Γεύσεις από Brooklyn μέρος δεύτερο

brisket
ΤΡΙΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μετά το πρώτο επιτυχημένο μέρος, τα Street Food and Tunes από το deBόp.gr συνεχίζουν το γαστρονομικό και μουσικό ταξίδι στο Brooklyn.

Το Brooklyn, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν χορταίνεται εύκολα, γι’ αυτό και μετά την πρώτη βραδιά, ακολουθεί και δεύτερη, την Τετάρτη 24/9, στο γνωστό 42 bar.

Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στην πολυπολιτισμική κουζίνα του Brooklyn με ένα ανατολίτικο twist, ενώ «οδηγός» θα είναι και πάλι ο sous chef του Mama Roux, Βασίλης Σπόρος.

Τα πιάτα αυτή τη φορά θα έχουν ως εξής:

-Indian Rolls: πικάντικο κοτόπουλο Tikka με ψιλοκομμένα κρεμμύδια, πράσινο chili, lime, μαρούλι και chutney κόλιανδρου σε ινδικό ψωμί chapati (5€).

-Gua Bao - Taiwanese pork belly slider: ψωμάκι στον ατμό, γεμιστό με χοιρινή πανσέτα σιγοβρασμένη σε σόγια, hoisin sauce, ψημένα φυστίκια, φρέσκο κολιανδρο και chili (5€).

-Smoked Brisket Brioche το οποίο προέκυψε μετά από ψηφοφορία του… κοινού ως το δημοφιλέστερο πιάτο της πρώτης βραδιάς του Brooklyn και είναι καπνιστό βοδινό brisket σε αφράτο brioche, με coleslaw, αγγουράκι και chili τουρσί και BBQ sauce (6,5€).

Πέραν των πιάτων, σας περιμένει και το ειδικά φτιαγμένο cocktail για την πρώτη βραδιά του Brooklyn, από τον bar guru Χρήστο Χουσέα “Off the Grid” με vodka, cinnamon, vanilla vodka, ice cream, corn flakes, sour cherries and more (τιμή 7€).

Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς αναλαμβάνει το Δημήτρης Παπαδόπουλος Quartet σε μια μοναδική διαδρομή στα διασημότερα street food parties της Νέας Υόρκης.

Πληροφορίες: deBόp.gr, 42 bar, Κολοκοτρώνη 3, στοά Κεντρικού, Παλιά Βουλή, την Τετάρτη 24/9, στις 19.00, είσοδος ελεύθερη, https://www.facebook.com/events/828380220518371/, https://www.facebook.com/debop.gr.