Εστιατόριο με σπεσιαλιτέ… αβγά
Μετά το barbeque restaurant The Smokehouse του Λονδίνου, ο σεφ Neil Rankin, αναλαμβάνει ένα νέο στέκι με πιάτα με βάση το αβγό.
Θέλοντας να αλλάξει την αντίληψη του κόσμου για τα αβγά, ο Neil Rankin παίρνει θέση με το νέο του εστιατόριο Bad Egg, το οποίο θα παρουσιάσει διάφορες σπεσιαλιτέ με πρωταγωνιστή το αβγό.
Το μενού του βασίζεται στη διεθνή κουζίνα, σε πιάτα από τη Βόρεια Αφρική, τη Μαλαισία κ.ά., αλλά και σε αγγλικές γεύσεις, ενώ μέσα σε αυτά φιγουράρουν αβγά με μπλε τζίντζερ, γαρίδες και τσίλι, μπέργκερ με αβγά, Chilaquiles (μεξικάνικη τηγανητή τορτίγια με φασόλια, αβγά, γουακαμόλε, μοσχάρι κ.ά.) και πολλά άλλα.
Όπως λέει ο ίδιος, σε μια βιομηχανία που έχουμε περιπλέξει πολύ τα πράγματα, τα αβγά αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να… απογειωθεί ένα πιάτο, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν το πιο «εύκολο» υλικό σε κάθε κουζίνα.
Παρ’ όλο, όμως, που το αβγό πρωταγωνιστεί στο μενού του εν λόγω εστιατορίου, οι πελάτες του δεν θα βρουν μέσα σε αυτό τα απλά, κλασικά αβγά μπενεντίκτ ή μελάτα. Όπως αναφέρει ο Rankin, το πιο απλά πιάτα που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι πελάτες είναι ψητά αβγά με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό ή μπέργκερ, ενώ από το μενού θα λείπουν και άλλου είδους αβγά, όπως αβγά ορτυκιού ή στρουθοκάμηλου, προτιμώντας τα κλασικά, παραδοσιακά της κότας.
Επικεφαλής στην κουζίνα του νέου εστιατορίου θα είναι ο Daniel Merry, ο Rankin, όμως, πρόκειται να αναμειχτεί κατά πολύ στο μενού στα πρώιμα στάδια λειτουργίας του.
Το Bad Egg πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο βρετανικό κοινό αυτές τις μέρες.