16 σοφά λόγια από 10 αγαπημένους σεφ
Οι μεγάλοι σεφ, συνήθως είναι και σοφοί. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τόσο κόσμο;
Αν έχετε κάποιον αγαπημένο σεφ, έχετε σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που σας κάνει να τον σέβεστε; Σίγουρα το φαγητό του θα είναι ιδανικό για τον δικό σας ουρανίσκο, μήπως, όμως, βλέπετε και πέρα από τις γεύσεις του; Μήπως σας εμπνέει να μαγειρεύετε πιο συχνά, να πειραματίζεστε και να μη φοβάστε την αποτυχία; Αν ναι, τότε αυτός ο σεφ μπορεί να βρίσκεται ήδη στη λίστα. Αν όχι, προσθέστε τον εσείς.
«Δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε φανταχτερές ή πολύπλοκες συνταγές, αλλά καλό φαγητό από φρέσκα υλικά».
«Δεν υπάρχει καλή και κακή κουζίνα, μόνο αυτή που σου αρέσει περισσότερο».
«Να θυμάστε πάντα ότι μια καλή σαρδέλα αποτελεί καλύτερη επιλογή από έναν όχι και τόσο καλό αστακό».
«Να ψωνίζετε συχνά, σκληρά και να ξοδεύετε χρήματα για τα καλύτερα διαθέσιμα προϊόντα. Η λογική λέει ότι μπορείτε να φτιάξετε υπέροχο φαγητό, μόνο με υπέροχα υλικά».
James Beard, Αμερικανός συγγραφέας που έχει αφήσει κληρονομιά 20 βιβλίων μαγειρικής, όπως και τα βραβεία James Beard. Πέθανε το 1985.
«Το μυστικό της καλής μαγειρικής είναι, πρώτα, να την αγαπάς. Αν έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι η μαγειρική είναι αγγαρεία, δεν πρόκειται να είσαι ποτέ καλός σε αυτή, οπότε καλύτερα να ζεστάνεις κάτι κατεψυγμένο».
«Πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ένα πραγματικά καλό σάντουιτς».
«Το καλό φαγητό είναι το θεμέλιο της πραγματικής ευτυχίας».
«Μια συνταγή δεν έχει ψυχή. Εσύ, ως μάγειρας, πρέπει να φέρεις την ψυχή στη συνταγή».
«Κανένας δεν γεννήθηκε καλός μάγειρας. Όλοι μαθαίνουν στην πράξη».
Emeril Lagasse, Αμερικανός celebrity σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, με σόου στο Food Network
«Νομίζω ότι πρέπει να κρατήσετε το φαγητό σας απλό και φρέσκο. Αποφύγετε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα και διαβάζετε τις ετικέτες».
«Για να γίνεις μεγάλος, πρέπει να σκέφτεσαι αναλόγως».
«Όταν είστε στο σπίτι, ακόμη κι αν το κοτόπουλο “αρπάξει” λίγο, μην το κάνετε θέμα. Χαλαρώστε!».
«Η καλή μαγειρική ευνοεί τα προετοιμασμένα χέρια».
«Δεν χρειάζεσαι ασημένιο πιρούνι για να φας καλό φαγητό».
«Δεν νομίζω ότι τη ζωή πρέπει να την παίρνει κανείς πολύ σοβαρά. Αν την παίρνεις σοβαρά, θα σου τη φέρει».
Wolfgang Puck, Αυστρο-αμερικανός celebrity σεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίων και περιστασιακός ηθοποιός
«Η μαγειρική είναι σαν τη ζωγραφική ή το γράψιμο ενός τραγουδιού. Όπως υπάρχουν τόσες νότες και χρώματα, έτσι υπάρχουν και τόσες γεύσεις –το πώς τις συνδυάζεις είναι αυτό που σε ξεχωρίζει».