Νέος σεφ και... πολλά αστέρια στη Σπονδή

spondi-michel-del-burgo Alexandros Karavaselas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Γάλλος σεφ Michel del Burgo είναι εκείνος που αναλαμβάνει πια την κουζίνα της Σπονδής.

Με τρία αστέρια, πολλή όρεξη και ευφάνταστες ιδέες ξεκινά η συνεργασία του γάλλου σεφ  Michel del Burgo με τον όμιλο Τραστέλη και συγκεκριμένα, με το εστιατόριο Σπονδή.

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο της Ελλάδας, με νέο πρωτεργάτη, φιλοδοξεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα και να αποσπάσει ακόμα περισσότερες διακρίσεις και γιατί όχι, να πολλαπλασιάσει τα 2 αστέρια Michelin που κατοχύρωσε και φέτος.

Ο σεφ Michel del Burgo είναι γνωστός για την υψηλή τεχνική του και τη φινέτσα των πιάτων και των πιάτων του. Στις γεύσεις φροντίζει να παντρεύει τη γαλλική κουζίνα με μεσογειακές πινελιές, κάτι που θα τον βοηθήσει να ενταχθεί ακόμα γρηγορότερα στο κλίμα της Σπονδής και να την βοηθήσει με τη σειρά του, να διεκδικήσει το τρίτο της αστέρι.

Alexandros Karavaselas

Η επαφή του Michel Del Burgo και η εξοικείωσή του με το ελληνικό εστιατόριο γίνεται αρκετούς μήνες τώρα, προκειμένου να εμπνευστεί και να δημιουργήσει τα νέα του  πιάτα, με τη βοήθεια του ταλαντούχου chef de cuisine Άγγελου Λάντου και του chef de cuisine William Mahi.

Μερικές από τις νέες σπεσιαλιτέ του σεφ Michel del Burgo στο μενού της Σπονδής είναι το Καβούρι με ρέβα, μέλι ακακίας, εστραγκόν και φρούτα του Πάθους, τα Χτένια, ωμά και ψημένα, με φασόλια σόγιας, κονσομέ λαχανικών και παγωτό Wasabi, το Ραβιόλι με μανιτάρια και αφρό από μανιτάρια, μαζί με σέπες και μορχέλες, η Πάπια με παντζάρια και μαύρο φραγκοστάφυλλο και η Ganache σοκολάτας Aλπάκο από το Εκουαδόρ με τραγανή πραλίνα, μπισκότο και παγωτό μέλι.

Λίγα λόγια για τον σεφ

Ο Michel Del Burgo έχει περάσει από πολλές κουζίνες του κόσμου. Τελευταίος του σταθμός πριν τη Σπονδή, ήταν το γνωστό εστιατόριο «L' Atelier de Joel Robuchon» στο Χονγκ Κονγκ με 3 αστέρια Michelin. Έχει δουλέψει στην κουζίνα του 3άστερου γαλλικής κουζίνας εστιατορίου «Taillevent», ενώ έχει συνεργαστεί με 3 κορυφαίους της γαλλικής κουζίνας, τον Alain Ducasse, τον Joel Robuchon και τον Michel Guerard.

Alexandros Karavaselas

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80, ενώ το πρώτο του αστέρι απέσπασε στο «La Vieille Fontaine» μόλις συμπλήρωσε τα 10 χρόνια της καριέρας του και το δεύτερο το 1993 στο «La Barbacane».

Μαζί του στη Σπονδή θα συνεργαστεί και ο διάσημος Γάλλος φυσικός και χημικός Herve This, που θεωρείται πατέρας και εμπνευστής της μοριακής κουζίνας. Οι δυο τους θα αναπτύξουν μια ιδιαίτερη φιλοσοφία για να οδηγήσουν το ελληνικό εστιατόριο σε άλλο επίπεδο πια.

Πληροφορίες:  Σπονδή, Πύρρωνος 5. Παγκράτι, 210 7564021, www.spondi.gr