Τρώγοντας έξω με... οικονομία

trogontas-ekso-me-oikonomia

ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Μια μικρή σειρά μικρο-συμβουλών για όσους δε θέλουν να χάσουν τη χαρά της εξόδου για φαγητό, αλλά θέλουν ταυτόχρονα, να προστατέψουν και το πορτοφόλι τους…

Δύσκολες οι εποχές από οικονομικής άποψης, αλλά αν μπορείς να διατηρήσεις τις παλιές σου αγαπημένες συνήθειες με κάποιες… αναπροσαρμογές, γιατί να μην το κάνεις; Τα παρακάτω tips της HuffingtonPost παρέχουν μια μικρή πυξίδα στο πώς μπορεί κανείς να συνεχίσει το αγαπημένο σπορ του «τρώω εκτός» με μειωμένο budget…

Καλαμπόκι, φασόλια και κολοκύθι

Και τα τρία (ανάλογα με την περίοδο) είναι μαζικής καλλιέργειας και συνήθως τα εστιατόρια τα προμηθεύονται μαζικά σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό τα κάνει να θέλουν να καταναλώνονται επίσης σε μεγάλες ποσότητες, οπότε πολλές φορές τα προσφέρουν και σε χαμηλότερες τιμές.

Πάνω από ένα ορεκτικά

Μη φοβηθείτε καθόλου να παραγγείλετε δύο ορεκτικά αντί για ένα «πρώτο πιάτο». Είναι αρκετές φορές πιο ενδιαφέροντα και λιγότερο ακριβά από τα οριζόμενα στο μενού ως πρώτα πιάτα (ακόμη κι αν πάρετε δύο).

Γεύμα αντί για δείπνο

Αντί να πάτε το βραδάκι, κανονίστε τα έτσι ώστε να επισκεφθείτε το εστιατόριο το μεσημεράκι. Πολλά μαγαζιά προσφέρουν μισοτιμής πιάτα που την ώρα του δείπνου κοστίζουν αρκετά ακριβότερα. Στην ώρα θα τα χαλάσουμε;

Έμφαση στα σιτηρά και τα λαχανικά

Ψάξτε για πιάτα που έχουν ως βάση τα σιτηρά και τα λαχανικά, όπως το ριζότο, τα νιόκι ή οι πλήρεις σαλάτες σιτηρών, όπως η κινόα και το κουσκούς. Υπάρχει μια ευχάριστη -σε ό,τι αφορά το θέμα μας- τάση στο φαγητό σήμερα και αφορά στο ρόλο του κρέατος στο τραπέζι μας, περισσότερο ως συμπλήρωμα ή ως δευτερεύον συστατικό, παρά ως βασικό γευστικό άξονα των πιάτων. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι τα πιάτα είναι λιγότερο ακριβά ως σύνολο, αφού ο κύριος όγκος τους αποτελείται από σιτηρά, λαχανικά ή ζυμαρικά. Είναι ένας καλός τρόπος να φάει κανείς χορταστικά, χωρίς όμως, να δαπανήσει μια περιουσία.

Happy Hour

Ειδικές ώρες με ειδικές προσφορές. Ρίχνετε μια ματιά, καθώς η μείωση της κατανάλωσης οδηγεί πολλές επιχειρήσεις εστίασης σε τέτοιου τύπου λύσεις για να προσελκύσουν τον πελάτη. Συνήθως οι προσφορές ξεκινούν από το ποτό, αλλά σύντομα περνούν και στο φαγητό! Μερικά μικρά πιάτα κι ένα κοκτέιλ στη μισή τιμή μπορούν να φτιάξουν τη βραδιά ενός καλοφαγά με «σφιχτό» προϋπολογισμό.

Ζητήστε τη σπεσιαλιτέ της εβδομάδας!

Η σπεσιαλιτέ είναι πολλές φορές ένας εύσχημος τρόπος να «ξεφορτωθεί» ένα εστιατόριο ένα συγκεκριμένο συστατικό που το έχει σε περίσσευμα. Γι’ αυτό και κάποιες φορές το συγκεκριμένο πιάτο είναι και πιο οικονομικό!