Το ελληνικό ελαιόλαδο διαπρέπει
Μια μεγάλη διεθνή επιτυχία πέτυχε το ελληνικό ελαιόλαδο στον Διαγωνισμό Ελαιολάδου 8o Αριστείον.
Το ελαιόλαδο αποτελούσε πάντα έναν από τους (γευστικούς) λόγους που η Ελλάδα είναι αγαπητή σε λάτρεις του φαγητού ανά τον κόσμο και επικυρώνει για άλλη μια φορά την ποιότητά του, μέσα από το Διαγωνισμό Ελαιολάδου 8ο Αριστείον.
Συγκεκριμένα, η Ένωση Αμερικανών Χημικών Ελαιών (A.O.C.S.) ανακήρυξε για φέτος το πάνελ υπό την διεύθυνση του χημικού-panel leader κ. Μανώλη Σαλιβαρά-Multichrome Lab στην πρώτη θέση ανάμεσα σε δεκάδες έμπειρα οργανοληπτικά panels από όλο τον κόσμο που έλαβαν μέρος. Αξίζει να σημειωθεί πως με τα αυστηρότατα οργανοληπτικά κριτήρια των tests πέρασαν και πιστοποιήθηκαν μόνο 9, ενώ η δύσκολη αυτή διαδικασία έγινε μετά από τυφλές δοκιμές (4 σετ των 4 δειγμάτων «δύσκολων» ελαιολάδων) που δόθηκαν ταυτόχρονα σε πολλά οργανοληπτικά πάνελ διεθνώς.
Όλα δείχνουν πως το ελληνικό ελαιόλαδο βαδίζει στο δρόμο της αξιοπιστίας και είναι πολύ κοντά στον να καθιερωθεί διεθνώς.
Η τελική κατάταξη είναι η εξής:
1. Multichrome Lab-Greece-First Place
2. NSW Department of Primary Jndustry-Australia-Honorable Mention
3. Pompeian Inc. - Baltjmore, MD, USA - Honorabte Mention
4. ChemJservice-Monopoly, Italy- Honorable Mention
5. Applied Sensory -USA - Honorable Mention
6. California Od've Oil CounclJ - Berkley, CA, USA - Honorable Mention
7. Modern Olives Laboratory Services - Australia - Honorable Mention
8. Shozu Olive Research Institute-Kagawa, Japan-Honorable Mention
9. University of California Cooperative Extension - California, USA - Honorable Mention