Γευστική περιπλάνηση στη Νότια Αμερική

feijoada
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Συνεχίζοντας τις έθνικ vegetarian θεματικές βραδιές του, το Breeder Feeder κάνει μια στάση στην κουζίνα της Νότιας Αμερικής, με εκλεκτές γευστικές προτάσεις, την Παρασκευή 4 Απριλίου.

Μια γευστική περιήγηση στην Νότια Αμερική ετοίμασε στην κουζίνα της η «part time chef» Χριστίνα Κοτσιλέλου για το Breeder Feeder, στο τελευταίο αφιέρωμα της φετινής σεζόν.

Στο επίκεντρο θα βρίσκεται η κουζίνα της Λατινικής Αμερικής, σε ένα «πάντρεμα» του παλιού με τον νέο κόσμο. Πολύ πριν οι ευρωπαίοι ανακαλύψουν την νότια Αμερική, οι ντόπιοι είχαν αναπτύξει την τοπική τους κτηνοτροφία και γεωργία και είχαν ήδη σχηματίσει την τοπική τους κουλτούρα.

Οι συνταγές τους βασίζοντας κυρίως, σε προϊόντα όπως το καλαμπόκι, τα φασόλια, οι γλυκοπατάτες, οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το ρύζι και τα τροπικά φρούτα. Οι άποικοι όπως ήταν φυσικό, επηρέασαν την κουζίνα της περιοχής, με πολλές ισπανικές και πορτογαλικές προσμείξεις.

Στη συνέχεια, η τοπική κουζίνα εμπλουτίστηκε και με προσθήκες αφρικανικών και ασιατικών πινελιών, μέχρι να φτάσει στο σήμερα και να κάνει τον γύρο του κόσμου ως μια από τις νοστιμότερες κουζίνες. Συγκεκριμένα, μάλιστα η περουβιανή κουζίνα αποτελεί σήμερα ένα μοναδικό φαινόμενο, που κατάφερε να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή της χώρας.

Συνταγές λοιπόν, από την Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Περού, τη Βραζιλία και την Αργεντινή, σε vegetarian εκδοχή, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν σήμερα στο Breeder Feeder. Το μενού περιλαμβάνει: το χαρακτηριστικότερο περουβιανό πιάτο Ceviche με Mάνγκο, chili, tamarind, κόκκινο κρεμμύδι και φύλλα endive, Σαλάτα με Καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά, lime και λευκό τυρί, Ψητά φρούτα plantain με πιπεριές jalapeno και κόλιανδρο, Feijoada με Γλυκοπατάτα, πράσο, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά, φασόλια και κύμινο ή Hongos chimichurri με μανιτάρι portobello, chilli, ρύζι και γάλα καρύδας και για το τέλος, το αγαπημένο μας λατινοαμερικάνικο γλυκό Dulce de leche  με μπισκότο, μπανάνα και σαντιγύ καρύδας.

Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527, τιμή 25 ευρώ.