Μπορούμε να συνδυάσουμε καφέ με κρασί;
Οι ειδικοί του krasiagr.com απαντούν σε ένα δύσκολο ερώτημα.
Αν πιούμε ένα εσπρεσάκι πριν από μια γευσιγνωσία κρασιού κάνουμε μια πράξη ηρωική! Ώρες συζητήσεων με επιχειρήματα επί επιχειρημάτων μπορούν να προκληθούν από αυτή μας την κίνηση.
Καταρρίπτοντας τον μύθο ότι ο καφές σκοτώνει το κρασί, ο διάσημος κριτικός κρασιού και Editor του Wine Spectator, Harvey Steiman, δίνει την δική του εκδοχή.
Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του!
Ο Steiman αναφέρεται σε ένα pairing που έφτιαξε για το Daylight Mind, ένα πολυτελές καφέ-εστιατόριο στη Χαβάη. Ένας στόχος της γευσιγνωσίας είναι να δοκιμάζει ο πελάτης κρασί και καφέ παράλληλα, κρασί και καφέ side-by-side, και περιλαμβάνει τον φημισμένο καφέ Konas φτιαγμένο με τρεις διαφορετικές τεχνικές: drip brewer, immersion brewer και εσπρέσο, σε συνδυασμό με ένα φρέσκο λευκό κρασί αλλά και δύο κόκκινα με διαφορετικό σώμα.
Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!
Αυτό καταρρίπτει την παράδοση που θέλει τον καφέ να σκοτώνει την γεύση του κρασιού. Συνήθως, ο καφές θεωρείται ότι έχει διαβρωτική επίδραση στη γεύση και δίνει την αίσθηση τσίχλας ή ωμών κρεμμυδιών. Ο Steiman παραδέχεται ότι μπορεί ο καφές να επηρεάζει την γεύση του κρασιού, αλλά μόνο με θετικό πρόσημο. Και στους τρεις συνδυασμούς που δοκιμάσαμε, η διακριτική πικράδα που είχε ο καφές ανέδειξε κάποια πολύ γοητευτικά χαρακτηριστικά του κρασιού.
(Τα κρασιά της δοκιμής: Trisaetum Riesling Ribbon Ridge Vineyard 2010, Bookwalter Conflict 2009, Soter Pinot Noir Yamhill-Carlton Mineral Springs Ranch 2008)
Πηγή: krasiagr.com