Ρεβεγιόν με γιορτινές γεύσεις και... hotelling

rebegion-me-giortines-geuseis-kai-hotelling

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι συνδεδεμένες μονάχα με τα κάλαντα, τα πολύχρωμα στολίδια και τα δώρα. Αποτελούν επίσης, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πλούσια γεύματα και νέες γευστικές εμπειρίες…

Ένα μέρος της ανυπομονησίας μας για τις γιορτές, πέρα από τη χαλάρωση και τη δυνατότητα να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους, οφείλεται και στο ονειρικό γιορτινό μενού. Όλοι λίγο πολύ περιμένουμε τις γιορτές για να κάνουμε τις πιο τολμηρές γευστικές μας υπερβάσεις.

Τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία, αλλά και τα πιο φινετσάτα εστιατόρια ετοιμάζονται να καλύψουν -και με το παραπάνω- κάθε μας υψηλή γευστική απαίτηση και να μας εγγυηθούν απολαυστικές γιορτινές βραδιές, που θα τις θυμόμαστε για καιρό.

Το click@life, με γιορτινή διάθεση, σταχυολογεί κάποιες από τις επιλογές για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς…

Ρεβεγιόν στα μεγαλύτερα αθηναϊκά ξενοδοχεία

Aquarius, Club Hotel Casino Loutraki

Το τραπέζι στο χριστουγεννιάτικο Aquarius γεμίζει από τις πιο εκλεπτυσμένες, γιορτινές γεύσεις σε έξι εκδοχές, όσα και τα πιάτα του menu του. Γι’ αρχή φουα γκρά, σούπα φασιανού ή ραβιόλι με καβούρι και μαριναρισμένες γαρίδες, για κυρίως ρολό με μενταγιόν από μοσχαράκι γάλακτος και αρνίσιο φιλέτο και για επιδόρπιο παγωμένη τερίνα νουγκατίνας με σάλτσα φρούτων και γλυκόπικρης σοκολάτας ή γκοφρέτα αμυγδάλου και αχλαδιού. Η τιμή κατ’ άτομο είναι €80.

Όσο για το πρωτοχρονιάτικο μενού, μια ιδέα από τα εννέα πιάτα του είναι το τρίο καπνιστός σολομός Σκωτίας, μπαλίκ και μαριναρισμένος, μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα κρέμας γλυκού κρασιού και μανιτάρια morel και η μεθυστική μπομπέ πουτίγκα χειμερινών φρούτων, με σάλτσα από ζαμπαγιόν Amaretto. Η τιμή κατ’ άτομο είναι επίσης, €80.

Oceanos, Club Hotel Casino Loutraki

Στο Oceanos όλο το χριστουγεννιάτικο menu είναι μια έκπληξη. Ο chef του εστιατορίου προτείνει εννέα πιάτα με θαλασσινές και εξωτικές γεύσεις ξεκινώντας με σούσι και σασίμι για ορεκτικό, συνεχίζοντας με φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με καραβίδες σε σάλτσα από εστραγκόν για κυρίως πιάτο και κλείνοντας γλυκά με πολλές γευστικές επιλογές από… Παρίσι. Η τιμή κατ’ άτομο διαμορφώνεται στα €90.

Με απολαύσεις επί δέκα γεμίζει το τραπέζι σας στο πρωτοχρονιάτικο Oceanos. Ένα δείγμα του menu είναι η μους από αβοκάντο, καβούρι και γαρίδες Ατλαντικού σε κράκερ καρύδας με φρέσκα αρωματικά, η καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου τυλιγμένο σε προσούτο και καλυμμένο με κρούστα από πάστα τρούφας και μενταγιόν αστακού σε σάλτσα μαδέρας και το σουφλέ ανανά και μαλιμπού με πικάντικη σάλτσα σοκολάτας και παγωτό καρύδας. Τιμή κατ’ άτομο: €90.

Πληροφορίες: Ακτή Ποσειδώνος 48, Λουτράκι, 27440 60300, www.clubhotelloutraki.gr .

