Η Γιοβάννα εμπνέεται από την ιστορία της Χρύσας Ρώπα
Το νέο βιβλίο της Γιοβάννας έχει τον τίτλο «Ο κόμπος» και θα παρουσιαστεί στο κοινό, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο Άγκυρα.
Για τα βιβλίο της Γιοβάννας θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Λίνα Παπαδάκη, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Λίζα Δουκακάρου.
Η παρουσίαση θα κλείσει με αγαπημένα τραγούδια ερμηνευμένα από την ίδια τη Γιοβάννα.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Μια στιγμή ήταν, σε μια από τις τηλεοπτικές εκπομπές του Σταύρου Θεοδωράκη. Φιλοξενούμενές του, καταξιωμένες ηθοποιοί και θέμα, απ'ότι κατάλαβα, οι αναμνήσεις τους από τα παιδικά τους χρόνια. Έτσι, πέτυχα στο τέλος της, τη συζήτησή του με την εξαιρετική καρατερίστα Χρυσούλα Ρώπα, που γεννήθηκε δίδυμη. Η περίπτωσή της, όμως, είχε και κάτι το ιδιαίτερο, κι αυτό στάθηκε το ερέθισμα-χαστούκι για μένα την αλαφροϊσκιωτη.
Τι ρόλο μπορεί να παίξει ένας κόμπος από σπάγγο, δεμένος στο ποδαράκι ενός νιογέννητου, για την ψυχή του, τη ζωή του όλη; Πόσο εγκληματικός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος όταν το πνεύμα του είναι τυφλά δέσμιο στο τι θα πει ο κόσμος; Δυο βρέφη, δυο κοριτσάκια που αποχωρίστηκαν βίαια από την ανήλικη μάνα τους και δόθηκαν χωριστά για υιοθεσία, αμέσως μετά την πρώτη τους ανάσα. Ποια ήταν η ζωή τους μέχρι η τύχη να φέρει τη μια απέναντι στην άλλη; Ποια τα τραύματά τους, ποια η μοίρα τους;
Παιδεύτηκα πολύ για να δώσω σάρκα και οστά, με ψυχή και αγάπη, στην πιο καταιγιστική ιστορία που γέννησα ποτέ».
Γιοβάννα







