Νέος σεφ και φρέσκο μενού στο Route Nationale 7
Από τις αρχές του χρόνου, το Route Nationale 7 άλλαξε πολλά στην κουζίνα του. Με τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο, το μενού του έγινε αγνώριστο, προσθέτοντας πολλά κλασικά αλλά και μοντέρνα γαλλικά πιάτα.
Από τις 10 Ιανουαρίου, την κουζίνα του Route Nationale 7 ανέλαβε ο Αθηναγόρας Κωστάκος κι έφερε ανανεωμένο αέρα στα πιάτα και τη φιλοσοφία του εστιατορίου, πάντα όμως, με βάση τη γαλλική κουζίνα και έμπνευση.
Το μενού που επιμελήθηκε ο Αθηναγόρας περιλαμβάνει κλασικές αλλά και μοντέρνες γαλλικές συνταγές, με εμφανή όμως, τα στοιχεία της ελληνικής γης. Φαίνονται όλα εξαιρετικά και είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε τις εκλεκτές ετικέτες κρασιών που θα βρείτε στη wine list.
Η κάρτα είναι χωρισμένη σε ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα, αλλά και σε μικρά πιάτα και τυριά & αλλαντικά, ιδανικά για να συνοδεύσετε το κρασί σας.
Από το μενού ξεχωρίσαμε τα σπαράγγια, με αυγό ποσέ, αφρό πατάτας και λάδι τρούφας, την quiche Lorraine με κατσικίσιο τυρί, ντοματίνια, θυμάρι και κάπαρη, την πάπια με πουρέ σελινόριζας, κακάο και σάλτσα από Porto, τα μάγουλα bourguignon, τα χτένια σοτέ με chorizo και το κουσκουσάκι με θαλασσινά.
Ωραίες και νόστιμες προτάσεις έχουν μπει και στο μενού με τα γλυκά, με το ecler με κάστανο και το profiterol με γεύση τιραμισού σε γλάστρα να κερδίζουν την προσοχή μας.
Πληροφορίες: Route Nationale 7, Λαζαράκη 61, Γλυφάδα, 210 8940711, http://routenationale7.gr/.
Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]