Brown’s, Divani Caravel

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μίνι Samosas πάπιας με mirin και τζίντζερ, βελουτέ σπαραγγιών με κρουτόν παρμεζάνας, καπνιστό σολομό με δροσερά λαχανικά σε γερμανικό ψωμί, μπαλοτίνα γαλοπούλας με προσούτο. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι φετινές επιλογές περιλαμβάνουν γκοφρέτες παρμεζάνας με γκουακαμόλε, ανάμικτη σαλάτα με γαρίδες και μασκαρπόνε, μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος με σαμπάνια και κατσικίσιο τυρί.

Πληροφορίες: Βας. Αλεξάνδρου, Παγκράτι, 210-7207000, http://www.divanis.com

Ballroom, Divani Apollon and Spa

Στο Ballroom του ξενοδοχείου Divani Apollon and Spa, το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων έρχεται με καρπάτσιο άγριου σολομού, τσιπούρα αιγαίου με λουίζα, κρέμα σπαραγγιών με ψητές ουρές καραβίδας, μανιτάρια, ψητή γαλοπούλα με παραδοσιακή γέμιση, χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας με μπισκότο, σερβιρισμένο με καραμελωμένο αχλάδι. Η τιμή κατ’ άτομο διαμορφώνεται στα €110. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Ballroom μας υποδέχεται με καρδιά καπνιστού σολομού Σκωτίας, γαρίδες ποσέ σε ζωμό οστρακοειδών, μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος, σε σάλτσα παλαιωμένου λιαστού κρασιού. Η τιμή κατ’ άτομο είναι €90.

Πληροφορίες: Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, 210 8911100, http://www.divanis.com

Elefsina Hotel

Η παραμονή των Χριστουγέννων επιφυλάσσει στο Elefsina Hotel ένα πλήρες μενού με βελουτέ σελινόριζας με πέστο ρόκας και σπαγγέτι πράσου, κοτόπουλο σιγομαγειρεμένο με κυδώνι και σιρόπι από κρόκο Κοζάνης, φραγκόκοτα μαρινέ σε μαρμελάδα μουστάρδας και μήλου. Η τιμή κατ’ άτομο είναι €45. Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς πάλι, υπόσχεται επίσης γευστικές συγκινήσεις, με σούπα μόσχου με κάστανα γλασέ, ξηρούς καρπούς και κρουτόν, πολύχρωμη σαλάτα με καρπάτσο από λουκάνικο Δράμας και σιρόπι μανταρίνι, φιλετάκια μόσχου σοτέ με μπαχαρικά Ανατολής και ψητό πουρέ κολοκύθας. Η τιμή κατ’ άτομο διαμορφώνεται στα €55.

Πληροφορίες: Δήμητρος 55 και Ρήγα Φερραίου, Ελευσίνα 210-5589700, www.elefsinahotel.gr .

Βυζαντινό, Hilton Athens

Για την Παραμονή των Χριστουγέννων, το κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο σας προτείνει μπουφέ δείπνου στο «Βυζαντινό», το εστιατόριο που φιλοξενεί μέσα στις εγκαταστάσεις του, με €95 κατ’ άτομο, που περιλαμβάνει επίσης δωρεάν είσοδο στο πάρτυ του Galaxy Bar και δωρεάν parking. Το επίσημο δείπνο της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο «Βυζαντινό» τιμάται €165 κατ’ άτομο.

Πληροφορίες: Βασιλίσσης Σοφίας 46, 210-7281351, http://www.hiltonathens.gr/en/dining_and_bars.html .

The Margi

Το γνωστό ξενοδοχείο μας υποδέχεται, παραμονή Χριστουγέννων, με ένα ποτήρι σαμπάνιας Veuve Clicquot. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μοσχαρίσιο carpaccio με κόκκους σιναπιού, worchestershire sauce και flakes παρμεζάνα, φιλέτο λαυράκι με σπανάκι, σκόρδο, βατόμουρα και vinaigrette σαμπάνιας, με την τιμή για τους ενήλικες να βρίσκεται στα €89.

Παραμονή αλλαγής του χρόνου, μας περιμένουν σολομός slow roasted με risotto κόκκινου κρασιού και μαντζουράνα, μοσχαρίσια médaillons γάλακτος ψημένα στον φούρνο με μουστάρδα Dijon και σερβιρισμένα με μαριναρισμένη άγρια ρόκα σε balsamico, ζεστό cake σοκολάτας με παγωτό βανίλια και sauce σοκολάτας valhrona. Η τιμή είναι στα €109 κατ’ άτομο.

