Πού και τι θα φάτε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην πόλη

plaza-parliament
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αν αντί να ψήνετε γαλοπούλες και χοιρινά όλη την ημέρα, προτιμάτε να βγάλετε πιο ξεκούραστα τις γιορτές πληρώνοντας κάτι παραπάνω και τρώγοντας έξω, τότε οι επιλογές σας είναι πολλές. Ειδικά αν θέλετε αυτές τις γιορτές να τις περάσετε με πολυτέλεια και φουλ νοστιμιά.

Φασιανοί, σολομοί, γαλοπούλες, λαβράκι, μοσχάρι… Τα εορταστικά τραπέζια έχουν απ’ όλα και η Αθήνα είναι γεμάτη επιλογές γι’ αυτές τις ημέρες, άλλες φθηνότερες, άλλες ακριβότερες. Δείτε τι τραβάει η όρεξή σας και κλείστε τραπέζι χωρίς καθυστερήσεις!

The Parliament

Το εστιατόριο του Athens Plaza, ο σεφ Νίκος Γιαννόπουλος και η ομάδα του, ετοιμάζουν ξεχωριστά μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ ανήμερα των γιορτών ένα ακόμη ιδιαίτερο γεύμα σας περιμένει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα, την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ετοιμάζεται ένα buffet δείπνο με όλα τα καλούδια (75 ευρώ το άτομο), ενώ ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο μπουφές γεμίζει και πάλι με 69 ευρώ το άτομο. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και 1 φιάλη κρασί ανά 2 άτομα, ενώ δεν θα λείπουν η ζωντανή μουσική και το τραγούδι. Γιορτινό θα είναι το κλίμα και στο Plaza Lounge, όπου οι γλυκές δημιουργίες του chef patissier Διονύση Αλέρτα θα δίνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο τόνο. Πληροφορίες: Ξενοδοχείο Athens Plaza, Βασιλέως Γεωργίου 2Α, Σύνταγμα, 210 3352400, http://www.njvathensplaza.gr/en/restaurants-and-bars.html#item-11_cat-restaurants

GB Roof Garden

Οι λάτρεις των γλυκών μπορούν να κατευθυνθούν στο Winter Garden που από τις 7 Δεκεμβρίου έχει στηθεί ένας αξιοζήλευτος εορταστικός μπουφές γλυκών, τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με καφέ, ζεστή σοκολάτα ή με μία από τις 20 διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού. Για τα εορταστικά γεύματα, ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου δημιουργεί σετ μενού με σκοπό να ζήσετε σπάνιες γαστριμαργικές εμπειρίες παρέα με φίλους και οικογένεια. Πατροπαράδοτη γαλοπούλα με γέμιση από κάστανα, κουκουνάρι και ψητές γλυκοπατάτες, φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος σε κρούστα από σιναπόσπορο και γλάσο Βουργουνδίας είναι μερικές από τις επιλογές της Παραμονής Χριστουγέννων. Ανήμερα τα Χριστούγεννα μπορείτε να απολαύσετε γεύμα σε μπουφέ με 125 ευρώ το άτομο, ενώ την παραμονή Πρωτοχρονιάς, το γεύμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χαβιάρι, φιλέτο Black angus με φουά γκρα και τρούφα, ψητές καραβίδες και πολλά άλλα με 395 ευρώ το άτομο (συμπεριλαμβάνεται μισό μπουκάλι κρασί). Πληροφορίες: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Σύνταγμα, 210 3330766, http://www.gbroofgarden.gr

Inbi

Η ομάδα του inbi ετοίμασε για εσάς ένα special set menu σε 6 στάδια για την βραδιά της Παραμονής Χριστουγέννων. Σε μια βραδιά γεμάτη γαστρονομικές εκπλήξεις -και όχι μόνο- θα απολαύσετε ξεχωριστές γεύσεις ιαπωνικής κουζίνας και ένα γιορτινό cocktail που προσφέρεται ως καλωσόρισμα. Συγκεκριμένα, στο μενού θα βρείτε τόνο zuke με σάλσα αυγοτάραχο και ρέβα, φουά γκρα, πουρέ λάιμ και γλάσο δαμάσκηνο, σαλάτα σασίμι με inbi ντρέσινγκ, σολομό μαριναρισμένο σε yuzu kosho και φρέσκα αρωματικά βότανα, Black Angus φιλέτο μοσχάρι με μίσο σος και φρέσκια τρούφα, ποικιλία σούσι, σφαίρα σοκολάτας, γκοφρέτα πραλίνας, αμαρέττο παγωτό και σως καραμέλας, με 60 ευρώ το άτομο. Πληροφορίες: Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, 210 9680606, www.inbi.gr

