Μύρισε καλοκαίρι στο ΜάνηΜάνη

murise-kalokairi-sto-manimani

Αγκινάρες γιαχνί με γαρίδες και ζελέ λεμονιού

ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Ο ήλιος δεν άλλαξε μόνο τη διάθεση μας, αλλά και την κάρτα του εστιατορίου ΜάνηΜάνη.

Το 10 το καλό είναι στο μενού του ΜάνηΜάνη, αφού τόσες είναι και οι αλλαγές που πραγματοποιηθήκαν από τον chef του εστιατορίου Αλέξανδρο Φουρούλη για να δώσουν μια νέα διάσταση στις καλοκαιρινές γεύσεις.

Η αρχή γίνεται στα μανιάτικα με τα εξαιρετικά Φρυγανισμένα ψωμάκια που τα συντροφεύουν το σύγκλινο, το κατσικίσιο τυρί και η μαρμελάδα από σύκο. Στα ορεκτικά προστέθηκαν τα Ρολάκια με μανούρι, προσούτο, πιπεριά Φλωρίνης, αμύγδαλα και σάλτσα τομάτας, τα Φασόλια μαυρομάτικα με σαρδέλες και τοματίνια φουρνιστά με φρέσκα βότανα και τα Μύδια με σάλτσα αγριομάραθου και λεμονόχορτο.

Στις σαλάτες κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους τα όσπρια με τις Φακές με μαντζουράνα, σύγκλινο Μάνης και σάλτσα εσπεριδοειδών, όπως και τα αρωματισμένα Ρεβίθια με κύμινο, λάχανο και vinaigrette από πράσινο μήλο που «κάνουν διαφορά», ενώ στα κυρίως εμφανίστηκαν γεύσεις οικίες στον ελληνικό ουρανίσκο, αλλά πειραγμένες από τον chef όπως το Κοτόπουλο με πατάτες, σύγκλινο, σπαράγγια και σάλτσα τραχανά, το Γιουβέτσι με θαλασσινά σε σάλτσα οστρακοειδών και οι Αγκινάρες γιαχνί με γαρίδες και ζελέ λεμονιού.

Ανάμεσα στα επιδόρπια θα βρείτε πια και Φράουλες με μπαχαρικά και παγωτό γιαούρτι για να δροσιστείτε και να αφήσετε πίσω σας τον χειμώνα.

Οι παραδοσιακές γευστικές αξίες διατηρούνται όπως είναι το Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα, ο Μπαρδουνιώτικος Κόκορας με χωριάτικες χυλοπίτες και το Χοιρινό με πουρέ σελινόριζας και σέλερι σε σάλτσα λεμονιού.

Στο ΜάνηΜάνη μπορείτε επίσης, να απολαύσετε τα πιάτα που θέλετε τα στη μισή ποσότητα, πληρώνοντας φυσικά και τη μισή τιμή, από Τρίτη μέχρι και Σάββατο μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα.

Πληροφορίες: ΜάνηΜάνη, Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, 210 9218180, www.manimani.com.gr .