Πληροφορίες: Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929128, www.themargi.gr .

La Boheme, Plaza Hotel

Κομψό, με ζεστή ατμόσφαιρα και άψογο σέρβις, το εστιατόριο La Boheme ανοίγει τις πύλες του για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η chef Μαρία Σεργιάνη εγγυάται εκλεκτά gourmet πιάτα, που συνοδεύονται με ξεχωριστά κρασιά.

Παραμονή Χριστουγέννων, το μενού περιλαμβάνει ενδεικτικά τερίνα σφυρίδας πάνω σε απαλή μους αβοκάντο, αρωματισμένη με γλυκολέμονο, ορτύκι γεμιστό με παραδοσιακή γέμιση ή φιλέτο χοιρινό με κρούστα από παραδοσιακό φιστίκι Αιγίνης. Η τιμή είναι €60 κατ’ άτομο. Παραμονή Πρωτοχρονιάς τώρα, οι προτάσεις της σεφ περιλαμβάνουν σπιτικά τορτέλι με γέμιση καπνιστού σολομού, ποπιέτες γλώσσας με σως μανταρίνι και μπρικ ή βεντάλια μόσχου με αχλάδι ποσέ και βάφλα πατάτας με κρασί Barolo. Η τιμή είναι €65 κατ’ άτομο.

Πληροφορίες: Λητούς 14, Βουλιαγμένη, 210 9670147.

Matsuhisa Athens, Astir Palace

Το ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο, που ενώνει ιαπωνικές και περουβιάνικες γεύσεις, μας προτείνει για την παραμονή των Χριστουγέννων ταρτάρ τόνου σερβιρισμένο με χαβιάρι, φιλέτο πάπιας σερβιρισμένο με σάλτσα μελιού Anticucho και εκλεκτό σούσι. Το κόστος του δείπνου είναι €85 κατ’ άτομο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το μενού του Matsuhisa μας καλεί σε νέες –για τους περισσότερους- γευστικές εξερευνήσεις, μεταξύ άλλων σαλάτα Sashimi με τόνο, ουρά αστακού και Haromaki σερβιρισμένο σε σάλτσα κάστανο, βοδινό Wagyu & “Cromesquis de Foie Gras” με Teriyaki Truffle Sauce. Η τιμή κατ’ άτομο είναι €110.

Πληροφορίες: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108960510

Le Trovadero, Metropolitan

Την Παραμονή των Χριστουγέννων στο Εστιατόριο Le Trocadero σας περιμένει εορταστικό μενού με ξεχωριστές γεύσεις και ιδιαίτερες απολαύσεις, συντροφιά με πιάνο, κιθάρα και τραγούδι. Η τιμή του μενού κατ’ άτομο είναι €85.

Μοναδικές γεύσεις θα απολαύσουν και όσοι επιλέξουν το Trocadero για να αλλάξουν τον χρόνο. Η τιμή για να απολαύσετε το πρωτοχρονιάτικο μενού είναι €90 κατ’ άτομο.

Πληροφορίες: Λεωφόρος Συγγρού 385, 210 9484733

Athens Plaza

Ελληνικό γιορτινό τραπέζι ετοιμάζει το μεγάλο αθηναϊκό ξενοδοχείο για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Μπουφές με μυρωδιές από κάστανα, κουκουνάρια, δαμάσκηνα, γεύσεις «οικογενειακές» και ελληνικές, με τιμή (και για τις δύο ημέρες) κατ’ άτομο τα €59.

Πληροφορίες: Πλατεία Συντάγματος, 210-3352400, www.njvathensplaza.gr .

GB Corner, Μεγάλη Βρετανία

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και το ιστορικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» αυξάνει τις εναλλακτικές μας λύσεις, με τρεις ξεχωριστές μενου-προτάσεις.

