Η 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έσπασε τα ρεκόρ

ekspotrof

Κρητικά μαγειρέματα από την Ηλία Μαμαλάκη και την Εύα Παρακεντάκη στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η 4η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 30 Ιανουαρίου συγκεντρώνοντας 50.000 επισκέπτες σε 4 ημέρες!

Με συμμετοχή 300 εκθετών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια γευστική εμπειρία στην 4η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που συγκέντρωσε τα πλούτη της ελληνικής γης σε μια γιορτή με μεγάλο χορηγό την κορυφαία εταιρία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος Volterra.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου έπειτα από ένα 4ήμερο γεύσης στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, θέτοντας τις βάσεις για μια διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών.

Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες βρέθηκαν στη φετινή ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Όσοι την επισκέφτηκαν, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπάνια προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, όπως τρούφα και άλλα ιδιαίτερα είδη μανιταριών, μοναδικές ποικιλίες μελιού από όλη την Ελλάδα, ξεχωριστά τυροκομικά προϊόντα, βιολογικά αλλαντικά από αυτόχθονα ελληνικό χοίρο, αποξηραμένο λωτό, παραδοσιακά λικέρ με διαφορετικές γεύσεις και αρώματα, όπως το λικέρ ρόδι, βιολογικό χυμό αλόης από τη Νάξο κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, οι εκθέτες πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με χιλιάδες επαγγελματίες απ’ όλη την Ελλάδα και με δεκάδες εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων από το εξωτερικό. Σημαντικό άξονα παράλληλων εκδηλώσεων αποτέλεσε, επίσης, η υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών τροφίμων και ποτών, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και οι εξαγωγικές προοπτικές τους στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

«Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με την παρουσία του Λευτέρη Λαζάρου

Αναμφίβολα, ανάμεσά στις εκδηλώσεις που ξεχώρισαν στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ήταν το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με την παρουσία του Λευτέρη Λαζάρου, του Ηλία Μαμαλάκη και άλλων καταξιωμένων σεφ, καθώς και το «Πίνουμε Ελλάδα» με τον Κώστα Μπάση, τους συνεργάτες του, και τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ που έδωσε ζωντάνια και νεανική πνοή στην επιτυχημένη εκδήλωση “Drink Mezze”.

Επιπλέον, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ διοργάνωσε με το Chef Club Κρήτης τον 2ο Πανελλήνιο Μαγειρικό Διαγωνισμό Greek Chef 2017, ο οποίος συγκέντρωσε περισσότερες από 400 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα καθώς και χιλιάδες θεατές που ήρθαν για τον διαγωνισμό.

Η απονομή στον νικητή του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής Greek Chef 2017

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ παρευρέθηκαν πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων και συλλόγων, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών. Η έκθεση-γιορτή για τα ελληνικά προϊόντα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Περιφερειών Κρήτης (τιμώμενη περιοχή), Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες παρουσίασαν εκλεκτά προϊόντα ανάμεσα σε 300 εκθέτες από όλη την Ελλάδα.

Επόμενο (γευστικό) ραντεβού στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 26-29 Ιανουαρίου 2018!