«Κλέψαμε» μια συνταγή που μας ταξιδεύει στο Αιγαίο από τον σεφ του Otto
Μια συνταγή που μοσχοβολάει Αιγαίο, από τον σεφ Κωνσταντίνο Κωστόπουλο του Otto
Λίγο κατσικάκι από τη Σκύρο, λίγη μαστίχα Χίου και μπόλικη έμπνευση από τον σεφ του Otto Resto Bar, Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, αρκούν για να δώσουν μια συνταγή που φέρνει κάτι από Αιγαίο στον ουρανίσκο μας.
Όταν επισκεφτήκαμε το Otto στις αρχές του καλοκαιριού, εντυπωσιαστήκαμε από την εμπνευσμένη ελληνική κουζίνα του. Ανάμεσα στα πιάτα του, μας έκανε κλικ ένα που «μυρίζει» λίγο περισσότερο Αιγαίο από τα υπόλοιπα, φέρνοντας τη Σκύρο και τη Χίο στο πιάτο και μπερδεύοντας τες με καλοκαιρινές και αρωματικές γεύσεις. Πάμε να το δοκιμάσουμε;
Κατσικάκι Σκύρου σιγομαγειρεμένο με μαστίχα Χίου, λαχανικά και μπεσαμέλ γιαουρτιού, από τον σεφ Κωνσταντίνο Κωστόπουλο
Υλικά
- 1 κιλό κατσικάκι Σκύρου
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 τμχ πράσο
- 3 τμχ καρότα
- 3 στικ σέλερι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι θυμάρι
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. ακατέργαστη μαστίχα Χίου
- 100ml λικέρ Μαστίχας
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Η αγαπημένη και αρωματική μαστίχα Χίου
- 5 καρότα
- 5 κολοκυθάκια
- 70ml ελαιόλαδο
- Λίγο θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ γιαουρτιού
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι
- 500ml γάλα
- 450 γρ. γιαούρτι
- 2 αβγά
- Κουρκουμάς
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Θωρακίζουμε το κατσικάκι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το λικέρ και την ακατέργαστη μαστίχα, την οποία έχουμε λιώσει σε χαμηλή φωτιά σε ηλιέλαιο, συμπληρώνουμε νερό και αφήνουμε για μιάμιση ώρα.
Ετοιμάζουμε το ραγού λαχανικών
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα καρότα και τα κολοκύθια, με αλάτι, πιπέρι φρέσκο θυμάρι και ζωμό λαχανικών.
Για τη μπεσαμέλ γιαουρτιού
Σοτάρουμε το αλεύρι με το βούτυρο καλά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα. Καρυκεύουμε και έπειτα από 30 λεπτά προσθέτουμε το γιαούρτι.
Τελειώνουμε σε ένα σκεύος με λαχανικά, κατσικάκι, μπεσαμέλ και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.