησε τη λειτουργία του, σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον, με νέα φιλοσοφία και νέες γεύσεις υπό την καθοδήγηση του «Δειπνοσοφιστήριον».

Η ονομασία «Ίαμβος» παραπέμπει στη λογοτεχνική και πολιτισμική παράδοση, συνδέοντας τον χώρο με το ακαδημαϊκό του περιβάλλον και προσδίδοντας μια ιδιαίτερη ταυτότητα, ενώ η διακόσμησή του αναδεικνύει τον κλασικό χαρακτήρα του κτιρίου: σκούρο καφέ ξύλο στις καρέκλες και στα τραπέζια, μεγάλες βαριές κουρτίνες που δίνουν θεατρικότητα στον χώρο και τοίχοι διακοσμημένοι με ασπρόμαυρες φωτογραφίες και πίνακες που θυμίζουν την ιστορία του Πανεπιστημίου. Ο ζεστός φωτισμός και η επιβλητική αίσθηση του χώρου δημιουργούν μια ατμόσφαιρα διακριτικής κομψότητας, που συνδυάζει την παράδοση με τη φιλοξενία.

Zak_Viemon
Το μενού κινείται γύρω από την ελληνική κουζίνα –παραδοσιακή αλλά και δημιουργική– προσφέροντας πιάτα που παντρεύουν τη μνήμη με τη φρεσκάδα της νέας προσέγγισης. Εκτός από την a la carte επιλογή, καθημερινά θα σερβίρονται πιάτα ημέρας, βασισμένα σε εκλεκτές πρώτες ύλες. Ενδεικτικά να σας πούμε ότι στο μενού θα βρείτε εκλεκτά ορεκτικά όπως μπατζίνα με κολοκύθι, φέτα και φρέσκα μυρωδικά, σαγανάκι με ελληνικά τυριά σε σπόρους και μαρμελάδα τομάτας, λουκάνικο Μονεμβασιάς με μουστάρδα και λαχανικά, ντολμαδάκια κασσιώτικα με γιαούρτι μυρωδικών και πολλές ακόμη επιλογές. Οι σαλάτες κινούνται σε φρέσκες, ανατρεπτικές ισορροπίες, όπως η σαλάτα με παντζάρι, τσαλαφούτι, φουντούκια και βούτυρο καφέ ή η σαλάτα με τοματίνια, burrata και τραγανή βρώμη. Στα κυρίως, θα απολαύσετε κλασικά πιάτα σε σύγχρονη εκδοχή, όπως μουσακά στο πήλινο και μελιτζάνες Ιμάμ, αλλά και πιο γαστρονομικές επιλογές όπως κριθαρότο με μοσχάρι κοκκινιστό, ταλιατέλες με γαρίδες, bisque, τοματίνια και βασιλικό ή το εκλεκτό φιλέτο μοσχαριού στη σχάρα με πουρέ σελινόριζας, σάλτσα κόκκινου κρασιού και άγρια μανιτάρια.

Με φιλοσοφία που στηρίζεται στην ποιότητα και τη γαστρονομική εμπειρία, το «Δειπνοσοφιστήριον» δημιουργεί έναν χώρο φιλοξενίας που ενώνει την ιστορία με το σήμερα δίνοντας νέα πνοή στη γαστρονομία της πόλης.

Info
Ίαμβος
Ακαδημίας 48 και Σίνα 1
211-2120466 (κ. Αλέξανδρος Ζενέτος)
Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 00:00
[email protected]