Το Polpo ταιριάζει τη θάλασσα με τα κρασιά του Zacharias Winery

polpo
ΤΡΙΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2026

Ένα ειδικά σχεδιασμένο wine pairing, με πρωταγωνιστές εκλεκτές οινικές ετικέτες και δημιουργίες με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, έρχεται αυτή την Πέμπτη στο Polpo να μας βγάλει από την εσωστρέφεια του φθινοπώρου.

Ένα θαλασσινό τραπέζι με καλό κρασί μπορεί να τα κάνει όλα λίγο καλύτερα κι αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί αυτή την Πέμπτη 5/11 στο Polpo, όπου ετοιμάζεται ένα φροντισμένο wine pairing που υπόσχεται να μας κάνει να πάμε κόντρα στη μουντάδα της εποχής. Απέναντι από τη λαχαναγορά του Ρέντη, το Polpo κοντεύει τα 3 χρόνια ζωής, χτίζοντας το όνομά του με βάση το φρέσκο ψάρι, με έμφαση στην πρώτη ύλη κι όχι στη φιοριτούρα. Εκεί ακριβώς, θα μας υποδεχτεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στις απολαύσεις της ελληνικής γαστρονομίας, με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά και το ελληνικό κρασί, που ετοιμάζει η Nemertes Yummy.

Στο επίκεντρο της βραδιάς βρίσκονται οι ετικέτες του Zacharias Winery, ενός σημαντικού ελληνικού οινοποιείου από την ιστορική ζώνη της Νεμέας, που θα συνοδεύσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού από τον σεφ Νίκο Κατσικάκη. Με επίκεντρο το ψάρι και τα θαλασσινά, οι γευστικοί συνδυασμοί αναδεικνύουν τόσο τον χαρακτήρα κάθε πιάτου όσο και τα αρώματα και τις ιδιαιτερότητες των κρασιών, σε μια εμπειρία που εξελίσσεται από το πρώτο πιάτο μέχρι το επιδόρπιο.

Ξεχωριστή παρουσία στη βραδιά θα έχει ο οινοποιός Όθωνας Ζαχαριάς, ο οποίος θα μυήσει τους καλεσμένους στον κόσμο του κτήματος, παρουσιάζοντας τις ετικέτες, τη φιλοσοφία της οινοποίησης και τις ιστορίες πίσω από τα κρασιά. Μια ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό αμπελώνα μέσα από τους ανθρώπους και τις γεύσεις που τον εκπροσωπούν.

Το μενού και οι οινικές συνοδείες
Η γευστική διαδρομή θα ξεκινήσει με ζωμό ψαριού από την ψαριά της ημέρας, που συνοδεύεται από Ασύρτικο Zacharias, και θα συνεχίσει με ντομάτα με ξύδι και Αγιωργίτικο Ροζέ. Στη συνέχεια, το carpaccio και το ceviche με ψάρι ημέρας θα συναντήσουν την Κυδωνίτσα Lexis K, ενώ οι linguine με καραβίδες θα συνδυαστούν με το Lexis Gris Sur Lie Ροζέ. Η συνέχεια ανήκει στο φιλέτο τόνου στη σχάρα με βραστά λαχανικά, που συνοδεύεται από το Lexis M Μαυροδάφνη, πριν η βραδιά ολοκληρωθεί με lemon pie ή cheesecake και ένα ποτήρι Αμπέλου Φως Μοσχάτο.

Info
Nemertes Yummy at the Table | Polpo × Zacharias Winery
Τζων Κέννεντυ 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης (έναντι Κεντρικής Λαχαναγοράς)
210 7104578
Πέμπτη 5/11 στις 20:00
κόστος 65 ευρώ/άτομο