Fish café: fish & chips αλά αγγλικά στο Κουκάκι

fish-cafe
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Λέγεται Fish Café κι έχει να σας τρατάρει, εκτός από εκλεκτό καλοτηγανισμένο fish and chips, πληθωρικά και ζουμερά burgers που θα θυμάστε για καιρό.

Βρίσκεται ακριβώς επάνω στην κεντρική οδό Βεΐκου στο Κουκάκι και ο χώρος του θυμίζει περισσότερο fast food, παρά εστιατόριο. Μετρά σχεδόν δύο χρόνια λειτουργίας και χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο μέρη: στο fish café, όπου τηγανίζεται το ψάρι και ψήνεται το burger, με τα ελάχιστα τραπεζάκια του μπροστά και ακριβώς διπλά, είναι το sports café, ένα μικρό μπαράκι, με μεγάλους ξύλινους πάγκους μέσα και μπροστά.

Το φαγητό σας, όπως και την παγωμένη βαρελίσια μπίρα σας μπορείτε να τα απολαύσετε όπου σας αρέσει καλύτερα, αρκεί να καθίσετε άνετα, γιατί η απόλαυση θα είναι μεγάλη.

Ο κατάλογος δεν έχει πολλές επιλογές, μιας και το εστιατόριο είναι σχεδόν θεματικό: fish&chips και burgers είναι ό,τι χρειάζεστε για να γίνετε ευτυχισμένοι. Θα βρείτε επίσης και 3 διαφορετικές quesadillas.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: από τα ψαρικά, δοκιμάστε κλασικό fish & chips, με τηγανητό μπακαλιάρο σε κουρκούτι, σε μικρό ή μεγάλο μέγεθος (6/9€), τηγανητές γαρίδες με πατάτες (6/9€), τηγανητή σουπιά με πατάτες (6/9€) ή μια μεγάλη πιατέλα με λίγο από όλα τα παραπάνω (14€).

Από τα burgers όμως, η επιλογή θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Να διαλέξετε το κλασικό με μπιφτέκι, μαρούλι, κρεμμύδι, πίκλες, ντομάτα και τυρί (5.50€), το fish burger με τηγανητό μπακαλιάρο, ψητή ντομάτα και σος ταρτάρ (5€), το Italian με μπιφτέκι, pesto, μοτσαρέλα, ρόκα και κρεμμύδι (6€), το veggie με ψητά λαχανικά και μαγιονέζα (5€), το chilli chicken με κοτόπουλο, bacon, ντομάτα, τυρί και καυτερή σος (6€) ή μήπως το υπέροχο big Texan με μπιφτέκι, onion rings, bacon, τυρί και bbq σος (7€);

Αν θέλετε τη γνώμη μου, το Βig Texan burger είναι ζουμερό και νόστιμο, με την bbq σος του, αλλά και το Italian Job έχει την ιδιαιτερότητά του με το pesto και τη ρόκα. Όσο για τα θαλασσινά, ένα κλασικό fish & chips πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε, για να καταλάβετε όσοι δεν έχετε γευτεί και να θυμηθείτε όσοι έχετε δοκιμάσει, το κλασικό εθνικό πιάτο της Αγγλίας σε μια καλοεκτελεσμένη εκδοχή. Η τηγανητή σουπιά ήταν επίσης, νόστιμη και μαλακή, αν και της έλειπε λίγο αλάτι. Μικρό το κακό όμως…

Αν περνάτε από το Κουκάκι κάποιο πρωινό, μην κάνετε το λάθος και δεν σταματήσετε για ένα γερό πρωινό στο Fish café. Εδώ θα απολαύσετε ένα πλούσιο English breakfast με αυγά, λουκάνικα, bacon, φασόλια, μαζί με φρέσκο ψωμάκι και μαρμελάδες (6€).

(+) Οι πατάτες είναι όντως φρέσκιες και κομμένες στο χέρι και το ψωμάκι πάντα φρεσκο!

Πληροφορίες: Fish Café, Βεΐκου 3, Ακρόπολη-Κουκάκι, 210 9235813, www.fishcafe.gr.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]