Aztec: Μεξικάνικες γεύσεις και μαργαρίτα-θαύμα

aztec-meksikanikes-geuseis-kai-margarita-thauma

ΤΡΙΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις και μια μαργαρίτα που θα θυμάμαι για καιρό είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά ενός καλού μεξικάνικου γεύματος. Το Aztec είναι περήφανο που τα έχει και τα δύο.

Πολλές φορές είχα ακούσει για το Aztec στην Νέα Ερυθραία, με τη φημισμένη μαργαρίτα του, αλλά δεν είχα αξιωθεί να το επισκεφθώ ποτέ. Παρασκευή βράδυ λοιπόν, ανηφόρισα προς τα βόρεια προάστια.

Έφτασα νωρίς, κατά τις 8.30 μ.μ., σκεπτόμενη ότι η μεξικάνικη δεν είναι και ιδιαίτερα ελαφριά κουζίνα για το βράδυ και χρειάζεται επαρκής χρόνο για να χωνέψεις τις σάλτσες, τα jalapenos και την τεκίλα που θα καταναλώσεις.

Το μαγαζί εκείνη την ώρα είχε 2-3 τραπέζια γεμάτα, ενώ όσο εμείς τρώγαμε, παρέες έφταναν στο εστιατόριο η μία μετά την άλλη. Το περιβάλλον είναι πολύ οικείο, ο χώρος αρκετά μεγάλος, χωρισμένος σε τρεις αίθουσες και η διακόσμηση είχε τη χαρακτηριστική μεξικάνικη πολυχρωμία.

Ξεκίνησα με μια μαργαρίτα λεμόνι, για να δοκιμάσω τη φημισμένη γεύση της, ελαφρώς προκατειλημμένη καθότι δεν μου αρέσει η τεκίλα. Την ήπια όλη γρήγορα-γρήγορα και πήρα και δεύτερη. Τα λόγια είναι περιττά, λοιπόν, ενώ μια δοκιμή θα πείσει κι εσάς.

Μαζί με τη μαργαρίτα έφτασε και ένα μπολ με nachos, sour cream και αυτή την υπέροχη καυτερή κόκκινη σάλτσα που τα συνοδεύει συνήθως. Από φαγητό διαλέξαμε μία σαλάτα με πράσινα λαχανικά, καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και sour cream, που έφτασε σερβιρισμένη σε ένα μεγάλο μπολ από τορτίγια. Νόστιμη και μεγαλούτσικη.

Για κυρίως επιλέξαμε fajitas με στήθος κοτόπουλου, πιάτο ιδιαίτερα χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κουζίνας, αλλά και τυλιγμένα burritos με κιμά. Σε ένα μεγάλο πιάτο έφτασε το κοτόπουλο με τις πιπεριές τα κρεμμυδάκια και τα λοιπά συστατικά του, πάνω σε μαντεμένια βάση για να κρατιέται ζεστό, ενώ στο πλάι περίμεναν τρεις μαλακιές πίτες τορτίγια για να τις γεμίσω με το κοτόπουλο και τη sour cream. Τα burritos ήταν εξίσου χορταστικά, ενώ και τα δύο πιάτα θα μπορούσαν να είχαν ίσως, λιγότερο λάδι στο μαγείρεμα για να είναι και πιο ελαφριά.

Ο τελικός απολογισμός ήταν θετικότατος ως προς τη γεύση και την απόλαυση, ενώ ο λογαριασμός έφτασε λίγο πιο φουσκωμένος από ότι τον περιμέναμε, χωρίς όμως, αυτό να χαλάσει την «γλυκιά» γεύση του μεξικάνικου δείπνου μας.

Πληροφορίες: Aztec, Χαρ. Τρικούπη 156, Νέα Ερυθραία, 210 6253468, 27-30 ευρώ.

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