Γιορτινές γεύσεις για όλο το Δεκέμβριο στο Fuga και μια ξεχωριστή άφιξη

fuga
ΤΡΙΤΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Για όλο το μήνα, αλλά και για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το fuga με τα εορταστικά του μενού ετοιμάζεται να αναστατώσει τις γεύσεις μας, ενώ στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, μια ξεχωριστή άφιξη μας επιφυλάσσει εκπλήξεις!

Οι ωραιότερες ημέρες του χρόνου πλησιάζουν και αξίζει να τις απολαύσουμε με ιδιαίτερες γεύσεις. Φέτος, τα Χριστούγεννα δοκιμάστε τις «εορταστικές» γεύσεις που προτείνει η ομάδα του fuga, κάθε μέρα, για όλο το μήνα των εορτών και αλλάξτε χρόνο με θέα τη στολισμένη πόλη.

Ο μήνας των εορτών, όμως, ξεκινάει με μια ξεχωριστή άφιξη στο fuga.  O Ιταλός σεφ  Gianluca Guglielmi θα βρίσκεται στη κουζίνα του fuga  στις 03/12/14 και 04/12/14 για δύο ειδικές βραδιές με παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις. Για να γευτείτε τα πιάτα του, θα πρέπει να βιαστείτε να κλείσετε θέση, καθώς είναι περιορισμένες.

Ο Ιταλός σεφ, που έχει βάλει τη σφραγίδα του σε  κορυφαία ιταλικά εστιατόρια και τα τελευταία χρόνια έρχεται συχνά στην Ελλάδα, μαζί με την ομάδα του σεφ Θάνου Κουλτούκη θα δημιουργήσουν ένα ειδικό μενού για τις δύο βραδιές και θα εμπλουτίσουν το a la carte menu της fuga με παραδοσιακές ιταλικές συνταγές.  Φρέσκα ζυμαρικά, νιόκι, ραβιόλι, τα φημισμένα Lasagne ragu al Bolognese, cotoletta di vitello alla Milanese και πολλά άλλα.

Παράλληλα, για τις ομορφότερες ημέρες του χρόνου ο σεφ του fuga Θάνος Κουλτούκης προτείνει εορταστικά  μενού για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και για όλο το μήνα Δεκέμβριο. Αλλάξτε χρόνο με θέα τη στολισμένη πόλη και δοκιμάστε μεσογειακές γεύσεις, όπως τη σούπα γλυκιάς κολοκύθας με ricotta bufalla, καβουρδισμένα φιστίκια και μέλι, το ριζότο με μελιτζάνα, καπνιστό Μετσοβόνε, πέστο ρόκας και μοσχαρίσιο μάγουλο braise σε κόκκινο κρασί με πουρέ πατάτας και κρεμμύδι confit.

Ακόμη, για τους φίλους του Μεγάρου Μουσικής, που θέλουν να απολαύσουν ένα καλωσόρισμα του σεφ και μια pasta ή ένα ριζότο, συνδυασμένα με το ανάλογο ποτήρι κρασί, μετά από τις παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής ισχύει ειδική προσφορά από 15 ευρώ το άτομο.

Γιορτάστε «παραμυθένια» στο κέντρο της Αθήνας με θέα την στολισμένη πόλη.

Μενού εορτών (για όλο το Δεκέμβριο)

  • Σούπα κολοκύθας με ανθότυρο, φιστίκι και μέλι
  • Ριζότο με σαφράν, παλαιωμένη παρμεζάνα και ζωμό από μοσχάρι γάλακτος
  • Φιλέτο κόκορα με βούτυρο αρωματικών, ψημένο σε κενό αέρος, σερβιρισμένο με σπανάκι σωτέ και πουρέ σελινόριζας 
  • Κλασσικό Τιραμισού σε ποτήρι

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων

  • Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με ricotta bufalla, καβουρδισμένα φιστίκια και μέλι
  • Σπιτικός μαριναρισμένος σολομός με buttermilk και μίνι τραγανή σαλάτα από σέλερυ
  • Ραβιόλι με γέμιση παντζάρι, σπανάκι σωτέ και σάλτσα καραβίδας
  • Μοσχαρίσιο μάγουλο braise σε κόκκινο κρασί με πουρέ πατάτας και κρεμμύδι confit
  • Μους σοκολάτας γάλακτος με κάρδαμο και ζεστό ganache σοκολάτας

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

  • Σούπα με διαφορετικά είδη μανιταριών, άρωμα λευκής τρούφας και μπρουσκέτα με μανιτάρια και κάστανο
  • Σπιτικός μαριναρισμένος σολομός με buttermilk και μίνι τραγανή σαλάτα από σέλερυ
  • Ριζότο με μελιτζάνα, καπνιστό Μετσοβόνε και πέστο ρόκας
  • Χοιρινό καρέ με πουρέ σελινόριζας και γλασαρισμένα κυδώνια σε κόκκινο κρασί
  • Μπάρα σοκολάτας με καραμελωμένο φύλλο φουντουκιού και φρέσκα βατόμουρα

Πληροφορίες: Fuga, Κόκκαλη 1 & Βασιλίσσης Σοφίας, 210 724 2979, από 30 ευρώ/άτομο, ρεβεγιόν Χριστουγέννων 48 ευρώ/άτομο, 58 ευρώ/άτομο με 2 ποτήρια κρασί, ρεβεγιόν παραμονής Πρωτοχρονιάς, 54 ευρώ/άτομο, 69 ευρώ/άτομο με 3 ποτήρια κρασί, www.fugarestaurant.gr