Για την παραμονή των Χριστουγέννων, έχουμε σφυρίδα πουαλέ με τριλογία σπαραγγιών, κοτολέτες από γουρουνάκι γάλακτος με μασκαρπόνε και πολέντα ή παραδοσιακή γαλοπούλα με κάστανα και κράνα. Τιμή κατ’ άτομο τα €110.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το GB Corner μας υποδέχεται με σούπα φασιανού με κάστανα, ψητές καραβίδες με σελινόριζα και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ντουξέλ μανιταριών. Τιμή κατ’ άτομο τα €175.

GB Roof Gaden, Μεγάλη Βρετανία

Τα φρέσκα στρείδια γκρατινέ με τρούφα τα διαδέχεται το κονσομέ γαρίδας και σπιτικά τορτελίνια με άγρια μανιτάρια. Παραμονή Χριστουγέννων στο Roof Garden της Μεγάλης Βρετανίας θα πει επίσης και νουαζέτ από αρνάκι και τριλογία φασολιών ή παραδοσιακή γαλοπούλα με γλυκιά κολοκύθα και κάστανα. Η τιμή κατ’ άτομο ανέρχεται στα €190.

Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ωστόσο, δε θα μείνουμε παραπονεμένοι, καθώς το μενού περιλαμβάνει ταρτάρ καραβίδας με χαβιάρι, φουά γκρα με μπαχαρικά και ψητό μάνγκο, αστακό με κολοκάσι και ζεστή βινεγκρέτ, καρδιά από φιλέτο μόσχου, πουρέ πατάτας με χειμωνιάτικη τρούφα και μανιτάρια ζιρόλ. Η τιμή κατ’ άτομο είναι €350.

Royal Room, Μεγάλη Βρετανία

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο Royal Room σημαίνει φουά γκρα. Ρουαγιάλ και εσκαλόπ με ποταμίσιες καραβίδες, ψητά χτένια με κους-κους από κουνουπίδι, καρδιά από μοσχαρίσιο φιλέτο και σπιτικά ραβιόλι. Η τιμή κατ’ άτομο είναι €150.

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και το RR μας εισάγει στη γιορτή με καπουτσίνο σελινόριζας με χτένια και τρούφα, άγριο καλκάνι με χειμωνιάτικα λαχανικά, φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος στον ατμό μαζί με σπαράγγια γκρατινέ με παρμεζάνα. Η τιμή κατ’ άτομο βρίσκεται στα €225.

Πληροφορίες: Πλατεία Συντάγματος, 210 3330000

Γιορτινό δείπνο σε φινετσάτα εστιατόρια

Cibus

Στις προτάσεις του σεφ, Δημήτρη Δημητριάδη, θα ανακαλύψετε γνώριμα Χριστουγεννιάτικα υλικά με παραπομπές σε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια και θα γευθείτε ελληνικά εποχικά προϊόντα στην πιο «λαμπερή» τους μορφή. Την παραμονή των Χριστουγέννων, το μενού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σπιτικό καπνιστό σολομό με πράσινο μήλο, μοσχολέμονο και βασιλικό, στήθος φραγκόκοτας με κάστανα και πουρέ κίτρινης κολοκύθας και παγωτό μασκαρπόνε. Η τιμή κατ’ άτομο είναι €58. Τη σκυτάλη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, παίρνει το μοσχάρι Black- Angus με πουρέ πατάτας, η τρούφα και το προσούτο Ευρυτανίας, η μπάρα με σοκολάτα jivara και μους πορτοκάλι, με σάλτσα από γάλα αμυγδάλου. Η τιμή κατ’ άτομο είναι €78.

Πληροφορίες: Αίγλη Ζαππείου, 210 3369364, www.aeglizappiou.gr .

Istioploikos

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο «Ιστιοπλοϊκός, στην Ακτή του Μικρολίμανου, μας προτείνει φρέσκα ραβιόλι με γέμιση παραδοσιακής γαλοπούλας, τρυφερές σαλάτες με σπαράγγια, rib eye σχάρας με γλυκιά σάλστα ροδιού. Η τιμή είναι €45 κατ’ άτομο. Το δείπνο της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, περιλαμβάνει χοιρινό στον «κύβο» σε γλάσο ροδιού, μπουρεκάκι μελιτζάνας με καπνιστό τυρί και πράσινο μήλο, rib eye σχάρας σε σάλτσα από παλαιωμένο cabernet, μους μανιταριών. Η τιμή είναι επίσης €45.

