10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα εστιατόρια

estiatorio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ποια χώρα δεν αφήνει πουρμπουάρ και ποιο είναι το μεγαλύτερο πιάτο που υπάρχει σε μενού εστιατορίου; Ήρθε η ώρα να μάθετε…

Καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε μερικές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το χώρο των εστιατορίων ανά τον κόσμο.

  • Το 90% όλων των εστιατορίων αποτυγχάνει στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του
  • Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο εργάζονται στο χώρο της εστίασης
  • Αρχικά, ο όρος “restaurant” δεν ήταν μέρος, αλλά ένα μπολ σούπας που χαρακτηριζόταν ως “restorative” δηλαδή τονωτική, δυναμωτική
  • Το πιο μεγάλο πιάτο που υπάρχει σε μενού είναι ψητή καμήλα
  • Η πρώτη σούπα που φτιάχτηκε ποτέ ήταν από ιπποπόταμο
  • Τα σημάδια σχάρας σε πολλά μπιφτέκια σε διάφορα fast food του κόσμου δεν δημιουργήθηκαν από τη σχάρα, αλλά από το… εργοστάσιο
  • Σύμφωνα με το πρακτορείο United Press International, ο μέσος Αμερικανός τρώει 4,8 γεύματα σε εστιατόρια την εβδομάδα. Στην Ελλάδα από την άλλη, σύμφωνα με έρευνα του 2013 που πραγματοποίησαν σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΙΖΩ φοιτήτριες του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, το 93% των Ελλήνων καταναλωτών έχει περιορίσει τα γεύματα σε εστιατόρια και ταβέρνες
  • Σύμφωνα με έρευνες, όσο πιο δυνατά είναι η μουσική σε ένα εστιατόριο, τόσο πιο σύντομα τελειώνουν οι πελάτες το γεύμα τους και φεύγουν
  • Στην Ιαπωνία δεν αφήνουν φιλοδωρήματα στα εστιατόρια
  • Ένα από τα παγκοσμίως γνωστά εστιατόρια είναι και το Βελγικό “Dinner in the Sky” το οποίο παρέχει θέσεις σε 22 άτομα, σε τραπέζι και καρέκλες που σηκώνονται από γερανό στα 45 μέτρα από το έδαφος.