Το φεστιβάλ Αμαρουσίου ξεκινά με Μικρούτσικο-Κότσιρα-Αντωνοπούλου
Yiannis Margetousakis Το φεστιβάλ Αμαρουσίου ξεκινά στις 30 Αυγούστου με τη μουσική παράσταση του Θάνου Μικρούτσικου, του Γιάννη Κότσιρα και της Ρίτας Αντωνοπούλου, που αποθεώθηκε όπου κι αν παρουσιάστηκε.
Το Σάββατο 30 Αυγούστου, ο Υπαίθριος Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου θα φιλοξενήσει για μία βραδιά τη μοναδική αυτή συναυλία, γεμάτη με σημαντικά τραγούδια και δημιουργούς.
Οι τρεις τους θα μας δώσουν και μία δυνατή πρόγευση από την επερχόμενη δισκογραφική συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τον Γιάννη Κότσιρα και τον στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου.
Ο Θάνος Μικρούτσικος, με την αναγνωρισμένη μουσική προσφορά αλλά και την έντονη κοινωνική του παρουσία, συναντήθηκε για πρώτη φορά το 2005 με τον Γιάννη Κότσιρα σε μια συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία, ενώ λίγα χρόνια μετά συνεργάστηκαν ξανά στις παραστάσεις «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι».
Τη Ρίτα Αντωνοπούλου από την άλλη, μας τη σύστησε ο Θάνος Μικρούτσικος και είναι τα τελευταία χρόνια σταθερή συνεργάτιδα του, ερμηνεύοντας μοναδικά τα τραγούδια του συνθέτη.
Μαζί με 6 σολίστες μουσικούς θα μας παρασύρουν με τα κομμάτια που επέλεξαν για ένα μοναδικό πρόγραμμα.
Πληροφορίες: Υπαίθριος Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου, είσοδος 15 ευρώ, www.FestivalAmarousiou.gr







