Νέες γεύσεις στο μενού του Cibus

nees-geuseis-sto-menou-tou-cibus

ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο Cibus στην Αίγλη Ζαππείου καλωσορίζει το Φθινόπωρο με ανανεωμένη γευστικά κάρτα, δια χειρός Δημήτρη Δημητριάδη, η οποία αγαπά και αναδεικνύει πλούσιες συνταγές της ελληνικής κουζίνας, εκτελεσμένες με έμπνευση και δημιουργικότητα.

Το εστιατόριο Cibus ετοίμασε για το κοινό του νέες γαστρονομικές εμπειρίες, με υλικά που τιμούν και αναδεικνύουν την ελληνική παράδοση.

Αυθεντικά ελληνικό, το γευστικό ταξίδι του Cibus επιτρέπει στους επισκέπτες του να απολαύσουν κλασικές αγαπημένες αλλά και νέες γευστικές δημιουργίες, ισορροπώντας ανάμεσα σε ψάρι και κρέας, με ισχυρή δόση από τα υλικά της εύφορης ελληνικής γης.

Η πρώτη ιδέα ψιθυρίζει μυρωδιές παράδοσης που στα χέρια του σεφ προσαρμόζονται στον ουρανίσκο της νέας χιλιετίας όπως Σκουμπρί καπνιστό με μαυρομάτικα φασόλια και πέστο από σμέουρα και δεντρολίβανο (€8) και Πανσέτα χοιρινή με σαλάτα κίτρινης κολοκύθας, πιπεριά Φλωρίνης, γραβιέρα, μέντα και λαδολέμονο (€9).

Ο σεφ απογειώνει τη γευστική μνήμη των γεμιστών δημιουργώντας ένα εξαιρετικό Ριζότο με άρωμα από γεμιστά (€13), παραδοσιακό Μοσχαράκι γιουβέτσι (€15) και Χοιρινό με πράσο και σέλινο (€15).

Για το τέλος, τι πιο γλυκό και αγαπημένο από ένα Κανταΐφι με κρέμα βανίλιας, καραμέλα σύκου και παγωτό μαστίχα (€7) ή μια «αμαρτωλή» Σοκολάτα Guanaya με αχλάδι και παγωτό καραμέλα (€7).

Με έμφαση στην ελληνικότητα κινείται και η κάβα του εστιατορίου, στην οποία θα βρείτε εξαιρετικές ετικέτες σε κρασιά από αμιγώς ελληνικές, γηγενείς ποικιλίες. Ζητήστε ελεύθερα τη συμβουλή του έμπειρου sommelier Μάρκου Μάρκου, ο οποίος θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την ιδανική για εσάς οινική επιλογή που θα συνοδεύσει το δείπνο σας.

Φέτος, το Cibus προτείνει οικονομικές προτάσεις για το δείπνο, προσφέροντας ένα πλήρες γεύμα με μέση τιμή περίπου €25 το άτομο.

Πληροφορίες: Cibus, Κήπος Ζαππείου, είσοδος από Βασ. Όλγας, 210 3369364, 210 3369300, www.aeglizappiou.gr .