Tudor Hall

Με λευκή διακόσμηση που συνδυάζει το θερμό περιβάλλον με τη δύναμη του πάγου, το ξενοδοχείο King George ετοιμάζει εορταστικές επιλογές στο εστιατόριο Tudor Hall, που περιλαμβάνουν ψητό αρνάκι με αρωματικά βότανα, μανιτάρια και πατάτες, σφυρίδα με σάλτσα κακαβιά, παραδοσιακή γαλοπούλα με κράνμπερι, ψητά κυδώνια και γλυκοπατάτες, κοτολέτα από μοσχαράκι γάλακτος κ.ά. για την ημέρα των Χριστουγέννων με 110 ευρώ το άτομο, ενώ η παραμονή Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει ψητό αστακό, μοσχαρίσιο φιλέτο Black angus με συκώτι χήνας, πουρέ από κάστανο, μανιτάρια και γλυκοπατάτες, διάφορες πρωτοχρονιάτικες λιχουδές και πολλά άλλα, με 355 ευρώ το άτομο (συμπεριλαμβάνεται μισό μπουκάλι κρασί). Πληροφορίες: Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου 3 Α, 210 3222210, http://www.kinggeorgeathens.com/en/tudor-hall-restaurant

Βυζαντινό και Galaxy Bar & Restaurant

Φεύγοντας από το Σύνταγμα και πηγαίνοντας προς τη Βασιλίσσης Σοφίας, το Hilton επιφυλάσσει πολλές γευστικές εκπλήξεις. Στο εστιατόριο Βυζαντινό θα βρείτε έναν υπέροχο εορταστικό μπουφέ με ζωντανή μουσική, πακέτο ποτών, δωρεάν πάρκινγκ και ελεύθερη είσοδο στο πάρτι του Galaxy Bar (105 ευρώ/άτομο) την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το επίσημο μενού του Βυζαντινού διαθέτει μοναδικής έμπνευσης πιάτα που θ’ απολαύσετε συνοδεία ζωντανής μουσικής (μενού 6 πιάτων, με πακέτο ποτών, δωρεάν πάρκινγκ και ελεύθερη είσοδο στο πάρτι του Galaxy bar, με 135 ευρώ/άτομο). Την Ημέρα των Χριστουγέννων, το Βυζαντινό ετοιμάζει μια γιορτή για όλη την οικογένεια με εντυπωσιακό μπουφέ, ζωντανή μουσική και εκπλήξεις για τα παιδιά, με 105 ευρώ/άτομο. Το βράδυ σερβίρεται χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Βυζαντινό από τον μπουφέ, με 49 ευρώ το άτομο. Αν θέλετε περισσότερο γκλάμουρ στις γιορτές σας, ανεβείτε στο φαντασμαγορικό Galaxy Bar & Restaurant στον τελευταίο όροφο του Hilton, όπου την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θ’ απολαύσετε gourmet δημιουργίες από τον executive chef Κώστα Αθανασίου με θέα τη φωτισμένη Αθήνα. Μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με μους από πατάτα και παρμεζάνα, καραβιδοουρές και καβουροσαλάτα με μους από χρένο, μπουγιαμπέσα με φιλέτο μαύρου μπακαλιάρου είναι μερικά από τα πιάτα της παραμονής Χριστουγέννων στο Galaxy (140 ευρώ/άτομο), ενώ την παραμονή Πρωτοχρονιάς τα πιάτα γίνονται 8 από 6 και ανάμεσά τους θα βρείτε ριζότο από παλαιωμένο ρύζι με χτένια σωτέ, φιλέτο Black Angus, γλυκάδια σωτέ, λαχανικά και σος από κρασί Pinot Noir κ.ά. με 295 ευρώ το άτομο. Πληροφορίες: Ξενοδοχείο Hilton, Βασιλίσσης Σοφίας 46Αθήνα, 210 7281400 (Βυζαντινό), 210 7281402 (Galaxy), www.hiltonathens.gr

