Γαστρονομικό ταξίδι στη Μέση Ανατολή

arabic-food
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ένα νόστιμο ταξίδι στις γεύσεις της γειτονικής Μέσης Ανατολής ετοιμάζει για το Σάββατο 29 Μαρτίου το Breeder Feeder.

Η product designer, βασικό μέλος των Greece is for Lovers και «part time chef» Χριστίνα Κοτσιλέλου ετοιμάζει ένα vegetarian μενού, γεμάτο με γεύσεις από τη Μέση Ανατολή, που ταιριάζουν απόλυτα στην Άνοιξη.

Η κουζίνα της Μέσης Ανατολής είναι επηρεασμένη από την Ευρώπη, την Ασία αλλά και την Αφρική και υπήρξε πηγή έμπνευσης μοναδικών συνταγών.

Τα πιο χαρακτηριστικά υλικά της κουζίνας αυτής είναι οι ελιές, το μέλι, οι χουρμάδες, το σουμάκ, τα ρεβίθια, η μέντα και φυσικά οι πίτες, τα φιστίκια, το κύμινο και το ρόδι. Τα πιάτα της αραβικής κουζίνας είναι δροσιστικά, ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα ανοιξιάτικο δείπνο.

Ετοιμαστείτε λοιπόν, να δοκιμάσετε συνταγές από το Ισραήλ, την Περσία, την Τουρκία, τον Λίβανο, τη Συρία σε vegetarian εκδοχή.

Το μενού που θα σερβιριστεί το Σάββατο στο Breeder Feeder περιλαμβάνει Μους από λευκό φασόλι, κύμινο, σκόρδο, σχινόπρασο, μαζί με αραβική πίτα, Κρύα σούπα με αγγούρι, γιαούρτι, δυόσμο και άνηθο, Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, ρεβίθια, κύμινο και λεμόνι, Πικάντικη ψητή μελιτζάνα με κους κους, ρόδι, ξινόγαλο και βερίκοκο ή Καραμελωμένες πιπεριές και φακές, με πλιγούρι, κόλιανδρο και κουκουνάρι και για το τέλος, Ρυζάλευρο με κανέλα, φιστίκι Αιγίνης, καρύδα και ροδόνερο.

Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, 210 3317527, 25 ευρώ/άτομο.