Πληροφορίες: Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς 210-4134084

Sale e Pepe

Ανακαλύψτε τι κρύβεται κάτω από το δέντρο, φορέστε τα γιορτινά σας και ξεκινήστε με την καλύτερη διάθεση για ένα Ρεβεγιόν Χριστουγέννων, για δύο! To μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων canapés από γαρίδες, μαύρη τρούφα και μικρά λαχανικά in Bellavista! Η συνέχεια … βελουτέ από σπαράγγια, Cannelloni γεμιστά με μπρόκολο, φιλέτο γλώσσας και μανιτάρια εποχής, επιλογή από Φιλέτο από μοσχαράκι, με αυγό ορτυκιών.

Το ιταλικό restaurant υπόσχεται ότι αυτό το Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς θα το θυμόμαστε για καιρό! Επιλέγει Cappellacci με αστακό, Ravioli γεμιστά με Τυροβολιά Μυκόνου, ανθότυρο και σπανάκι, τυρί Σπηλαίων και μαύρη τρούφα από τη Norria και για κυρίως, άγριο λαβράκι με μαριναρισμένο φινόκιο και αυγοτάραχο ή φασιανό με γέμιση από μανιτάρια εποχής σε Fondue alla piemontese. Τιμή κατ’ άτομο η ίδια, τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά, στα €86.

Πληροφορίες: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, 210 7234102

Σπονδή

Σπονδή στη γεύση μας καλεί να κάνουμε το γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο που στεγάζεται πίσω από το Καλλιμάρμαρο, στο Παγκράτι. Το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει καραβίδες με εσπεριδοειδή, μάνγκο και κρεμμύδι, φουά γκρα με μανιτάρια σέπες, χριστόψαρο με χαβιάρι λεμονιού. Η τιμή κατ’ άτομο είναι στα €130.

Το δε μενού της παραμονής της Πρωτοχρονιάς υπόσχεται κι αυτό γευστικές συγκινήσεις: πεσκανδρίτσα με σκόνη από μανιτάρια σέπες και σάλτσα κρέμα και ελάφι με γλυκόριζα, σουμάκ, σαλσιφί και αχλάδι. Το κόστος ίδιο με τα Χριστούγεννα.

Πληροφορίες: Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107564021

Hard Rock Café Αθήνα και Γλυφάδα

Τα Hard Rock Cafés ντύνονται γιορτινά και ετοιμάζουν ξεχωριστά events & happenings στο πνεύμα της εποχής! Για όσους αναζητούν μια οικονομική πρόταση διασκέδασης, με πολλή μουσική συν φαγητό σε ένα ζεστό και ανεπιτήδευτο περιβάλλον, τα Hard Rock Cafés είναι εδώ!

Τη παραμονή των Χριστουγέννων, δείπνο με ειδικά διαμορφωμένο menu 3 πιάτων στα €30 με την περίφημη συνταγή αμερικάνικης γαλοπούλας & welcome drink, θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς!

Τη δε Παραμονή Πρωτοχρονιάς, special Dj Party με άφθονο χορό, μουσική και vibes, με είσοδο €35, που περιλαμβάνει απεριόριστη κατανάλωση σε ποτό και finger food.

Πληροφορίες: Φιλελλήνων 18, Αθήνα, 210 3252758 / Ζησιμοπούλου 5Α& Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, 213 0090280

Breeder Feeder

Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων η Gastronomic Collectiva δημιούργησε ένα ειδικό μενού για το Breeder Feeder, όπου οι αγαπημένες γιορτινές γεύσεις συναντούν μικρές γαστριμαργικές εκπλήξεις. Καπνιστή πάπια με φύλλα σφενδάμου, κρέμα βελουτέ γλυκοπατάτας με κύμινο, αγριογούρουνο με φρέσκα μυρωδικά και cranberry sauce. Η τιμή κατ’ άτομο είναι στα €45.

Πληροφορίες: Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527

ΜάνηΜάνη

Το εστιατόριο ΜάνηΜάνη σχεδίασε και παρουσιάζει δύο γευστικά μενού για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, βασισμένα σε εποχικά υλικά, παντρεμένα με μανιάτικες παραδόσεις και ευρωπαϊκές επιρροές, δια χειρός Αλέξανδρου Φουρούλη.