Το Θείο Τραγί

Στην καρδιά της Αθήνας, στα Πετράλωνα, το Θείο Τραγί θα δώσει και τις γιορτές τη δική του άποψη, με πιάτα που, ως συνήθως, ξεχωρίζουν στον κόσμο του γκουρμέ. Το μενού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα είναι το ίδιο και με 65 ευρώ το άτομο θα μπορέσετε να γευτείτε consome από καλαμάρι με γλυκαπατάτα, ζεστό foie gras με tuile αμυγδάλου και ketchup από φρούτα του δάσους, gnocchi από τυρί Idiazabal με τραγανό μοσχάρι, σολομό gravlax (sushi style), λαγό confit με τσαί, λαρδί, δαμάσκηνα και πατζάρι, mousse φυστικοβούτυρο, sorbet καφέ και κακάο. Πληροφορίες: Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα, 210 3410296, www.facebook.com/totheiotragi.gr

Olive Garden Bar & Restaurant

Δύο διαφορετικά μενού, ξεχωριστά για την κάθε γιορτή με την ποιοτική σφραγίδα του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ θα προσφερθούν στο Olive Garden Bar & Restaurant φέτος τις γιορτές. Την παραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρξει μενού 5 πιάτων με 75 ευρώ το άτομο, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά εντυπωσιακών πιάτων όπως μυλοκόπι σεβίτσε, ριζότο με κρέμα σπαραγγιών, λεμονόχορτο και τζίντζερ, γαρίδες σοτέ, μουσελίνα ψητού παντζαριού, χήνα με παραδοσιακή γέμιση, χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με crème brûlée, σοκολάτα Valrhona, σάλτσα ροδιού με γιασεμί κ.ά. Το μενού 9 πιάτων που προσφέρεται στο Olive Garden την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με 90 ευρώ το άτομο είναι ειδικά διαμορφωμένο και περιλαμβάνει πιάτα όπως χρυσαφένιο ζωμό πέρδικας με άρωμα πικραμύγδαλου και πέρλες λαχανικών, σπιτικά γεμιστά ζυμαρικά, με συκώτι χήνας, φιλέτο πέστροφας με πουρέ από βασιλομανίταρα, μοσχάρι γάλακτος και φιλέτο ελαφιού κ.ά. Εναλλακτικά, περάστε την παραμονή των Χριστουγέννων σε ρυθμούς πάρτι στην αίθουσα «Ευρώπη», με ένα εντυπωσιακό μπουφέ που προσφέρεται στα 50 ευρώ το άτομο. Πληροφορίες: Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 2103326000, www.titania.gr

photo: Panos Smirniotis
CTC

Το CTC και ο Executive Chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης σας προτείνουν δυο μοναδικά μενού για την παραμονή Χριστουγέννων και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ώστε να μείνουν οι δύο πιο μεγάλες νύχτες της χρονιάς γευστικά αξέχαστες! Ετοιμαστείτε για στρείδια με φλαν από miso, βελουτέ καλαμπόκι με καραβίδες σε κρούστα εσπεριδοειδών, χτένια με καπουτσίνο από κάστανα, κολοκύθα και λαρδί, φασιανό από confit girolles, πουρέ από μαϊντανόριζα και τρούφα, χριστουγεννιάτικη μπάλα με βιολέτα και κόκκινα φρούτα κ.ά. με 90 ευρώ το άτομο για την παραμονή Χριστουγέννων, ενώ η παραμονή Πρωτοχρονιάς θα σας βρει με στρείδια με γρανίτα από κίτρο, χτένια με υφές μαϊντανόριζας, καλκάνι με καπνιστά λάχανα, dry aged short ribs με υφές από topinambur, βασιλόπιτα κ.ά στο πιάτο, με 120 ευρώ το άτομο. Προσέξτε μόνο μην αφήσετε την κράτηση σας για τελευταία στιγμή, το CTC είναι περιορισμένης χωρητικότητας και σίγουρα θα είναι καλό να επικοινωνήσετε έγκαιρα. Πληροφορίες: Oυμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, 2107228812, www.ctc-restaurant.com

