4 «μυστικά» για το φαγητό των αεροπλάνων
Έχετε απορίες για το φαγητό που σερβίρεται στα αεροπλάνα; Ίσως σας τις λύσουν οι παρακάτω 4 απαντήσεις.
Ξέρατε ότι το προσωπικό καμπίνας είναι εκπαιδευμένο για τα πάντα, από μέτρα ασφαλείας μέχρι το πώς θα σερβίρουν το φαγητό; Ότι στις εγκαταστάσεις catering SATS κοντά στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης παράγονται 43 χιλιάδες γεύματα την ημέρα για την Singapore Airlines, την Cathay Pacific και την Qantas κι ότι υπάρχει προσομοιωτής όπου πραγματοποιούνται τεστ γεύσης στα 10 χιλιάδες μέτρα; Πιθανότατα όχι. Επιτρέψτε μας να σας διαφωτίσουμε και σε 4 ακόμη μικρά μυστικά που αφορούν το φαγητό στα αεροπλάνα και ίσως σας έχουν απασχολήσει.
1. Ο καφές και το τσάι δεν έχουν και τόσο υπέροχη γεύση στα μερικά χιλιάδες πόδια, λόγω της θερμοκρασίας. Το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου στο έδαφος, στον αέρα, όμως, δεν μπορεί να φτάσει αυτή τη θερμοκρασία. Γι’ αυτό το λόγο η γεύση του τσαγιού δεν αναδεικνύεται αμέσως, αν, όμως, εμβαπτίσετε το φακελάκι για περισσότερη ώρα, θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ξηρά ιγμόρεια που δεν μας επιτρέπουν τα αισθανθούμε το άρωμα και τη γεύση του καφέ, όπως θα έπρεπε.
2. Το φαγητό του αεροπλάνου πολλές φορές προκαλεί φούσκωμα, λόγω συγκεκριμένων υλικών κι όχι των πιάτων, σε συνδυασμό με το υψόμετρο και τις συνθήκες στον αέρα. Γι’ αυτό και αποφεύγονται υλικά, όπως κρεμμύδια, που μπορεί να εντείνουν την κατάσταση.
4. Οι απλές τροφές είναι οι προτιμότερες κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, καθώς οι επιβάτες θέλουν να αναγνωρίζουν απόλυτα αυτό που τρώνε σε μια τέτοια κατάσταση, έτσι ώστε να αποφύγουν τα… παρατράγουδα. Τα τηγανητά κι ό,τι παρουσιάζει ιδιαιτερότητα στο να ξαναζεσταθεί αποτελεί, επίσης, κατηγορία που δεν προτιμάται σε αυτές τις περιπτώσεις.