Beefbar Athens: Τι να δοκιμάσετε στο πιο κοσμοπολίτικο brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Από κρουασάν Bueno και scotch egg μέχρι sando με αστακό ποσέ, το brunch του Beefbar Athens σίγουρα ξεφεύγει από το καθιερωμένο τοστ αβοκάντο και τα πάσης φύσεως croque madame και monsieur. Εμείς δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε.
Η ιεροτελεστία του brunch πλέον καλά κρατεί απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλης, με τις επιλογές να είναι δεκάδες, η καθεμιά με τη δική της σφραγίδα και άποψη, από τα μικρά καφέ, μέχρι τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας. Σε περίπτωση, ωστόσο, που είστε λίγο ρομαντικοί παραπάνω και θέλετε στο πιάτο -εκτός από αυγά- και τη θάλασσα, το Beefbar Athens είναι το place to be. Πέραν του ότι θα χαλαρώσετε περιτριγυρισμένοι από πεύκα και απέραντο γαλάζιο στη χαλαρή βεράντα του σε μια εντελώς εξοχική ατμόσφαιρα, θα ζήσετε και την εμπειρία του να βρεθείτε στο 17ο καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, που δεν είναι άλλο από το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Αυτό από μόνο του κερδίζει douze points.
To brunch του Beefbar, λοιπόν, επέστρεψε τον Οκτώβριο τις Κυριακές και από τον Νοέμβριο επεκτείνεται και στα Σάββατα, ολοκληρώνοντας την γυαλιστερή weekend brunch πρότασή του για το κοινό της Αθήνας, που θέλει να το ζήσει σαν εμπειρία κι όχι απλά σαν μια ακόμη στάση για φαγητό.

Καταρχάς να σας πούμε ότι η εμπειρία ξεκινάει με fun τρόπο, πριν φτάσει το φαγητό, από το πιάτο. Κάθε σερβίτσιο του Beefbar Athens «κρύβει» στο κέντρο του ένα διαφορετικό σχέδιο -από καρδιές και δολάρια μέχρι φαγητά και ζώα. Μια μικρή brunch ρουλέτα που σας βάζει σε μια διαδικασία τύπου «fortune cookie», πριν καν πιάσετε το πιρούνι. Ό,τι κι αν σας «τύχει» ωστόσο, βγαίνετε ούτως ή άλλως κερδισμένοι στη συνέχεια με τις γευστικές επιλογές που έπονται. Και εξηγούμαστε για το τι μας εντυπωσίασε και προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Στο πλαίσιο του brunch, θα περάσει από μπροστά σας ένα trolley με φρέσκα ψωμάκια και κρουασάν. Σταματήστε το και αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά, δοκιμάστε το κρουασάν Bueno, ενώ αν προτιμάτε πιο ήπια γλυκύτητα, το τετράγωνο κρουασάν με αμυγδαλόκρεμα (frangipane) και compote raspberry, αφράτο ως προς όλες του τις υφές, είναι η επιλογή σας. Σημειώστε ότι στο trolley, ωστόσο, οι επιλογές αλλάζουν κάθε φορά, οπότε μπορεί να πετύχετε και cruffin (croissant+muffin) με κρέμα βανίλιας, κρουασάν με πραλίνα ή φιστίκι και άλλα τέτοια (αρτο)ποιήματα.

Μια διαφορετική άποψη στα αυγά του brunch, όπου εδώ θα τα απολαύσετε σε αυγοσαλάτα απλωμένη πάνω σε υπέροχο αφράτο ψωμάκι brioche με κρούστα παρμεζάνας με τα Petits Egg Rolls. Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε, ωστόσο, κάτι ξεχωριστό με αυγά, το Wagyu Scotch Egg, απολύτως χορταστικό, είναι μελάτο αυγό με εκλεκτό κιμά Wagyu να το «αγκαλιάζει», με τραγανό περίβλημα panko, που έρχεται και κάθεται σε έναν κρεμώδη πουρέ πατάτας με σάλτσα gravy.

Ό,τι κι αν διαλέξετε, τα δύο αυτά σάντουιτς ξεφεύγουν από τα καθιερωμένο και φέρνουν τη λογική του ιαπωνικού sando με την ακρίβεια στο κόψιμο, το αφράτο ψωμί και γέμιση που δεν συναντάμε στην καθημερινότητα. Το Wagyu pastrami sando με το σιγομαγειρεμένο brisket παστράμι με πικάντικη μαγιονέζα jalapeno και τουρσί αγγούρι έχει βαθιά πικάντικη ένταση και εκείνη την αλμυρή νοστιμιά που τραβάει άλλη μπουκιά, ενώ το τηγανητό Lobster sando με ποσέ αστακό, «μαρμελάδα» από ribeye ham, sweet chili mayo και crème fraîche βγάζει μια πιο ντελικάτη ισορροπία, με το lime να μοσχοβολά και το umami στα κόκκινα.

Ό,τι θερμοκρασία κι αν έχει έξω -που αμφιβάλλουμε αν θα χειμωνιάσει φέτος- το artisanal gelato του Beefbar είναι το απόλυτο must-try για το κλείσιμο. Έρχεται μαζί με χειροποίητα ντόνατ, churros, brownies, γκρανόλα και σάλτσες καραμέλας και σοκολάτας, αλλά κλέβει κατά κράτος την παράσταση με την πιο κρεμώδη και πλούσια γεύση του, που μας πήγε όλους πίσω στο χρόνο και στον παιδικό ενθουσιασμό που είχαμε με το παγωτό μηχανής.
Δείτε όλο το Beefy brunch μενού εδώ.
Info
Beefbar Athens
Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), Βουλιαγμένη
210 96 70 700
κάθε Σάββατο και Κυριακή 12:00–16:00 (τελευταία κράτηση στις 15:45)
από 50 ευρώ/άτομο
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]