Semiramis

Στο μοναδικής αισθητικής Semiramis Restaurant με θέα την εμβληματική πισίνα του ξενοδοχείου, τα νέα tailor-made μενού είναι και φέτος ευφάνταστα και απολαυστικά. Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων είναι η γαλοπούλα ψητή με μπαχαρικά και πορτοκάλι, η σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα και φρέσκια κρέμα και το εκλέρ με κάστανο και σάλτσα πικρής σοκολάτας από το δείπνο παραμονής Χριστουγέννων (50 ευρώ το άτομο), το οσομπούκο γάλακτος μπρεζέ με σάλτσα Μαδέρα, η τάρτα με γλυκές πιπεριές και κατσικίσιο τυρί και η πανακότα βανίλια με μαριναρισμένες φράουλες από το χριστουγεννιάτικο lunch (50 ευρώ το άτομο), το φρέσκο φιλέτο λαυράκι με σάλτσα λάιμ, το κριθαρότο με άγρια μανιτάρια, θυμάρι και παλαιωμένη γραβιέρα και η ζεστή τάρτα σοκολάτας με παγωτό βανίλια από το δείπνο της παραμονής Πρωτοχρονιάς (90 ευρώ το άτομο), ενώ οι γεύσεις συνεχίζονται με πρωτοχρονιάτικο πρωινό και μεσημεριανό. Πληροφορίες: Ξενοδοχείο Semiramis, Χαρ. Τρικούπη 48, Κηφισιά, 210 6284500, http://www.yeshotels.gr/category/hotels/semiramis/

Simul: gastronomic situ

Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νεό στην πόλη, επισκεφτείτε το ολοκαίνουργιο hot spot στο Κολωνάκι, το gastronomic situ SIMUL, όπου με επικεφαλής σεφ τον Νίκο Θωμά, με φρέσκα υλικά και δημιουργική διάθεση, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πρόκειται να αποκτήσουν νέα πνοή. Συγκεκριμένα, το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων στο Simul θα το γιορτάσετε με σούπα κάστανο με τσιπς γαλοπούλας και λάδι σομπρασάδας, με κόκκινα σαλατικά με κρέμα γκοργκοντζόλας, φουντούκι και σάλτσα από γλυκό κόκκινο κρασί, με καλαμάρι σχάρας με λάπαθα τσορίθο και μελάνι σουπιάς, με ζαρκάδι με παντζάρια και αρωματική gravy και επιδόρπιο μελομακάρονο με κρέμα κανέλας, μέλι κουμαριάς και passion fruit (45 ευρώ το άτομο, με τη σαλάτα και το ορεκτικό ένα ποτήρι λευκό κρασί, με το κυρίως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί). Στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς το μενού αλλάζει και σας περιμένει σούπα πατάτας με τρούφα και τραγανό μαύρο χοίρο, καρπάτσιο λωτού με σαλάτα βαλεριάνα και μαγιονέζα δυόσμου yuzu, γαρίδες σαγανάκι με γλυκό τσίλι και μαστίχα Χίου, σορμπέ βασιλικού με αγουρέλαιο, τριλογία πάπιας με κολοκύθα και σάλτσα μανταρίνι και ζεστή σούπα σοκολάτας με καραμέλα και καβουρδισμένα φουντούκια (50 ευρώ το άτομο, με τη σαλάτα και το ορεκτικό ένα ποτήρι λευκό κρασί, με το κυρίως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί). Πληροφορίες: Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737.

