Ποια εστιατόρια «φόρεσαν» Χρυσό Σκούφο για το 2017
Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι από τους μεγάλους νικητές των Χρυσών Σκούφων
Σε μια λαμπερή βραδιά στην αίθουσα Grand Ballroom του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία βραβεύτηκαν τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα και τον Alpha Guide.
Οι Χρυσοί Σκούφοι αποτελούν μια διοργάνωση ορόσημο για τη γαστρονομική σκηνή της χώρας μας, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας. Τι συνέβη, λοιπόν, φέτος στα βραβεία, ποιοι ξεχώρισαν και ποια είναι η λίστα με τα καλύτερα;
Στην πρώτη θέση βρέθηκε και πάλι ο Έκτορας Μποτρίνι, με το κερκυραϊκό Etrusco να αποσπά για πέμπτη συνεχή χρονιά 2 Χρυσούς Σκούφους, ενώ για τρίτη χρονιά μοιράζεται την πρωτιά με το Funky Gourmet, με βαθμολογία και των δύο, 16,5/20.
Το Funky Gourmet που μοιράζεται την πρωτιά με το κερκυραϊκό Etrusco του Μποτρίνι
Στη συνέχεια, με 16/20 και 1 Χρυσό Σκούφο βρίσκεται το Botrini’s στο Χαλάνδρι, η Σπονδή στο Παγκράτι και το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο του Πειραιά, ενώ ακολούθησαν τα Bill & Coo στη Μύκονο, το Matsuhisa Athens στη Βουλιαγμένη, το Squirrel στη Νικήτη της Χαλκιδικής, το Treehouse επίσης στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στη Βουρβουρού, το Tudor Hall του Ξενοδοχείου King George στο κέντρο της Αθήνας και το Water Restaurant στη Σάνη Χαλκιδικής με 15,5/20.
Με 15/20 και 1 Χρυσό Σκούφο, βραβεύτηκαν επίσης τα Alfredo’s Grand Dining στη Θεσσαλονίκη, το Calypso στην Ελούντα της Κρήτης, το CTC στα Ιλίσια, η Hytra στο Νέο Κόσμο, το G.B Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάννια, ο Κουκούμαβλος στα Φηρά της Σαντορίνης, το Lycabettus Restaurant στην Οία της Σαντορίνης, το Matsuhisa Mykonos στη Χώρα της Μυκόνου, η Ντομάτα στη Σάνη Χαλκιδικής, το Ocean Restaurant στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, το Patio στη Βουλιαγμένη, το Santoro στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης και η Σελήνη στον Πύργο Σαντορίνης.
Ο Executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου του GB Roof Garden και Tudor Hall
Για πρώτη φορά απονεμήθηκε και Βραβείο Κοινού, το οποίο πήγε στο Pelagos Seaside Restaurant στο Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας.
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας βραβεύτηκαν τα παρακάτω εστιατόρια
Με 14,5/20
Aleria, Μεταξουργείο, Αθήνα
Bubo Fine Dining Restaurant, Ν. Χαλκιδικής, Βουρβουρού
Elia’s Restaurant, Κουκουναριές, Σκιάθος
Ferryman, Ελούντα, Κρήτη
Kenshō Restaurant, Ορνός, Μύκονος
Το Κόκκινο Ποδήλατο, Οία, Σαντορίνη
Μαρίνα, Ποτίδαια, Ν. Χαλκιδικής
Μαυρίκος, Λίνδος, Ρόδος
Milos Estiatorio, Αθήνα
Mylos, Φηροστεφάνι, Σαντορίνη
Old Mill, Ελούντα, Κρήτη
Παπαϊωάννου, Πειραιάς
Τηλέμαχος Athens, Αθηνα
Με 14/20
Αθήρι, Κεραμεικός, Αθήνα
Αλέξης, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη
Alfredo’s Garden, Θεσσαλονίκη
Argentina, Κολυμπάρι, Κρήτη
Αυλή, Ρέθυμνο, Κρήτη
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο
6 Κλειδιά, Ν. Μαγνησίας, Θεσσαλία
The Zillers, Αθήνα
Feedέλ Urban Gastronomy, Αθήνα
Θωμάς, Σκλήθρο, Ν. Φλώρινας
Kastri Bistro, Ν. Ερυθραία, Β. Προάστια
Kοντοσώρος, Ν. Φλώρινας, Ξινό νερό
Ο Κρητικός, Παλλήνη
Η Μαριγούλα, Πολύγυρος, Ν. Χαλκιδικής
Μπουκαδούρα, Νικήτη, Ν. Χαλκιδικής
Ναουμίδης, Αγ. Παντελεήμονας, Ν.Φλώρινας
On The Verandah, Σπέτσες
Τάσος, Θεσσαλονίκη – Ανατολική Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά – Νέα Κρήνη – Αρετσού
Taverna, Πύλος, Πελοπόννησος
Xasteria, Γούβες, Κρήτη
Χρυσόστομος, Χανιά, Κρήτη