Σαρακοστιανά κάτω από την Ακρόπολη

sarakostiana-kato-apo-tin-akropoli

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ο chef Αχιλλέας Παπαχρήστος του εστιατορίου «Dionysos», προσφέρει κάτω από την Ακρόπολη, ένα σαρακοστιανό νηστίσιμο μενού, ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα.

Στον χώρο του «Dionysos» οι λάτρεις της ελληνικής παράδοσης, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές νηστίσιμες εμπειρίες, εμπνευσμένες από τον chef Αχιλλέα Παπαχρήστο: Λαγάνα με κρεμά από ταχίνι, φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια, λαβράκι με λάδι λεβάντας, καπνιστό σολομό, καπνιστό χταπόδι, αβγοτάραχο Μεσολογγίου με φρυγανισμένο ψωμί, κρέμα ρεβιθιού και φιλετάκια πορτοκαλιού, σπιτικά ντολμαδάκια γιαλαντζί, τηγανητό καλαμάρι με σάλτσα ντομάτας, ποικιλία μανιταριών με σκόρδο, βασιλικό και ντοματίνια, μπουρεκάκι θαλασσινών.

Για κυρίως πιάτο, ο chef έχει ετοιμάσει ριζότο με σφυρίδα, ταλιατέλες με φρέσκα μύδια, κυδώνια, τομάτα, σκόρδο και μαϊντανό, κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι και φρέσκια λιαστή ντομάτα και μαϊντανό, σουπιές κρασάτες με σπανάκι και άνηθο, γαρίδες γιουβέτσι με φρέσκια λιαστή ντομάτα, φινόκιο και άρωμα ούζου, χταποδάκι στιφάδο και λευκά φασόλια, σφυρίδα αλά σπετσιώτα, αγκινάρες αλά πολίτα, γαρίδες σχάρας με σάλτσα ούζου.

Μπορείτε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα από τα ολόφρεσκα νηστίσιμα επιδόρπια, όπως κυδώνι ποσέ με ελαφριά κρέμα σοκολάτας, γλυκό κουταλιού πορτοκάλι με φιστίκι Αιγίνης, σκαλτσούνια, μεθυσμένα γεμιστά με λουκούμι τριαντάφυλλου, χαλβά σιμιγδαλένιο με αμύγδαλο και μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης και ελαιόλαδο.

Πληροφορίες: «Dionysos», Ροβέρτου Γκάλλι 43, Αθήνα, 210-9233182, 210-9231936. Ώρες λειτουργίας καθημερινά από το πρωί.