Γευστικό ταξίδι στα αρώματα της Κούβας
Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, η κουζίνα της Κούβας τίθεται στο επίκεντρο της προσοχής των chefs της ομάδας Gastronomic Collectiva, στο εστιατόριο Breeder Feeder.
Όπως και η ανεπανάληπτη μουσική της, έτσι και η κουζίνα της Κούβας είναι αποτέλεσμα επιρροών από την Ισπανία και την Αφρική στην ντόπια παράδοση της Καραϊβικής, με κάποιες πινελιές από γαλλική και ασιατική γαστρονομία.
Το τροπικό κλίμα και τα γαλαζοπράσινα νερά που περιβάλλουν το νησί εμπνέουν τους chefs να δημιουργήσουν πικάντικα πιάτα με θαλασσινά, λαχανικά και φρούτα.
Χάρη στο νέο μενού των Gastronomic Collectiva και με ηχητική υπόκρουση τη μουσική των Buena Vista Social Club, όσοι παρευρεθούν τις δύο αυτές μέρες στο Breeder Feeder θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τα μάτια και να βρεθούν στο bar του Hotel Nacional ή στο La Bodeguida del Medio, πίνοντας ένα Mojito όπως ακριβώς το αγαπούσε… ο Hemingway.
Το μενού που ετοίμασαν οι chefs για τις δύο βραδιές περιλαμβάνει Σούπα Munyeta από την περιοχή Cienfuegos με φασόλια και chorizo, Pastelitos με γέμιση Picadillo, ελιές, σταφίδες και σάλτσα Criolla, Μπανάνες στο φούρνο γεμιστές με τυρί και καυτερή σάλτσα Aji, Λαυράκι με κάπαρη, κόλιανδρο και σάλτσα πιπεριάς και ντομάτας μαζί με ρύζι με καπνιστή πάπρικα και για το τέλος, Κρέμα με μπισκότο και αφρό κανέλλας.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι το Breeder Feeder καθιερώνει την πρακτική Bring Your Own Bottle, καθώς μπορεί αν θέλει κάποιος να φέρει το δικό του κρασί και να το απολαύσει μαζί με τις γαστριμαργικές προτάσεις των chefs του Breeder Feeder (επιπλέον χρέωση 3 ευρώ ανά τραπέζι).
Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527, www.thebreederfeeder.blogspot.com , τιμή μενού 30 ευρώ/άτομο.