Για την παραμονή των Χριστουγέννων απολαύστε Βελουτέ Μανιταριών με ξινόγαλα και λάδι τρούφας, χριστουγεννιάτικη σαλάτα με παντζάρι, ρόκα, σύγκλινο Μάνης, καρύδια και σάλτσα εσπεριδοειδών, ραβιόλια με γέμιση γαλοπούλας σε σάλτσα μανιταριών, κοκοράκι ψημένο σε κενό αέρος με πουρέ πατάτας και σάλτσα μπαχαρικών, λωτό με πουρέ μπανάνα & ανανά, μους μανταρινιού και σάλτσα βασιλικού και κουραμπιέδες και μελομακάρονα, με €30 το άτομο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο σεφ ετοιμάζει βελουτέ πατάτας και πράσου, με λάδι τρούφας & γιαούρτι, σαλάτα της χρονιάς με κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε φύλλο κανταΐφι, φιστίκι Αιγίνης και vinaigrette από φρούτα του δάσους, ριζότο με αχλάδι, γαρίδες και σάλτσα σαμπάνιας, μοσχαράκι με πουρέ καρότου, μανιτάρια και σάλτσα από πιπέρια και μέλι και προφιτερόλ με κρέμα λουίζα, μους σοκολάτας και σάλτσα από μύρτιλα, με €34 το άτομο.

Πληροφορίες: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr .

Piu Verde

Το γνωστό restaurant/café στου Παπάγου βάζει τα καλά του και μας υποδέχεται για ένα αξέχαστα γευστικό ρεβεγιόν Χριστουγέννων. Το μενού περιλαμβάνει Amuse Bouche, βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας, κορνέτι γεμιστά με άγρια μανιτάρια, μοτσαρέλα και καπνιστή πανσέτα, φιλετάκια αγριογούρουνου με πουρέ πατάτας, κρεμμυδάκια γλασέ σε Πόρτο & σως πορτοκαλιού με μέλι ή χοιρινό φιλέτο παγιάρ με μεσογειακή μαρινάδα. Το κόστος είναι €35 κατ’ άτομο.

Το Piu Verde μας υπόσχεται glam περιβάλλον και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στο μενού της ημέρας φιγουράρουν μονοράβιολο με πάπια και φουά – γκρα με σως παλαιωμένου κόκκινου κρασιού και μενταγιόν από μοσχαράκι γάλακτος, με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι & πατάτες ογκρατέν. Τιμή κατ’ άτομο €40.

Πληροφορίες: Στρ. Αλ. Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου, 210 6546185.

Faces

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το Faces στη Γλυφάδα ετοιμάζει μια λαμπερή βραδιά με ένα νόστιμο εορταστικό μενού. Την Παραμονή Χριστουγέννων θα προσφέρει Καπουτσίνο σπαραγγιών με τσιπς προσούτο, Γεμιστό φιλέτο σολομού με γαρίδες και σως αστακού, Καρδιές σαλατικών με ρόδι, ξηρούς καρπούς, προσούτο crudo και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, Σορμπέ λεμόνι με μέντα και πέρλες ροδιού, Φιλετάκια αγριογούρουνου με σως Porto, κεδρόμηλα και παρφέ πατάτας και Διπλή πανδαισία μους σοκολάτας και καραμέλας με φρούτα του χειμώνα με €35 το άτομο.

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα απολαύσετε Βελουτέ αστακού με ξύσμα αυγοτάραχου, Ραβιόλι με μανιτάρια και τρούφα σε αρωματισμένη σάλτσα φασκόμηλου, Πανδαισία σαλατικών με καπνιστό speck, τσιπς παρμεζάνας, μαριναρισμένο λάχανο και Balsamico, Γεμιστό χοιρινό φιλέτο με βερίκοκα, σάλτσα παλαιωμένου ουίσκι και παρφέ πατάτας με άρωμα λευκής τρούφας και Σοκολατένιο μαργαριτάρι με μους σαμπάνιας με €40 το άτομο.

Πληροφορίες: Ζησιμοπούλου 10, Γλυφάδα, 210 8980140.