Πού θα βρείτε το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη
Μπορεί πλέον να μην μετράμε πόσα παγωτά τρώμε κάθε καλοκαίρι, αλλά σίγουρα δεν ξεχνάμε πού φάγαμε το καλύτερο. Ειδικά αν πρόκειται για παγωτατζίδικα του εξωτερικού που διεκδικούν μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα.
Αν υπάρχει ένα γλυκό που να «φωνάζει» καλοκαίρι όσο κανένα άλλο, τότε αυτό είναι σίγουρα το παγωτό. Πλούσιο, παγωμένο, που λιώνει στο ήλιο και γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό, το παγωτό στις διάφορες γεύσεις του ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και αφήνει σε όλους μια γλυκιά ανάμνηση. Κι αφού έχουμε δει πού θα βρούμε τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα, όπως και περίεργες γεύσεις παγωτού στην Ελλάδα και τον κόσμο, ας πάμε μια βόλτα για παγωτό στην Ευρώπη.
Gelarto Rosa, Βουδαπέστη
Στην καρδιά της Βουδαπέστης, μόλις μερικά λεπτά μακριά από τη Βασιλική, υπάρχει μια ομάδα που φτιάχνει φανταστικά παγωτά για δύο λόγους: πρώτον, είναι υπέροχα στη γεύση και την υφή και δεύτερον, τα φτιάχνουν στο σχήμα του τριαντάφυλλου (εξού και η ονομασία του παγωτατζίδικου). Μη νομίζετε, όμως, ότι επειδή έχουν αισθητική, υστερούν στη γεύση. Το παγωτό είναι πολύ καλής ποιότητας και το μεγαλύτερο, με 4 γεύσεις κοστίζει περίπου 2,5 ευρώ, ενώ οι γεύσεις ποικίλλουν και πέραν των συνηθισμένων θα βρείτε και περίεργες, όπως φιστίκι με βασιλικό. http://gelartorosa.com/
Scrumdiddly's
Βρίσκεται λίγο εκτός του κέντρου της πόλης, αλλά αξίζει τον κόπο, αφού εκεί το παγωτό είναι φρέσκο και φτιαγμένο από πραγματικά γαλακτοκομικά προϊόντα, έχοντας πολύ πλούσια και γεμάτη γεύση. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μπορείτε να του προσθέσετε ό,τι τραγανή γαρνιτούρα βάλει ο νους σας, από ζελεδάκια μέχρι σοκολάτες, με σπιτική σάλτσα και να απολαύστε το παγωτό σας σε ένα χώρο που μοιάζει το ίδιο γλυκό με το προϊόν του. https://www.facebook.com/scrumdiddlysworld?fref=photo
Come il Latte, Ρώμη
Η Ρώμη είναι τεράστια κι έχει περισσότερα παγωτατζίδικα απ’ όσα θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε, αφού οι Ιταλοί φαίνεται πως έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο γλύκισμα αυτό. Ανάμεσά τους, το Come Il Latte στην Silvio Spaventa σίγουρα ξεχωρίζει, απέχοντας περίπου 10-15 λεπτά με τα πόδια από το στάθμό του μετρό. Όσοι το έχουν δοκιμάσει, λένε ότι το παγωτό φιστίκι του μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και αξίζει σίγουρα τις θερμίδες και τα λιπαρά του, όπως επίσης και η γεύση της αλμυρής καραμέλας. Η επιλογή, μάλιστα, του να βουτήξει κανείς το παγωτό του σε λιωμένη σοκολάτα, κάνει τα πράγματα ακόμη πιο επικίνδυνα… γλυκά. http://www.comeillatte.it/
Στο Chin Chin Labs δεν πας απλά για να φας ένα οποιοδήποτε παγωτό. Πας για να φας παγωτό παρασκευασμένο με υγρό άζωτο, το οποίο κάνει το μείγμα να παγώνει αμέσως, ούτως ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία κρυστάλλων και να αποκτά λεία υφή και απαλή γεύση. Μπορεί να μην έχουν τεράστιο μενού με πλήθος γεύσεων (το οποίο συχνά σημαίνει ότι τα παγωτά είναι φρέσκα και χειροποίητα), αλλά οι επιλογές με σοκολάτα Valrhona, βανίλια Pondicherry, καραμελωμένα καρύδια και αφυδατωμένο blue cheese αρκούν για να τραβήξουν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις. Τα topping στα Chin Chin Labs είναι ιδιαίτερα και μπορείτε να παραγγείλετε το παγωτό σας σε σάντουιτς brownie για να δοκιμάσετε κάτι ακόμη πιο διαφορετικό από τα κλασικά. http://www.chinchinlabs.com/
Το Pozzetto στο Παρίσι ξέρει πραγματικά να φτιάχνει παγωτό που δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Φρέσκο καθημερινά, σε 12 ιταλικές γεύσεις, όλες φυσικές και όλες δυνατές, το παγωτό του Pozzetto ενδείκνυται για περίεργους συνδυασμούς και πειραματισμούς. Κι αφού το παγωτό τελειώσει, ένας αρωματικός καφές είναι ό,τι πρέπει -για τον οποίο επίσης φημίζεται. http://www.pozzetto.biz/