Νew Taste

Το New Taste είναι πλέον ο αγαπημένος προορισμός γεύσης στο κέντρο της Αθήνας δίνει και πάλι το δικό του μοναδικό στίγμα. Για τις εορταστικές ημέρες συνδυάζει υψηλή ποιότητα, με το πιο εντυπωσιακό και εορταστικό περιβάλλον, με πιάτα που ξεχωρίζουν, όπως πάπια με πουρέ toponambur, σμέουρα και σάλτσα σαγκουίνι, χτένια ψητά με μανιτάρια και λάδι τρούφας και “New Taste” Mont blanc για το δείπνο της παραμονής Χριστουγέννων (80 ευρώ), ελάφι medallion μαριναρισμένο με μαύρα μούρα, με πουρέ πατάτας και μπρόκολο σχάρας, Tartar καβούρι με κόλιανδρο, τσίλι, yuzu και χυμό ροδιού και γκανάς σοκολάτας με σορμπέ σμέουρου και crumble σοκολάτας για το δείπνο της παραμονής Πρωτοχρονιάς (110 ευρώ), ενώ σας περιμένει και χριστουγεννιάτικο, αλλά και πρωτοχρονιάτικο brunch, όπως και πρωτοχρονιάτικο hangover πρωινό (35 ευρώ). Πληροφορίες: New Hotel Ξενοδοχείο, New Taste Restaurant, Φιλελλήνων 16, Αθήνα, 210 3273170, http://www.yeshotels.gr/el/category/hotels/new-hotel/bar-dining-newhotel/

www.sofitel.mitsihotels.com
Εστιατόριο Καράβι

Στο Sofitel Athens Airport Hotel, το εστιατόριο Καράβι έχει σχεδιάσει την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με κάθε γευστική λεπτομέρεια. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η κρεμώδης σούπα γλυκιάς κολοκύθας, το φιλέτο μπαρμπουνιού γεμισμένο με σιγοψημένη ουρά βοδινού, το φιλέτο ψητής πάπιας, το ριζότο με μπασμάτι και αγριόρυζο, μεταξύ άλλων, δίνουν τη δική τους εναλλακτική στη γαλοπούλα, με 75 ευρώ το άτομο (με 1 φιάλη λευκό ή κόκκινο κρασί). Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το δείπνο περιλαμβάνει σπαράγγια σε τραγανό φύλλο σφολιάτας, ψητό φιλέτο λαβράκι, μοσχαρίσιο φιλέτο Grenadin με βασιλικό και σάλτσα πιπεριού, κρεμώη πουρέ κάστανου και πολλά άλλα με 75 ευρώ το άτομο (επίσης με 1 φιάλη λευκό ή κόκκινο κρασί ). Πληροφορίες: Sofitel, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Αττική, Οδός, Σπάτα, 210 3544026, 210 3544030, http://sofitel.mitsishotels.com/el/restaurants-bars/karavi-restaurant

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Αν επιθυμείτε να συνδυάσετε γεύσεις και μαγευτική θέα, το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες σας εξασφαλίζει και τα δύο με αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις και την καλύτερη θέα της Αθήνας. Στο ρεβεγιόν Χριστουγέννων θα απολαύσετε ένα μοναδικό εορταστικό set menu 5 πιάτων (35 ευρώ το άτομο) με άρωμα παράδοσης, αλλά και γκουρμέ γεύσεων, όπου σας περιμένει για κυρίως φιλέτο γαλοπούλας με παραδοσιακή γέμιση και φουρνιστά λαχανικά του χειμώνα ή γουρουνόπουλο αργά ψημένο σε τραγανή κρούστα αρωματισμένη με πορτοκάλι, συντροφιά με ελληνική ζωντανή μουσική. Την ημέρα των Χριστουγένων το μεσημέρι, το εστιατόριο στρώνει το τραπέζι με επιλογές σε ελληνικά παραδοσιακά και διεθνή πιάτα από τον εορταστικό μπουφέ, με ζωντανή μουσική, ενώ για να υποδεχτείτε το 2016, το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες ετοιμάζει set menu 5 πιάτων εξαιρετικών γεύσεων και εορταστικής λάμψης που έχει επιμεληθεί ο σεφ Κωνσταντίνος Λάζης (45 ευρώ το άτομο), με κυρίως φιλέτο σφυρίδας με σάλτσα σαμπάνιας και ανάμεικτα λαχανικά ατμού ή αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, σύκα και κρασί Porto συνοδεία πουρέ καρότου. Πληροφορίες: Παύλου Μελά 13 & Αναπήρων πολέμου Καρέας, Βύρωνας, 210 76 40 240, http://www.balconycyclades.com

Αν μη τι άλλο, οι συνδυασμοί γεύσεων και η πρωτοτυπία, δεν θα λείψει ούτε τις φετινές γιορτές από τα εστιατόρια της Αθήνας!