Son Athens: Από το βινύλιο στη μεξικάνικη φωτιά του sharing

son-athens
ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2026

Συνδυάζει την κουλτούρα του βινυλίου με τη μεξικάνικη κουζίνα και αντλεί έμπνευση από την έννοια της οικογένειας.

Το Son δεν είναι απλώς ένα listening bar με μεξικάνικη κουζίνα, είναι μια ιδέα που πατάει ταυτόχρονα σε δύο κόσμους: τη ζεστασιά του βινυλίου και την εξωστρέφεια του μεξικάνικου τραπεζιού. Η ίδια του η ονομασία κουβαλά διπλή ανάγνωση: son, ο γιος αλλά και ο ήχος, η μουσική. Μιλά για συνέχεια, για γενιές, για αυτό που περνά από τον έναν στον άλλον και γίνεται εμπειρία.

Κεντρικός ήρωας της οπτικής αφήγησης είναι το αρκουδάκι, μια φιγούρα απρόσμενη για ένα listening bar, που λειτουργεί σχεδόν ανατρεπτικά, αφού σπάει την πιθανή ελιτίστικη αύρα και εισάγει χιούμορ, τρυφερότητα και προσβασιμότητα. Δηλώνει ξεκάθαρα ότι εδώ η μουσική μπορεί να είναι επιμελημένη, αλλά η εμπειρία δεν είναι σνομπ -είναι φιλική, ανοιχτή, ανθρώπινη. Το tagline “Que padre” έρχεται να ολοκληρώσει την αφήγηση. Από τη μία, παραπέμπει στο padre -τον πατέρα, το κύρος, τη ρίζα- κι από την άλλη, στη μεξικάνικη αργκό σημαίνει «τέλειο», «πόσο cool». Ένα λογοπαίγνιο που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Son: σεβασμός στην παράδοση, αλλά με σύγχρονη ενέργεια.

Στον πυρήνα αυτής της φιλοσοφίας βρίσκεται το family sharing, με πιάτα δεν σχεδιάστηκαν για να τα παραγγέλνετε και να τα απολαμβάνετε ατομικά, αλλά για να απλώνονται στο τραπέζι, να δοκιμάζονται, να σχολιάζονται, να δημιουργούν μικρές τελετουργίες γύρω από τη γεύση. Σε μια all-day ατμόσφαιρα, με την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Αφεντάκη και του head σεφ Μανώλη Σιγέρη, λοιπόν, μπορείτε να ξεκινήσετε με brunch από τις 11.00 έως τις 18.00 και να συνεχίζετε σε dinner mode με πιάτα που φέρνουν Μεξικό και Λατινική Αμερική στο πιάτο, σε ένα γευστικό μπλέξιμο με τις τοπικές πρώτες ύλες. Αυτό μεταφράζεται, για παράδειγμα, σε παντζαροσαλάτα με μάνγκο, ξινομυζήθρα, δυόσμο και φιστίκι Αιγίνης, σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα αβοκάντο, αλλά και μπούτι κοτόπουλου με salsa salmorejo, μια κρέμα ντομάτα, ελαιόλαδο και σκόρδο. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν δοκιμάσετε, το γεύμα πρέπει να κλείσει με cheesecake με dulce de leche από κατσικίσιο γάλα, που είναι και από τα highlight του μενού. Από την κάρτα που έχει επιμεληθεί ο Πάνος Γιαννακός θα βρείτε πάνω από 50 ετικέτες τόσο από τον ελληνικό αμπελώνα, όσο και από τον ευρωπαϊκό και φυσικά τον νοτιοαμερικάνικο αμπελώνα, ενώ μπορείτε να συνεχίσετε και με signature cocktail που κάνουν ένα καλό combo με την ένταση της μουσικής όσο περνάει η ώρα.

Info
Son Athens
Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 197 
Ηλιούπολη
21 09955150